2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 Új fokozatra kapcsol az "antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen16:10 Kiadták a videót, amin a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Orbán saját birtokán tárgyalt az MSZP egykori pénztárnokával, hogy vegye meg neki a Népszavát

A miniszterelnök és az MSZP egykori pénztárnoka, Puch László személyesen egyeztek a Népszava finanszírozásáról 2016 végén, Orbán nem akarta, hogy a Népszabadság bezárása után a szélsőbaloldali zsidó napilap Simicska közelébe kerüljön. Azóta van pénz a Népszavánál.

Puch László
A hvg.hu is több cikkben foglalkozott már a Népszava-kérdéssel, több mint egy évvel ezelőtt megírták, hogy: „a Népszabadság bezárását követően úgy tűnt, hogy ebből leginkább a Népszava fog profitálni. Új külsővel, új struktúrában, új vezetőkkel indul az ellenzéki olvasókért folyó versenyben. A héten azonban kiderült: sok minden változatlan marad, de kerül hozzá állami hirdetés. Volt, aki előre tudta, hogy így lesz. Orbán Viktornak hívják.”
Írtak arról is, hogy „üzleti okból” elhallgatták a nyilvánosság elől, hogy Puch László bécsi cége valójában már tavaly nyáron felvásárolta a Népszava kiadóját. A lapban rendszeresen jelennek meg kormányzati és állami hirdetések, ment ott a sorosozás is, illetve egy rakás volt Népszabadság-újságíró is ott kezdett dolgozni. Egyikük a 444-nek most azt mondta:
Jött a Puch és mondta, hogy nincs ok aggodalomra, van pénz, csináljunk egy jó újságot. Tényszerűen számoljunk be az eseményekről, de ha lehet, az Orbán-családot ne bántsuk. Egyből tudtam merről fúj a szél. Amikor 2014-ben Pecina ünnepélyesen átvette a Népszabadságot a Corvin moziban, szóról szóra ugyanezt mondta.
Zoom
Az "ellenzéki" lap hazudik éjjel és nappal, akárcsak elődei
Mielőtt Puch megjelent volna a Népszava körül, hónapokig úgy tűnt, a liechtensteini XXI Century Invest AG lesz a vevő, de az Átlátszó észrevette, hogy a vállalatot Magyarországon Tombor András, Habony Árpád egyik emberének ügyvédje képviselte. Tombort ezután levették az ügyről, a miniszterelnök ugyanis úgy akart befolyást szerezni a baloldali lapnál, hogy a valódi tulajdonos és annak szándéka háttérben marad.
Így került a képbe Puch, azóta pedig nem késnek a fizetések, és állami hirdetések is megjelentek a lapban, az MVM és a Szerencsejáték Zrt. mellett 100 millióért hirdette a kormány a nemzeti konzultációt a kiadónál. A 444 forrásai tényként beszélnek arról, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztetett Puch Lászlóval a projekt támogatásáról.
Az Orbán–Puch-találkozóra a lap szerint Orbánék hatvanpusztai majorságban került sor, ahová egy Volkswagen Transporterrel szállították az egykori MSZP-pénztárnokot egy bicskei parkolóból. Puch, amikor a találkozóról kérdezték, csak annyit mondott, a lap újságírói ezt biztosan jobban tudják, majd hozzátette, szerinte csak „meg kell nézni a Népszavát, hogy ellenzéki-e, és ha igen, onnantól kezdve nincs értelme firtatni, hogy milyen forrásból él meg.”
(HVG nyomán)
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready