Bezár!
2021. április 11., vasárnap, Leó, Szaniszló napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:07 Gazdag fehér környéken vett luxusházat a BLM korábban szegény, immár kevésbé vállaltan marxista alapítója10:39 Kávézórobbantással gyilkolásztak a dzsihadisták Szomáliában10:16 Már minden 55 év fölötti francia (?) kérheti a vakcinát09:59 Huszonegy bányász rekedt a mélységben Kínában09:42 Fehérorosz külügyminiszter: népellenes bűncselekmény szakciókat sürgetni09:23 206 beteg halt meg, 6296-tal nőtt a fertőzöttek száma09:08 Üzemzavar volt Irán egyik urándúsítójában08:47 300 milliós értékben foglaltak le gyanús gyógyszerkészítményeket Újbudán08:22 Több ezer ökológiai lázadó tüntetett Belgrádban08:03 The New York Times: nem stimmelnek a hivatalos orosz koronaszámok07:41 Dzsibuti hivatalban lévő elnöke újabb izgalmas választást nyert meg07:19 Több mint 135 millióan fertőződtek meg koronavírussal világszerte06:53 Felmérés: az emberek 92 százaléka "érdeklődik" a környezetvédelem iránt22:41 Megfelezte az Európába szállítandó vakcinái számát az AstraZeneca, de nincs itt semmi látnivaló22:23 Összevonják a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

A rend jegyében: buli és új BMW Enyingen - négy évvel előbb szabadon engedték Cozma egyik gyilkosát

Reklám

Óriási bulival ünnepelték rokonai és barátai Sztojka Ivánt, aki négy évvel előbb szabadult a Marian Cozma megölésében való részvételért kapott büntetéséből - írja a Bors.
Zoom
A cigánybűnöző a legnagyobb titokban hagyta el a szombathelyi börtönt múlt héten. Az enyingi bodzaszedőt a Marian Cozma-gyilkosság miatt ítélték el harmadrendű vádlottként, de megrövidítették a büntetését. Sztojkát egy enyingi szemtanú látta szabadulása után.
– Kérem, ne említsék a nevemet, félek, hogy bajom esik. Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, de a nyilvánosság nem tudott róla, igyekeztek a legnagyobb titokban tartani. Még aznap megtartották a szabadulóbulit Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát – mesélte a bulvárlap egyik olvasója.
Zoom
Kilenc év lett a húszból
Marian Cozmát 2009. február 8-án késelték halálra a Patrióta nevű veszprémi szórakozóhelyen. A 26 éves román válogatott kézilabdázót Sztojka barátja, Raffael Sándor szúrta szíven.
Zoom
Sztojkát harmadrendű vádlottként először 20 év fegyházra ítélték, de másodfokon csak 8 évet kapott testi sértés kísérletéért. Végül a Kúria 2012-ben, jogerősen 13 évre ítélte. Kimondták: abban, hogy Raffael Sándor – aki 18 év fegyházat kapott – meg tudta ölni Cozmát, Sztojkának nagy szerepe volt.
Zoom
A halálos szúrást ugyanis akkor ejtette a gyilkos, amikor Cozma a falnak szorulva védekezett Sztojka és Németh Győző összehangolt támadása ellen. Sztojka kétszer bele is rúgott a már földön fekvő, halálos sebet kapott emberbe. A cigány egy házaspár megölése kapcsán is gyanúsított lett, de a nyomozást megszüntették.
Buli van Enyingen, meg személyi jogok
A Bors egyedüliként megkapta azt a videofelvételt, amelyen jól látszik, hogy a korábbi elítélt vígan mulatozik barátai és családja társaságában, egy enyingi étteremben, élő zene kíséretében. De persze gondoskodtak arról, nehogy bárki is felismerhető legyen a közzétett képen, elvégre a gyilkosoknak jogaik vannak...
 
Zoom
Kérték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, erősítsék meg a szabadulás tényét, de a következő választ írták:
– Bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat bűnügyi személyes adatnak minősül, így erről sajnos nem áll mó­domban tájékoztatást adni.
Ha nem öl meg senkit a börtönben, korábban szabadul
A Bors megtalálta azt az ügyvédet, aki annak idején a Cozma családot képviselte a tárgyalásokon. Dr. Helmeczy László szerint Sztojka jó magaviselete miatt távozhatott.
– Biztosan kedvezménnyel szabadult, hiszen a büntetés még nem telt le. Fontos tudni, nem Sztojka Iván szúrta szíven az áldozatot, de ha nem állta volna el Németh Győzővel a sportoló útját, talán nem következik be a tragédia – hangsúlyozta az ügyvéd.
Az emberi psziché...
Nyilatkozott Sztojka Iván védőügyvédje is, dr. Keresztúri Mónika.
– Múlt csütörtökön tartották Sztojka Iván meghallgatását a börtönben, és kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta.
"Először a sopronkőhidai fegyházban volt, onnan a baracskai börtönbe, végül Szombathelyre, fogházba került. Iván mindent elért a börtönben, amire lehetősége volt: alacsony biztonsági kockázati besorolásba került, ezért járt az enyhébb fokozat is. Sokat dolgozott és olvasott az emberi pszichéről. Két lehetősége volt, kibírja vagy belehal. Ő tisztességgel leülte az éveit és kibírta. Amikor kijött, leírhatatlan boldogságot láttam rajta, el sem akarja hinni, hogy szabadult. Azt mondta nekem, olyan, mintha csak tegnap ment volna be" – mondta a Borsnak a védőügyvéd.
Új BMW van, kártérítés nincs
Marian Cozma családja 2012-ben polgári perben 250 millió forintnyi kártérítést kér a gyilkosoktól. Ebből egy bírósági ítélet után 211 millió forint lett, aminek megfizetésére a kézilabdázó halálában felelős öt cigányt – Raffael Sándor, Németh Győző, Sztojka Iván, P. Gábor és B. Csaba, noha utóbbi kettőt "csak" testi sértésért ítélték el – köteleztek.
Ebből a pénzből fejenként 42,2 millió forint esik rájuk. De aztán a bíróság új ítéletet hozott, amiben mindössze 16 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg. A Cozma család ügyvédje elárulta: a mai napig nem láttak egy fillért sem.
– Senkitől semmit nem kaptunk még mindig. Isten tudja, hány végrehajtási lapot kiállítottam már, hátha valamit be tudnánk hajtani. De nem történik semmi. Ahhoz előbb a bűnügyi költséget kéne kifizetnie a bűnösök családjának – mondta a dr. Helmeczy.
Frissítés: a "családi vállalkozásban" fog dolgozni a jövőben isFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready