2019. április 24., szerda, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:44 Litvánia kitiltotta Irvinget, nehogy fény derüljön valami kellemetlenre holomítosz-ügyben21:32 Kilenc pártlistára lehet majd szavazni20:50 Óriási siker volt a jobbikos-vadais fórum Jászberényben20:25 Az új ukrajnai főzsidó ugyanolyan jól tud orosz agresszorozni, mint a korábbi19:55 Mégis beengedik az 5G-kiépítésbe a Huaweit a britek19:33 OECD: hárommillió ember él havi 125 ezer forintnál kevesebből hazánkban19:04 Túlélte a tűzvészt a Notre-Dame orgonája18:45 Vonattal ütközött egy autó Szatymaznál18:38 Néhány agresszív deviáns kiharcolta, az idióták megszavazták - és szinte senki sem "harmadik nemű" Németországban18:07 Itt tekinthető meg a Kuruc.info sajtóklubról készült videóközvetítés18:03 Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság Márki-Zay Pétert17:27 Shazam! Tárulj! 17:08 Nyomoz a rendőrség a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében16:32 A horvátok többsége elutasítja az eurót16:01 Janukovics visszatérne Ukrajnába - "konvojjal és bilinccsel várják"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Orbán saját birtokán tárgyalt az MSZP egykori pénztárnokával, hogy vegye meg neki a Népszavát

Reklám

A miniszterelnök és az MSZP egykori pénztárnoka, Puch László személyesen egyeztek a Népszava finanszírozásáról 2016 végén, Orbán nem akarta, hogy a Népszabadság bezárása után a szélsőbaloldali zsidó napilap Simicska közelébe kerüljön. Azóta van pénz a Népszavánál.

Puch László
A hvg.hu is több cikkben foglalkozott már a Népszava-kérdéssel, több mint egy évvel ezelőtt megírták, hogy: „a Népszabadság bezárását követően úgy tűnt, hogy ebből leginkább a Népszava fog profitálni. Új külsővel, új struktúrában, új vezetőkkel indul az ellenzéki olvasókért folyó versenyben. A héten azonban kiderült: sok minden változatlan marad, de kerül hozzá állami hirdetés. Volt, aki előre tudta, hogy így lesz. Orbán Viktornak hívják.”
Írtak arról is, hogy „üzleti okból” elhallgatták a nyilvánosság elől, hogy Puch László bécsi cége valójában már tavaly nyáron felvásárolta a Népszava kiadóját. A lapban rendszeresen jelennek meg kormányzati és állami hirdetések, ment ott a sorosozás is, illetve egy rakás volt Népszabadság-újságíró is ott kezdett dolgozni. Egyikük a 444-nek most azt mondta:
Jött a Puch és mondta, hogy nincs ok aggodalomra, van pénz, csináljunk egy jó újságot. Tényszerűen számoljunk be az eseményekről, de ha lehet, az Orbán-családot ne bántsuk. Egyből tudtam merről fúj a szél. Amikor 2014-ben Pecina ünnepélyesen átvette a Népszabadságot a Corvin moziban, szóról szóra ugyanezt mondta.
Zoom
Az "ellenzéki" lap hazudik éjjel és nappal, akárcsak elődei
Mielőtt Puch megjelent volna a Népszava körül, hónapokig úgy tűnt, a liechtensteini XXI Century Invest AG lesz a vevő, de az Átlátszó észrevette, hogy a vállalatot Magyarországon Tombor András, Habony Árpád egyik emberének ügyvédje képviselte. Tombort ezután levették az ügyről, a miniszterelnök ugyanis úgy akart befolyást szerezni a baloldali lapnál, hogy a valódi tulajdonos és annak szándéka háttérben marad.
Így került a képbe Puch, azóta pedig nem késnek a fizetések, és állami hirdetések is megjelentek a lapban, az MVM és a Szerencsejáték Zrt. mellett 100 millióért hirdette a kormány a nemzeti konzultációt a kiadónál. A 444 forrásai tényként beszélnek arról, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztetett Puch Lászlóval a projekt támogatásáról.
Az Orbán–Puch-találkozóra a lap szerint Orbánék hatvanpusztai majorságban került sor, ahová egy Volkswagen Transporterrel szállították az egykori MSZP-pénztárnokot egy bicskei parkolóból. Puch, amikor a találkozóról kérdezték, csak annyit mondott, a lap újságírói ezt biztosan jobban tudják, majd hozzátette, szerinte csak „meg kell nézni a Népszavát, hogy ellenzéki-e, és ha igen, onnantól kezdve nincs értelme firtatni, hogy milyen forrásból él meg.”
(HVG nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready