A szélsőséges Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a Maccabi-játékok magyarországi megrendezésének állami támogatását. Az érvelésük lényege: a támogatás „nem a magyarokat segíti” - fújják meg a vészsófárt a Mazsihisz.hu-n az Antiszemita szellemben fogant aláírásgyűjtés című cikkben.
Zoom
Alább olvasható az "érzékelhetően antiszemita jellegű követelés"-ről szóló írás folytatása:
A Mi Hazánk Mozgalom nevű, saját magát radikális, jobboldali, nemzeti-radikális pártként meghatározó szervezet országos aláírásgyűjtést indít november 15-től annak érdekében, hogy a magyar kormány ne támogassa a Magyarországon megrendezendő Maccabi-játékokat. Ezt Toroczkai László, a szervezet vezetője jelentette be október 23-án a budapesti Corvin-közben.
A híradások szerint a követelés lényege az, hogy a kormány változtasson minden olyan, a költségvetésben előirányzott tételen, ami „nem a magyarokat segíti”. Ezért követelik, hogy a kormány 2019-ben 30 milliárd forinttal ne a Macabbi-játékokat támogassa, hanem a magyar egészségügyet, amire 40 milliárd forintot irányoztak elő. Toroczkai László azt mondta: „kíméletlenül fogunk rámutatni minden igazságtalanságra, ami a magyarokat másodrangú állampolgároknak tekinti”.
A Maccabival kapcsolatos, érzékelhetően antiszemita jellegű követelésen kívül a párt több, a mai Európában szélsőségesnek és elfogadhatatlannak számító nézetet is hirdet. Ezek között szerepel a halálbüntetés visszaállítása, a bérrabtartás bevezetése, a választójog írni-olvasni tudáshoz kötése, valamint a cigányügyi programok finanszírozásának leállítása.
Aláírni egyébként itt lehet.