2019. június 20., csütörtök, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:03 Az amerikai hadsereg megerősítette, hogy Irán lelőtte egy drónját15:33 Száz év után látható a beolvasztott kassai Honvéd-szobor talapzatának megmentett darabja15:14 "Egyértelmű és bizonyított": az ügyész életfogytig tartó fegyházat kér Győrkösre15:00 Jövőre is örvendezhetünk egy nemzeti konzultáció magasröptű kérdéseinek14:50 Elérhető! Megoldás a szúnyog- és rovarinvázió ellen: rovarlámpa, csak 5990 Ft (x)14:30 Igen, megcsináltuk!14:04 Megdőlt a csapadékrekord szerdán13:34 Elutasította a bíróság a Czeglédy elleni eljárás folytatását kérő indítványt13:14 Kúria: tájékoztatás nélkül is tudnia kellett a devizásnak, hogy elszállhat az árfolyam12:58 "Bűnbakot csináltak Oroszországból" - a maláj kormányfő nem fogadja el a géplelövést vizsgáló nyomozás eredményét12:21 Épp szelfizett a Viking kapitánya az ütközés idején, az utasoktól kérdezgette, mi történt11:45 Egy kis erdei idill: farkas játszik a medvékkel a Szent Anna-tónál11:33 Jól meglesznek ők…11:13 Pándorfalvi ügy: életfogytiglant kapott a társait halálra hűtőkocsiztató afgán oltalmazott és három társa10:47 Ab: alkotmányos a közigazgatási bíróságokról szóló törvény
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Még van rá némi esély, hogy Árpád vezér ne váljon patkányvacsorává

Reklám

Nem született döntés arról, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád-városközpontra nevezzék át. A honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevének megváltoztatása komoly felzúdulást keltett - írja a Magyar Idők.
Zoom
"Tudomásunk szerint a felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről még nincs végleges döntés" – reagált a fővárosi önkormányzat a lapnak arra a kérdésére, mikor született döntés a 3-as metró Árpád híd megállójának Göncz Árpád-városközpontra való átkereszteléséről.
Vihart kavart ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) január 22-i közleménye, amely szerint a 3-as metró északi vonalszakaszának felújításával párhuzamosan négy állomás neve megváltozik, köztük az Árpád híd állomást a szocialista vezetésű XIII. kerület kérésére a néhai államfőről, volt SZDSZ-es ügyvivőről nevezik el.
A Magyar Idők megkereste a fővárosi közlekedési vállalatot, hogy mely szervezet, mikor és milyen indokkal döntött az Árpád híd megálló átnevezéséről, és ki ellenjegyezte. A BKV sajtóosztálya a fővároshoz irányította őket. Érdekes módon a megkeresést követően a 3-as metró rekonstrukciójának internetes oldaláról eltűnt az állomásátnevezésekről szóló korábbi közlemény, azonban az állomások látványtervei között még a Göncz Árpád-városközpont név szerepel.
A Fővárosi Közgyűlés 2016. március 30-i ülésén egy ellenszavazattal döntött úgy, hogy Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben. Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád-városközpontnak hívjanak. A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jön létre. Azonban sem előterjesztésben, sem a vita jegyzőkönyvében nem szerepel, illetve utalás sincs rá, hogy az ottani felszíni vagy a föld alatti BKV-megállók, állomások – például a metróé – Göncz Árpád nevét vegye fel.
Emlékezetes: a Göncz Árpád-városközpont nevéről szóló 2016. márciusi javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferenc néhai államfőnek a Hegyalja út egy szakaszának átnevezésével állítsanak emléket. A köztársasági elnök özvegye, Mádl Dalma a nemtelen balliberális sajtótámadások miatt ugyanis nem kívánta, hogy férjéről közterületet nevezzenek el. A jegyzőkönyv szerint Tarlós István főpolgármester az előterjesztés vitájában meg is említette az esetet mint a baloldal közéleti sportszerűtlenségének iskolapéldáját - írja a lap.
Frissítés: Gyurcsányék szerint a szélsőjobbnak akar megfelelni az ex-SZDSZ-es Tarlós
A DK azt szeretné, hogy az eddig terveknek megfelelően Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről nevezzék el a felújítás alatt álló a 3-as metró Árpás hídi állomását - írja az MTI.
Gy. Németh Erzsébet, a gyurcsányista párt fővárosi képviselője pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: a szélsőjobb nyomásának enged Tarlós István, amikor Bayer Zsolt publicista Echo TV-ben elhangzott "kirohanása elől meghátrálva" meg akarja akadályozni, hogy a felújított 3-as metró Árpád hídi állomását Göncz Árpád Városközpont néven nevezzék el.
Emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2016-ban a XIII. kerület javaslatára döntött arról, hogy a metrómegállót is magába foglaló városrészt Göncz Árpádról nevezik el.
Gy. Németh Erzsébet kifejtette, a tervezéskor született döntés arról, hogy a városközpontról nevezik el az ott található metrómegállót. Változott a közterület neve, tehát teljesen logikus, hogy az azon lévő metrómegálló is azt a neve viselje - mondta.
Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy Tarlós István is SZDSZ-esként kezdte a rendszerváltás utáni politikai pályáját ugyanúgy mint Göncz Árpád. Csak míg a volt államfő élete végéig hű maradt ennek a pártnak az eszméihez, addig Tarlós István ettől messze van; a főpolgármester "gyávaságát és gerinctelenségét" mi sem mutatja azonban jobban, hogy a párttársa emléke helyett odaáll a szélsőjobbos publicista mellé - mondta Gy. Némerth Erzsébet.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready