2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke17:54 Orban-kormány lehet Romániában (is)17:30 Rendőrnek adta ki magát, és "szexuális cselekmény eltűrésére kényszerített" egy nőt17:22 Több százezren menekültek el a török támadás elől Északkelet-Szíriában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szegeden is együtt tüntetett a Jobbik az MSZP és Gyurcsány nyugdíjasaival, "LMBT"-k is színesítették a népfrontot

Reklám

Csaknem megtelt a szegedi Dugonics tér csütörtök délután azon a tüntetésen, amelyet az ellenzéki pártok és néhány szakszervezet, valamint "civilek" szerveztek az úgynevezett rabszolgatörvény ellen - írja a Délmagyar.
Zoom
Fotók: Kuklis István/Délmagyar
Zoom
A Momentum, a Szegedi Civil Háló, az MSZP, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezet, az LMP, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet, a Párbeszéd, a DK, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, a Jobbik, a Köz-Hasznáért Mozgalom és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének képviselője is felszólalt azon a tüntetésen, amely csütörtökön délután kezdődött a szegedi Dugonics téren. A tér délután öt órára csaknem megtelt.
Zoom
Zoom
Először a momentumos Mihálik Edvin beszélt, aki 2019-et az ellenállás évének nevezte. Szerinte Orbán Viktor elüldözte az ország legjobb egyetemét, a saját embereivel tölti fel a bíróságokat, és leépítette a demokratikus intézményrendszert. Elmondta, hogy a tüntetőknek elegük van "Orbán rendszeréből", ami ellen "együtt, közösen" kell küzdeni.
Zoom
Zoom
Tarnay Kristóf Ábel, a Szegedi Civil Háló képviselője többek között arról beszélt, hogy a tömegtájékoztatás nagy része kormányzati befolyás alatt áll, és az a célja, hogy senki se higgyen senkinek.
Zoom
Zoom
Ezután a szocialista Szabó Sándor kapott szót, aki azt mondta, hogy a Fidesz a magyar dolgozók millióira támadt a munka törvénykönyvének módosításával. Az MSZP-s politikus úgy gondolja, hogy Szeged a magyarországi demokrácia egyik utolsó bástyája, és közös erővel meg lehet buktatni a kormányt.
Zoom
Zoom
Naszály Gábor, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke pedig azt állította, hogy a szakszervezetek nem pártokkal szövetkeznek, hanem a dolgozók érdekeit védik.
Zoom
Zoom
A demonstráció további részében a Dugonics téren beszélt még Fehér Attila az LMP képviseletében és Radics Gábor, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet titkára. Az ő beszédük meghallgatása után a tömeg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé vonult, ahol újabb beszédek következtek. Itt a párbeszédes Kovács Tamás, a DK-s Binszki József, Kiss Ernő, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megyei elnöke, a jobbikos Tóth Péter, a Köz-Hasznáért Mozgalomtól Tóth Sándor, és Farkas Andrea a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkára szólt a fogyatkozó tömeghez. Mindannyian ejtettek szót a munka törvénykönyvének módosításáról, és kivétel nélkül Orbán Viktor távozását követelték.
Zoom
Zoom
A tüntetés nem sokkal este hét óra után rendben befejeződött.
Kapcsolódó: 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready