Várhatóan Kocsis-Cake Olivio és V. Naszályi Márta között dőlhet el, ki üljön be Karácsony Gergely helyett a parlamentbe, erről a Párbeszéd tagsága dönthet. A Magyar Idők információi szerint az elnökség Kocsis-Cake mögött áll. Az apai ágon bissau-guineai származású politikus elsősorban Szabó Tímea társelnök támogatását élvezi.
Zoom
Fotók: Cake Facebook-oldala
A lap forrásai ugyanakkor hangsúlyozták, hogy Kocsis-Cake-n kívül az eddig legesélyesebbnek tartott V. Naszályi Márta mellett is komoly lobbizás folyik, elsősorban a Karácsony Gergely jobbkezének tartott Tordai Bence szóvivő részéről, aki az MSZP–Párbeszéd közös listájáról jutott az Országgyűlésbe.
Zoom
Kari Geri és Süti Oli
Az biztos, hogy a korábban mandátum-várományosként emlegetett Hegyesi Beátában és Barabás Richárdban már nem gondolkodik az elnökség, arról pedig, hogy végül Kocsis-Cake Olivio vagy V. Naszályi Márta ülhet be a parlamentbe a Párbeszéd május végi taggyűlése dönt majd.
Zoom
A legmegfelelőbb ember volt a vidék meggyőzésére...
A 2010-ben még LMP-s színekben politizáló Kocsis-Cake-ről Magyar identitás csokibőrben címmel közölt portrét a Népszabadság. Ebből kiderült, hogy bár a „cake” angolul süteményt jelent, de szerinte ez a véletlen műve, családnevének ugyanis nincs értelmezhető fordítása.
Zoom
...itt a bizonyosság: felejthetetlenek ezek a ragyogó, bizakodó arcok
Politikai szerepvállalása előtt Kocsis-Cake Olivio a civil szférában tevékenykedett, dolgozott a Kurt Lewin Alapítványnak, a Soros Alapítványnak, a Rádió Cafénak és a Civil Rádiónak is.