Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását14:14 A vezetés mellett a drog is a tatabányai fiatal vérében volt13:45 Kínai harci repülőgépek provokáltak Tajvan légterében12:58 Csak a szokásos: Magyarországot ismét a vörös zónába sorolták ukrán "barátaink"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szegeden is együtt tüntetett a Jobbik az MSZP és Gyurcsány nyugdíjasaival, "LMBT"-k is színesítették a népfrontot

Reklám

Csaknem megtelt a szegedi Dugonics tér csütörtök délután azon a tüntetésen, amelyet az ellenzéki pártok és néhány szakszervezet, valamint "civilek" szerveztek az úgynevezett rabszolgatörvény ellen - írja a Délmagyar.
Zoom
Fotók: Kuklis István/Délmagyar
Zoom
A Momentum, a Szegedi Civil Háló, az MSZP, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezet, az LMP, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet, a Párbeszéd, a DK, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, a Jobbik, a Köz-Hasznáért Mozgalom és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének képviselője is felszólalt azon a tüntetésen, amely csütörtökön délután kezdődött a szegedi Dugonics téren. A tér délután öt órára csaknem megtelt.
Zoom
Zoom
Először a momentumos Mihálik Edvin beszélt, aki 2019-et az ellenállás évének nevezte. Szerinte Orbán Viktor elüldözte az ország legjobb egyetemét, a saját embereivel tölti fel a bíróságokat, és leépítette a demokratikus intézményrendszert. Elmondta, hogy a tüntetőknek elegük van "Orbán rendszeréből", ami ellen "együtt, közösen" kell küzdeni.
Zoom
Zoom
Tarnay Kristóf Ábel, a Szegedi Civil Háló képviselője többek között arról beszélt, hogy a tömegtájékoztatás nagy része kormányzati befolyás alatt áll, és az a célja, hogy senki se higgyen senkinek.
Zoom
Zoom
Ezután a szocialista Szabó Sándor kapott szót, aki azt mondta, hogy a Fidesz a magyar dolgozók millióira támadt a munka törvénykönyvének módosításával. Az MSZP-s politikus úgy gondolja, hogy Szeged a magyarországi demokrácia egyik utolsó bástyája, és közös erővel meg lehet buktatni a kormányt.
Zoom
Zoom
Naszály Gábor, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke pedig azt állította, hogy a szakszervezetek nem pártokkal szövetkeznek, hanem a dolgozók érdekeit védik.
Zoom
Zoom
A demonstráció további részében a Dugonics téren beszélt még Fehér Attila az LMP képviseletében és Radics Gábor, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet titkára. Az ő beszédük meghallgatása után a tömeg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé vonult, ahol újabb beszédek következtek. Itt a párbeszédes Kovács Tamás, a DK-s Binszki József, Kiss Ernő, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megyei elnöke, a jobbikos Tóth Péter, a Köz-Hasznáért Mozgalomtól Tóth Sándor, és Farkas Andrea a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkára szólt a fogyatkozó tömeghez. Mindannyian ejtettek szót a munka törvénykönyvének módosításáról, és kivétel nélkül Orbán Viktor távozását követelték.
Zoom
Zoom
A tüntetés nem sokkal este hét óra után rendben befejeződött.
Kapcsolódó: Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready