Perelni fogok – reagált a vele kapcsolatban megfogalmazott ügynökvádra a Heti Válasznak Radnai László. A Jobbik volt kommunikációs vezetőjét az elmúlt hetekben nevezték a párt szétverőjének és Simicska Lajos küldött emberének is. Először vállalt interjút a vádak elhangzása óta, a Válasz.hu közölt egy rövid részletet a beszélgetésből.
Zoom
Radnai László, a Jobbik kommunikációs igazgatójának neve a közelmúltig teljesen ismeretlen volt. Toroczkai László aztán a párt május 12-i kongresszusán, majd azt követően többször is Radnait, mint a vezérkart a háttérből irányító, műanyag táblákra rajzolgató marketingmenedzsert nevezte meg főbűnösként a vártnál rosszabb választási eredményért és a jobbikosok megosztottságáért. A kommunikációs vezetővel kapcsolatban június közepén a Ripost, majd nyomán tucatnyi lap írta meg, hogy terhelő anyagok lehetnek róla az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.
Radnai László a vádak elhangzása óta nem szólalt meg a sajtóban – mostanáig. A Heti Válasznak adott interjúban válaszol Toroczkai Lászlónak, cáfolja a személyével kapcsolatban megfogalmazott ügynökvádat, és elmondja, milyen kapcsolat fűzte korábban Habony Árpádhoz.
Néhány idézet a június 27-i digitális Heti Válaszban olvasható interjúból:
Az ügynökvádról: „Soha életemben nem dolgoztam sem a titkosszolgálatnak, sem a három per akárhányas csoportnak. […] A rágalmazóknak felelniük kell majd a bíróság előtt.”
Simicska Lajosról: „Marhaság megpróbálni úgy beállítani, mintha Simicska Lajos irányította volna a pártot. Nem így volt, tehát közöm sem lehetett ehhez.”
Toroczkai Lászlóról: „Azon kívül, hogy minden második elnökségin – legtöbbször késve – megjelent, leginkább meg sem szólalt; a választások közeledtéig, 2017 őszéig–decemberéig nem mutatta jelét, hogy érdekelnék az országos pártügyek.”
A jobbikos belső feszültségekről: „Már tavaly nyáron jeleztem a vezetésnek, hogy van öt olyan személy, aki folyamatosan kibeszél a Jobbikból, akinek az identitása az új jobbikos identitással nem fér össze.”
Vajon kire gondolhatott Vona főtanácsadója? Talán a két legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnökre, Volner Jánosra és Apáti Istvánra, akik a Toroczkaival szembeni etikai eljárás kezdeményezését sem szavazták meg az elnökségben, s nyíltan felléptek Dúró Dóra frakcióból való kizárásával, illetve lemondatásával szemben is? - ezt a kérdést már mi tesszük fel, de csak a költői műfajban...
Frissítés: Morvai és Toroczkai
A Jobbik pártlapja megemlíti, hogy Radnai megnevez kettőt a "régi identitásúak" közül, akik "kibeszélnek", és nem illenek bele az "új Jobbikba": Morvai Krisztina és Toroczkai László.
Továbbra is kérdés, kik lehetnek a többiek, és bekövetkezik-e a "lenyesésük"...