2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Orbán saját birtokán tárgyalt az MSZP egykori pénztárnokával, hogy vegye meg neki a Népszavát

Reklám

A miniszterelnök és az MSZP egykori pénztárnoka, Puch László személyesen egyeztek a Népszava finanszírozásáról 2016 végén, Orbán nem akarta, hogy a Népszabadság bezárása után a szélsőbaloldali zsidó napilap Simicska közelébe kerüljön. Azóta van pénz a Népszavánál.

Puch László
A hvg.hu is több cikkben foglalkozott már a Népszava-kérdéssel, több mint egy évvel ezelőtt megírták, hogy: „a Népszabadság bezárását követően úgy tűnt, hogy ebből leginkább a Népszava fog profitálni. Új külsővel, új struktúrában, új vezetőkkel indul az ellenzéki olvasókért folyó versenyben. A héten azonban kiderült: sok minden változatlan marad, de kerül hozzá állami hirdetés. Volt, aki előre tudta, hogy így lesz. Orbán Viktornak hívják.”
Írtak arról is, hogy „üzleti okból” elhallgatták a nyilvánosság elől, hogy Puch László bécsi cége valójában már tavaly nyáron felvásárolta a Népszava kiadóját. A lapban rendszeresen jelennek meg kormányzati és állami hirdetések, ment ott a sorosozás is, illetve egy rakás volt Népszabadság-újságíró is ott kezdett dolgozni. Egyikük a 444-nek most azt mondta:
Jött a Puch és mondta, hogy nincs ok aggodalomra, van pénz, csináljunk egy jó újságot. Tényszerűen számoljunk be az eseményekről, de ha lehet, az Orbán-családot ne bántsuk. Egyből tudtam merről fúj a szél. Amikor 2014-ben Pecina ünnepélyesen átvette a Népszabadságot a Corvin moziban, szóról szóra ugyanezt mondta.
Zoom
Az "ellenzéki" lap hazudik éjjel és nappal, akárcsak elődei
Mielőtt Puch megjelent volna a Népszava körül, hónapokig úgy tűnt, a liechtensteini XXI Century Invest AG lesz a vevő, de az Átlátszó észrevette, hogy a vállalatot Magyarországon Tombor András, Habony Árpád egyik emberének ügyvédje képviselte. Tombort ezután levették az ügyről, a miniszterelnök ugyanis úgy akart befolyást szerezni a baloldali lapnál, hogy a valódi tulajdonos és annak szándéka háttérben marad.
Így került a képbe Puch, azóta pedig nem késnek a fizetések, és állami hirdetések is megjelentek a lapban, az MVM és a Szerencsejáték Zrt. mellett 100 millióért hirdette a kormány a nemzeti konzultációt a kiadónál. A 444 forrásai tényként beszélnek arról, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztetett Puch Lászlóval a projekt támogatásáról.
Az Orbán–Puch-találkozóra a lap szerint Orbánék hatvanpusztai majorságban került sor, ahová egy Volkswagen Transporterrel szállították az egykori MSZP-pénztárnokot egy bicskei parkolóból. Puch, amikor a találkozóról kérdezték, csak annyit mondott, a lap újságírói ezt biztosan jobban tudják, majd hozzátette, szerinte csak „meg kell nézni a Népszavát, hogy ellenzéki-e, és ha igen, onnantól kezdve nincs értelme firtatni, hogy milyen forrásból él meg.”
(HVG nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready