2019. szeptember 16., hétfő, Edit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók22:13 "A kutyahús fogyasztása nem jó szokás" - győzködik egy vietnami város lakóit22:01 Gulyás: megvétózzuk az EU-költségvetést, ha az előterjesztés nem változik21:48 Snowden: ami miatt most Kínát bírálják, azt Amerika már régóta csinálja21:23 Orbán Ráhel-hasonmás DK-st indít az ellenzék Óbudán21:11 Oroszország Sz-400-as légvédelmi rakétákat telepített az Új-föld szigeteken20:53 Varga Judit azt mondja, cáfolt minden vádat és hamis állítást Brüsszelben20:37 A Terry Black nevű "előadóművész" is távozott az élők sorából20:28 Johnson: van esély a megállapodásra, de csak a backstop-megoldás nélkül20:04 Polgármestert ütött a visszaeső, de megússza felfüggesztettel, mert enyhén debil19:53 Az NVB elutasította a fellebbezést Berki nyilvántartásba vétele ügyében19:31 A héten érkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok19:04 Netanjahu a korábbinál is pofátlanabb területfoglási tervet jelentett be18:14 Nem akarnak egész nap dolgozni, ezért a Fidesznek kampányolnak a nagykállói cigányok17:52 Az újabb lépcsőfok: Franciaországban hamarosan leszbikusok is kérhetnek mesterséges megtermékenyítést
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra :: :: Hozzászólások

Még az ág is húzza: Mercedeses Ricsi rosszul lett a bírósági ülés előtt, kórházba kellett szállítani szegényt

Reklám

Kórházba került a Dózsa György úti halálos balesetet okozó "Mercedeses" Ricsi, vagyis Molnár Richárd – értesült a 24.hu A gyilkos előzetes letartóztatásáról szombaton kora délután döntöttek volna a Fő utcában, de szegény rosszul lett még az ülés előtt. A lap úgy tudja, a maffiózót a János kórházba vitték, ott határoznak hamarosan arról, rács mögé kerül-e.
Az ügyészség a tragikus karambollal összefüggésben korábban már többször lecsukatta volna "M. Richárdot", hiába: a bíróság először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendelt el vele szemben. Most azonban megszegte a szabályokat, elhagyta az otthonát, ezért csütörtökön őrizetbe vették.
Zoom
Mint ismert, a tragikus baleset tavaly május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.
A kabrió sofőrje – aki a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje – a történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt állította, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről beszélt.
A rendőrök később őrizetbe vették, miután a beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozottá vált a gyanú. Ezt akkor ugyan nem közölték, de mint kiderült, a sofőr lényegesen gyorsabban hajtott a szakértők szerint a megengedettnél.
Az ügyészség már akkor előzetes letartóztatásba küldte volna Molnár Richárdot, a bíróság úgy döntött, házi őrizetbe helyezi. A bíróság erről szóló tájékoztatásából derült ki, hogy a férfi a gyanú szerint a baleset előtt kokaint fogyasztott.
(24.hu nyomán)
Frissítés: Hát persze hogy nem kell Ricsinek előzetesben sínylődnie
Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság a házi őrizetét szombaton annak a férfinak, aki tavaly kábítószer hatása alatt halálos közúti balesetet okozott a fővárosban, a XIII. kerületi Dózsa György úton, és a házi őrizet szabályainak megsértése miatt rendbírsággal sújtotta.
A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton elutasította az ügyész Molnár Richárd előzetes letartóztatásának elrendelésére irányuló indítványát, és elrendelte a gyanúsított házi őrizetét, melynek betartását nyomkövető alkalmazásával kell ellenőrizni. A bíróság 50 ezer forint rendbírság megfizetésére kötelezte a gyanúsítottat a házi őrizet szabályainak megszegése miatt.
A törvényszéki közlemény szerint az ügyész szombaton a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését, míg a védő annak elutasítását és rendbírság kiszabását kérte.
A bíróság a gyanúsítottal szemben továbbra is megalapozottnak találta a 2015. június 9-én elkövetett közúti veszélyeztetés, garázdaság és könnyű testi sértés, valamint a 2017. május 15-én elkövetett halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségét és a kábítószer fogyasztásának gyanúját.
A bíróság megállapította: mivel a gyanúsítottal szemben a korábban folyamatban lévő eljárásban, a tavaly májusban elkövetett bűncselekmény miatt újabb eljárás indult, a kényszerintézkedés alkalmazásának feltételei fennállnak.
A végzés szerint a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, többször marasztalták el közlekedési szabálysértés miatt is. A terhére rótt bűncselekményeit másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért az indoklás szerint fennáll a bűnismétlés veszélye is.
A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított megszegte a házi őrizet szabályait, amikor az engedélyezett orvosi kezelésről hazafelé tartva bement egy bevásárlóközpont éttermébe, miközben a kocsiban kellett volna maradnia, amíg az az ember, aki őt gépkocsival az orvosi kezelésre vitte, bement a bevásárlóközpontba az ügyeit elintézni.
Ennek a szabályszegésnek a súlya azonban nem volt olyan mértékű a bíróság szerint, amely indokolta volna az ügyészi indítvány szerinti előzetes letartóztatás elrendelését.
A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2018. március 24-ig tart.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready