2020. június 3., szerda, Klotild, Cecília, Zille napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:02 Megszavazva: tűzfegyverré minősítik a gáz- és riasztófegyvereket, nehogy meg tudjuk védeni magunkat11:44 A honvédség utánpótlását könnyítő törvényt fogadtak el11:20 Dúrónak nemcsak a patai cigánysorra volt gusztusa elmenni, Vadaival is leülne vitázni11:03 Fehér, azaz rasszista volt a kerekesszékes nő - ellátták a baját az igazságszerető afroamerikai szabadságharcosok10:44 Itt teremnek a jövő raj sofőrjei: ez a derék KRESZ-király is már a nyolcadiknál tart10:23 Jakab szélsőbaloldali alakulattá züllesztette a Jobbikot - közölte egy alapszervezet, majd ők is feloszlottak10:00 Továbbra is a hazafiakat tekintik ellenségnek: vádat emeltek a Horthy-megemlékezésen részt vevő gárdisták ellen09:37 Ezért jó küzdősportot tanulni: 34 éves bicskás cigányasszonyt állított meg egy fiatalkorú lány09:32 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma09:11 Floridai seriff: lőjék le bátran a házba betörő fosztogatókat!08:49 Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban08:12 A párizsi fekáknak is eszükbe jutott, hogy itt a jó ürügy egy kis gyújtogatásra07:55 Minnesota állam vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, rasszisták-e a rendőrök (vagy tényleg több a néger bűnöző)07:45 Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban07:31 Megújult az Országos Vérellátó Szolgálat honlapja
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szegeden is együtt tüntetett a Jobbik az MSZP és Gyurcsány nyugdíjasaival, "LMBT"-k is színesítették a népfrontot

Reklám

Csaknem megtelt a szegedi Dugonics tér csütörtök délután azon a tüntetésen, amelyet az ellenzéki pártok és néhány szakszervezet, valamint "civilek" szerveztek az úgynevezett rabszolgatörvény ellen - írja a Délmagyar.
Zoom
Fotók: Kuklis István/Délmagyar
Zoom
A Momentum, a Szegedi Civil Háló, az MSZP, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezet, az LMP, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet, a Párbeszéd, a DK, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, a Jobbik, a Köz-Hasznáért Mozgalom és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének képviselője is felszólalt azon a tüntetésen, amely csütörtökön délután kezdődött a szegedi Dugonics téren. A tér délután öt órára csaknem megtelt.
Zoom
Zoom
Először a momentumos Mihálik Edvin beszélt, aki 2019-et az ellenállás évének nevezte. Szerinte Orbán Viktor elüldözte az ország legjobb egyetemét, a saját embereivel tölti fel a bíróságokat, és leépítette a demokratikus intézményrendszert. Elmondta, hogy a tüntetőknek elegük van "Orbán rendszeréből", ami ellen "együtt, közösen" kell küzdeni.
Zoom
Zoom
Tarnay Kristóf Ábel, a Szegedi Civil Háló képviselője többek között arról beszélt, hogy a tömegtájékoztatás nagy része kormányzati befolyás alatt áll, és az a célja, hogy senki se higgyen senkinek.
Zoom
Zoom
Ezután a szocialista Szabó Sándor kapott szót, aki azt mondta, hogy a Fidesz a magyar dolgozók millióira támadt a munka törvénykönyvének módosításával. Az MSZP-s politikus úgy gondolja, hogy Szeged a magyarországi demokrácia egyik utolsó bástyája, és közös erővel meg lehet buktatni a kormányt.
Zoom
Zoom
Naszály Gábor, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke pedig azt állította, hogy a szakszervezetek nem pártokkal szövetkeznek, hanem a dolgozók érdekeit védik.
Zoom
Zoom
A demonstráció további részében a Dugonics téren beszélt még Fehér Attila az LMP képviseletében és Radics Gábor, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet titkára. Az ő beszédük meghallgatása után a tömeg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé vonult, ahol újabb beszédek következtek. Itt a párbeszédes Kovács Tamás, a DK-s Binszki József, Kiss Ernő, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megyei elnöke, a jobbikos Tóth Péter, a Köz-Hasznáért Mozgalomtól Tóth Sándor, és Farkas Andrea a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkára szólt a fogyatkozó tömeghez. Mindannyian ejtettek szót a munka törvénykönyvének módosításáról, és kivétel nélkül Orbán Viktor távozását követelték.
Zoom
Zoom
A tüntetés nem sokkal este hét óra után rendben befejeződött.
Kapcsolódó: 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready