2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Farkas Flóri egyelőre nem lop tovább

Reklám

Miközben Orbán Viktor kormányfő az áprilisi országgyűlési választás után szinte azonnal felmentette a "romaügyekért" felelős miniszterelnöki biztosi tisztségéből Farkas Flóriánt, egy másik posztjáról is távozott a Fidesz parlamenti képviselője – értesült a 24.hu. A kormánypárti politikus a saját maga által létrehozott egyesület vezetésének is búcsút intett.
Zoom
A Roma Integrációért Országos Szövetséget (RIOSZ) 2017 elején alapította Farkas Flórián, azzal a céllal, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányai – főként az 1,6 milliárd forint kárt okozó Híd a munka világába program – után ez a szervezet szerezze meg a cigányok "felzárkóztatására" szánt forrásokat. Farkas távozásával azonban ebből várhatóan nem lesz semmi. A szervezet vezetését idén nyáron Babai János vette át, aki szintén a bedőlt felzárkóztatási programban létrehozott, mára végelszámolás alá került szövetkezet vezető tisztségviselője volt.
A fideszes cigánybűnöző távozása főként az egyesület megvalósítandó céljai ismeretében figyelemre méltó. Ugyanis a hivatalos dokumentumok szerint a szervezet célja:
A magyarországi roma közösség, valamint a tagság képviselete. A magyarországi roma társadalom, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása, felzárkózásának elősegítése. Ennek körében a magyarországi roma nemzetiség érdekeinek képviselete, a romák társadalmi integrációs céljainak megvalósítása, a roma nemzetiségi közügyek előmozdítása.
Ezek megvalósításáról mondott le Farkas Flórián. (És a magyarság józanul gondolkodó része, már nagyon régen... - a szerk.)
Ez pedig azt jelenti, hogy az országgyűlési választás után immáron sem kormányzati poszton, sem civil tisztségviselőként "nem képviseli a roma közösséget, és nem dolgozik a cigányság felzárkóztatásán" (azaz nem lop tovább ezen jogcímeken - a szerk.).
A cigánybűnöző politikai háttérbe szorulása azonban nem olyan meglepő. Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter már 2015-ben élesen bírálta Farkast. A tárcavezető egy parlamenti bizottsági ülésen párttársának címezve azt mondta:
Itt minden állami vezetés az elmúlt tíz-egynéhány esztendőben próbált lehetőséget teremteni a roma közösség számára. Sajnos volt olyan tapasztalatom nem egy esetben, hogy a roma vezetőkön is múlott, hogy egy program sikeres vagy sikertelen lett. És az a meggyőződésem, hogy ebben a felelősség nemcsak a kormányzaté, hanem a roma vezetőké is.
Lázárnak volt még egy megjegyzése Farkas Flóriánhoz, aki végig szótlanul hallgatta a bírálatot. A miniszter közölte:
aki ilyen hibát követ el, annak a karrierje megy a lecsóba.
A kijelentés pikantériája, hogy Lázár János miniszteri karrierje éppen Farkas Flóriánéval egyszerre ment a lecsóba.
De fontos tényezője lehet Farkas Flórián politikai meggyengülésének az is, hogy helyzete egyre tarthatatlanabbá válik, ugyanis az 1,6 milliárd forint kárt okozó, eredetileg európai uniós forrásból indult Híd a munka világába program szerződéseinek többségét ő írta alá. Igaz, a Polt Péter vezette ügyészség és a nyomozásra kijelölt Nemzeti Adó- és Vámhivatal a több mint három éve tartó költségvetési csalás miatt zajló nyomozás során sem volt képes kihallgatni Orbán főcigányát.
Ugyanakkor a Farkas nevével összeforrt Híd a munka világába program okozta botrány miatt már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is lépéseket sürget a magyar hatóságoknál. Eljárási szabályok szerint elvileg a magyar hatóságok sem húzhatják a nyomozást a végtelenségig.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready