2019. július 16., kedd, Valter napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Ilyen, amikor a világ egyik legnagyobb billencsén nem fog a fék22:33 Aggódnak Szijjártó új reménységei, hogy magyar hivatalos személyek látogatnak el Kárpátaljára22:11 Macron szerint sikerült elkerülni az Iránnal kialakult helyzet legrosszabb forgatókönyvét21:46 Walzman hívei betörtek az ukrán Állami Nyomozó Irodába21:19 Indul a cigány televízió, de ki állhat mögötte?21:02 A benzin 7, a gázolaj 5 forinttal drágul szerdától20:44 Tanoncokat toboroz a brit kormány a Brexit utáni külkereskedelmi tárgyalások lebonyolításához20:27 Szíjjártó új reménységnek tartja Zelenszkijt20:07 Egy néger nő lesz őfelsége 007-es ügynöke19:56 Az Európai Unió szankciókat vezet be Törökország ellen19:35 Címkét kaphat a görögdinnye: akár az is kideríthető lesz, melyik gazda termelte19:23 Csak a szokásos román kormányátalakítósdi - no meg a helyezkedés az elnökválasztás előtt18:52 "Akkor ment neki a lezárt sorompónak, amikor a vonat éppen arra haladt" - egy nő és három gyerek vesztette életét Franciaországban18:38 Hiába engedi az EU-s jog, a bébiételek nagy részét nem szabadna a babáknak adni, annyi cukrot tartalmaznak18:04 Bedrogozva rongyolt bele a magyarok autójába a BMW sofőrje - gyógyszerrel is rásegített
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Újabb fideszes hála a naivabb szélsőjobbos szavazatokért cserébe: betiltották a becsület napját a budai várban

A rendőrség megtiltotta, hogy az országos történelmi emlékhelynek minősülő Kapisztrán téren emlékezzenek szélsőjobboldali szervezetek az 1945-ös budavári kitörésre - adja hírül diadalittasan a szélsőbaloldali, bár a kormány által kitartott Népszava.
Zoom
A 2018-as megemlékezést is betiltották volna, akkor a bíróság még nem asszisztált hozzá (kép: Betyársereg)
Megállapítható, hogy a megemlékezések szélsőséges nézeteket valló csoportokhoz kötődnek. A rendezvények lebonyolítása, így különösen az ott elhangzott beszédek, azok tartalma, zenei betétek stílusa, résztvevők megjelenése önmagukban és összességében is alkalmasak a külső szemlélőben félelemkeltésre, riadalom okozására
– állapította meg a BRFK abban a határozatban, amelyben megtiltotta, hogy a budai Várnegyed területén, a „köztudomásúan országos jelentőségű történelmi emlékhelynek minősülő” Kapisztrán téren rendezzék meg a becsület napját.
A magyar hazafias szervezetek - melyeket a zsidó sajtó, legyen az akár jobb- vagy baloldali álruhában, többnyire neonáci, hungarista és szélsőjobboldali jelzővel illetett - több mint húsz éve megemlékeznek arról, hogy a budai Várba szorult német és magyar csapatok 1945. február 11-én milyen hősiesen próbáltak meg kitörni a Vörös Hadsereg ostromgyűrűjéből.
Voltak évek, amikor a hatóságok egyáltalán nem engedték megtartani a fővárosban a becsület napját, máskor Budapest külterületén, vagy egy nyilvánosságtól elzárt helyen, magánterületen rendezték meg a demonstrációt. Megint máskor frekventált közterület – Hősök tere, Kossuth tér – volt a helyszín.
Két évvel ezelőtt például a Városmajorban, tavaly a budavári Kapisztrán téren gyűltek össze a bajtársi becsületet és a nemzeti hűséget tisztelő szervezetek.
"Orbán Viktor miniszterelnök hiába kérte a Belügyminisztériumot a rendezvény megakadályozására, a bíróság felülbírálta a rendőrség tiltó határozatát"
- fogalmaz kenyéradója szerepével kapcsolatban a szélsőbaloldali szennylap.
A jelek szerint most érvényben maradt a rendőri tiltás, a szervezők pedig csak pénteken este hozzák nyilvánosságra, hogy végül hol tartják meg a rendezvényt.
Zoom
Csak a szavazat kell a Likud-testvérpártnak (kép: becsület napja 2018; Betyársereg)
A Népszava azon kérdésére, hogy, a Kapisztrán téri "szélsőjobboldali demonstráció" megtiltása összefüggésbe hozható-e azzal, hogy a kormányfő és hivatala nemrég a budai Várba költözött, a rendőrség nem reagált. A határozatban mindenesetre nem szerepel ilyen megfontolás.
A rendőrség döntésében ugyanakkor – idézik a BRFK indoklását – szerepet játszott, hogy az eseményen számítani kell olyan szélsőséges csoportok megjelenésére, amelyek jelenléte esetén a „rendezvény megtartása a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásával is együtt járhat”. Ezzel szemben a magyar állam számára a nemzetközi szerződések korlátozást, tiltást tesznek lehetővé.
További szempont: fennáll a veszélye annak, hogy olyan szélsőséges eszmék terjesztésére kerülhet sor, amelyek „más személyek, így esetlegesen a második világháború érintett áldozatainak emlékét”, valamint a „jelenleg is élő hozzátartozók személyhez fűződő jogait, emberi méltóságát” sértenék. Méghozzá oly mértékben, hogy ez már „túllépi a gyülekezési jog törvényben rögzített kereteit, megbontva ezzel a személyiségi jogok rendszerének egyensúlyát”.
Zoom
Résztvevők a 2016-os megemlékezésen (kép: HVIM)
A rendőri tiltás a hasonlóan magyar szellemiségű Kitörés teljesítménytúrára nem vonatkozik: ennek gyülekezőhelye szombat délután a Kapisztrán téren lesz.
A becsület napját évről évre antifasiszta ellentüntetések próbálják bemocskolni. Idén például a Szabad Egyetem szervezésében "diákok" is csatlakoznak azokhoz a szervezetekhez, amelyek szombaton délután háromtól a Széll Kálmán téren tiltakoznak majd a „történelem újraírása” ellen. Felhívásuk szerint nem értenek egyet a neonácik és fasiszták által rendezett, a Hitler oldalán harcoló katonákról megemlékező felvonulással:
„Nem fogjuk elfelejteni a Horthy-rendszer, a nyilasok és náci szövetségeseik által meggyilkolt több százezer magyar polgárt. A 21. században nincs helyük a neonáciknak”
- olvashatók az unalomig ismert, buta klisék az antimagyar felhívásban.
(Kuruc.info)
Frissítés: Festung Budapest - a gyülekező helyszíne és időpontja
A Festung Budapest Megemlékezésre a gyülekező 02. 09. (szombaton) a Széll Kálmán téren lesz 13:30 és 14:00 óra közt. Aki 14:00 után érkezik nem fog értesülni a megemlékezés pontos helyszínéről, így mindenkit arra kérünk, hogy tartsa magát a megadott időponthoz! - írják a szervezők.
Bővebb információk az alábbi plakátra kattintva.

Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready