2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Jobbikosokkal fizettették be egy "jómódú ember" nejlonzacskókban szétosztott tízmillióit a Simicska-bírságra

Reklám

A Legfőbb Ügyészségen tesz feljelentést a jövő héten a Jobbikban tapasztalt gyanús pénzmozgások miatt a párt feloszlott szekszárdi alapszervezetének vezetője. Szabó Balázs a Hír TV-nek azt mondta: 350 ezer forint készpénzt kapott nejlonzacskóban egy jobbikos vezetőtől egy szekszárdi kávézóban, hogy a postán azt támogatás címszó alatt a Jobbik számlájára befizesse.
Zoom
Illusztráció: Letters from Lusaka
Szabónak a pénz eredetére nincs konkrét bizonyítéka, abból következtet arra, hogy Simicska Lajos támogatása lehetett, hogy sajtóhírek szerint az üzletember többször találkozott a Jobbik vezetőivel.
Szabó azt mondja, ő összesen hat konkrét esetet ismer, de szerinte országos gyakorlatról lehetett szó. A volt jobbikos politikus állítja: a Jobbik pártigazgatója egy jómódú embertől kapott tízmilliókat, amit később személyesen adott át a regionális igazgatóknak. Utóbbiak pedig azt a választókerületeikben osztották szét, majd a tagság befizette támogatás címszó alatt.
Portálunk szerkesztőségéhez más csalódott jobbikos középvezetőktől is jutottak el olyan információk, hogy tízmilliókat adott a párthivatal a megyei elnököknek szatyorban, még egy "sajtcetlit" sem kérve cserébe, semmilyen elszámolást. Csak annyit mondott a pártközpont utasításként az alkalmazottaiknak, hogy azt lehetőleg apróbb, néhány százezres részletekben, különböző nevek alatt fizessék be a párt számlájára, azaz vélhetően Simicska-pénzeket mostak tisztára, de ezt a Jobbik alsóbb szintű vezetői már nem tudhatták, csak az utasítást, hogy be kell fizetni a pénzt.
"Mennyit tudsz most vállalni, adhatok pár milliót?" - idézte fel egy megyei elnök az egyik heti találkozót a párt országos központjában. Ennyit tehát az ÁSZ-bírságra indított, százmilliós gyűjtés mögötti, "óriási társadalmi támogatásról", mely a választás napján le is lepleződött...
„Hogyha nyomozás kezdődik, akkor feketén-fehéren fog látszani a befizetők neve, mert ugye személyigazolvánnyal tud a postán befizetni – tehát ezeknek a befizetésnek nyoma van, és ha itt nyomozás fog indulni, akkor az ki fogja deríteni, hogy ezek a pénzek kitől kihez és hogyan kerültek” – mondta Szabó Balázs.
Szabó Balázs hazudik – így reagált a Jobbik szóvivője volt párttársa vádjaira. Mirkóczki Ádám a Hír TV-nek azt mondta: nem pénzelte a pártot Simicska Lajos, Szabó Balázst pedig beperelik.
„A rántott hús meg a nejlonzacskó? Sok minden eszembe jut, persze, persze {...} én meg a Holdra járok hétvégente. Most komolyan gondolja ezt a kérdést? Nem igaz, na, nem igaz. Ne vicceljen már!” – mondta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője, aki köztudottan soha nem hazudik.
"Leírhatatlannak tűnő lendület"
Szabó Gábor pártigazgató rendre a magyar emberek demokráciáért való kiállásaként kommunikálta a hasonló célú hazai adománygyűjtések dinamikáját valamennyire ismerő ember számára igen gyanús iramban gyűlő tízmilliók beérkezését.
Íme a legutóbbi közleménye a témában:
Átlépte a 90 milliós és a 6000 fős határt a Jobbik adománygyűjtése
A törvénytelen és megalapozatlan állami számvevőszéki döntés, amely végérvényesen 663 millióra büntette a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, leállíthatatlannak tűnő lendületet adott a közösségi adományozási kampányának.
Szerda estig összesen 92 177 938 forint érkezett a Jobbik központi bankszámlájára, amelyet 6051 magyar ember adományozott a legerősebb ellenzéki pártnak, hogy az Orbán Viktor tervei és akarata ellenére, mégis el tudjon indulni majd az országgyűlési választáson.
Visszatérő elemek voltak a közleményeiben az alábbi fordulatok:
A magyar emberek a közösségi adományozási kampánynak ezen a napján is komoly összeget adományoztak a Jobbiknak.
*
Minden adományozóknak köszönjük a magyar szabadság és a demokrácia melletti kiállásukat és anyagi áldozatvállalásukat.
*
A törvénytelen és megalapozatlan számvevőszéki döntés, amely végérvényesen 663 millió forintra bírságolta meg a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, újabb lendületet adott a közösségi adományozási kampányának.
*
Hálásan köszönjük minden adományozónak ezt az áldozatot, amelyet a magyar szabadság és demokrácia megvédéséért hoztak.
*
Egyetlen nap alatt 9 millió - az első közleménye ez volt:
Egy nap alatt 9 millió forint adomány érkezett a Jobbik számláira
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a magyar emberekhez intézett támogatást kérő felhívására tízezrektől érkeznek a támogató üzenetek - írja közleményében Szabó Gábor pártigazgató. Alább a folytatás.
Csütörtök estétől péntek estig 1112 embertől összesen 8 970 094 forint pénzadomány érkezett a megadott bankszámlánkra. Köszönjük mindenkinek a szolidaritás kinyilvánítását és az anyagi támogatását. A Jobbik és a magyar emberek közös, hosszú menetelése elindult annak érdekében, hogy a legnagyobb ellenzéki párt mégis el tudjon indulni az országgyűlési választáson, ha nem akarja engedni a Viktor, akkor is.
Végül pedig érdemes felidézni Vona "nézni is kínos" SimicskaTV-s keménykedését is, amikor Kálmán Olga biztatására üzent az "elsöprés előtt álló Viktornak":
Frissítés: "a kilenc regionális igazgató kapta meg a pénzeket"
Ők hozták le választókerületi szintekre és osztották tovább a tagságnak, hogy fizessék be támogatás gyanánt - mondta el Szabó Balázs. Ő is befizetett 350 ezret.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready