2019. május 19., vasárnap, Ivó, Milán, Buda napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:54 Márpedig a "rasszista, homofób és nőgyűlölő" Alain Delon megkapja az Arany Pálma-életműdíjat17:15 Szanyi szerint a szélsőjobbnak el kell takarodnia16:43 Maynek van egy új, merész javaslata Brexit-ügyben - de nem mondja el, mi az16:10 Pokolgépes merénylet a gízai piramisok közelében15:42 Hát persze hogy nincs c**********: hatezer forintért és egy kis nápolyiért vertek agyon egy 66 éves férfit a hajdúhadházi "fiatalok"15:12 Szeptember elején rendeznék meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában14:59 Nemzeti Választási Bizottság: az RTL Klub jogellenesen cenzúrázta a cigánybűnözés szót a Mi Hazánk kisfilmjében14:39 A főszotyis elégedett a Puskás Aréna építésével13:33 A fegyvertartás szigorításáról is szavaznak ma a svájciak 13:03 Tibi atya: Alabama államban 99 év börtönbüntetés jár a magzatgyilkosságért12:21 Évtizedek alatt süllyedt az EP-választás részvétele a 2014-es mélypontra11:59 16 éves lány volt a sorozatunokázós bűnbanda legfiatalabb tagja11:42 Szaúd-Arábia arab csúcstalálkozót hívott össze Mekkába - mindent megtesznek a "békéért" és az iránozásért11:18 Több stresszel járnak a szóbeli vizsgák11:06 Kitöltött és aláírt azonosító nyilatkozat nélkül vagy lezáratlan boítékban leadva érvénytelen a levélszavazat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Puzsér, a Jobbik és az LMP megmászta a hegyet egymáshoz - és az MSZP-hez

Reklám

A Jobbik is Puzsér Róbert független jelöltet támogatja a főpolgármester-választáson, akárcsak az LMP – ezt csütörtökön jelentették be sajtótájékoztatón.
Zoom
Jelzésértékű, hogy a bejelentésen részt vettek a pártok felsővezetői: a Jobbik részéről Sneider Tamás elnök, Gyöngyösi Márton frakcióvezető, illetve Bencsik János budapesti elnök, az LMP-től pedig Keresztes László Lóránt és Demeter Márta tarselnökök, továbbá Moldován László budapesti elnök.
A Jobbik döntése nem meglepő, hiszen Budapesten hagyományosan gyengék. Ugyancsak a Jobbik Puzsérhoz és az LMP-hez való közeledését jelezte, hogy az elmúlt időszakban közösen tartották kerekasztal-beszélgetéseket vidéken, például Pécsett, ahol Puzsér arról beszélt: a kormányváltáshoz először ellenzékváltás kell - írja az Azonnali.
Bencsik János elmondta: túlzás nélkül történelmi pillanat ez most a modern kori magyar politika életében. Ugyanis csütörtökön a résztvevő felek háromoldalú politikai meágllapodást írnak alá. Ebben kijelentik. a Jobbik és az LMP támogatja Puzsér indulását és kampányát, továbbá az együttműködés nem fog megállni Budapesten, mind a 23 kerületben a legszorosabb összehangolt munkára törekednek.
Bencsik elmondta: a megállapodás aláírását – amely a sajtó előtt meg is történt – egy több hetes egyeztetés előzte meg. A szöveg többek közt a kommunikáció és kampánytevékenység összehangolásáról és a közös kampányfinanszírozásról szól. Ugyanakkor van benne egy záradék, mely szerint június 30-ig átnézhetik a megállapodást, emellett nyitva hagyják a lehetőséget, hogy más szervezet is csatlakozhasson hozzájuk.
Most emelkedünk a kruzusok felé, mert megmásztuk a hegyet egymáshoz. Most a feladat egy átjárható híd ácsolása, mert ez a centrum – értékelte a megállapodást Puzsér. Hangsúlyozta: aki a centrumhoz tartozik, lehet konzervatív, szocialista és liberális, de kitétel, hogy mérsékelt legyen. Hozzátette: még mindig várja, hogy a Momentum „megforduljon a kárhozat útján”, továbbra is ott egy szék az asztalnál a részükre.
Frissítés: "a Jobbik egyre kevésbé fasiszta"
Egy kormánypárti médiatermék részéről azt kérdezték Puzsértól, mennyire zavarja a publicistát, hogy a Jobbikkal kapcsolatban botrányok merültek fel.
„Mennyire zavarja, hogy a Jobbik egyre kevésbé fasiszta?” – válaszolt kérdéssel Puzsér, és még azt is megkérdezte, hogy az kormánypárti lap munkatársát mennyire zavarja, hogy „a Mi Hazánk meg fasiszta”.
„Most mi a probléma a Jobbikkal? Fasiszta párt? Csicskapárt? Buzipárt?” – firtatta Puzsér.
2. frissítés: így jut el a Jobbik az MSZP-hez
Dúró Dóra Fb-bejegyzése:
Egy nappal azután biztosította támogatásáról a Jobbik Puzsér Róbertet, hogy ő kijelentette: hajlandó akár visszalépni Karácsony Gergely javára. Remek időzítés, hiszen így a napnál is világosabb mindenki számára a forgatókönyv: így jut el odáig a magát legerősebb ellenzéki pártnak aposztrofáló Jobbik, hogy saját főpolgármester-jelölt állítása helyett a végén még az MSZP legutóbbi miniszterelnök-jelöltjének javára fognak visszalépni. Mert mindenki tudja, hogy Karácsony Gergely népszerűsége a fővárosiak és a baloldaliak körében Puzsérénak többszöröse, és a mögötte álló pártok is sokkal erősebbek Budapesten, mint a hónapok óta folyamatosan fogyatkozó és omladozó Jobbik és LMP.
Az egészben az a leginkább elkeserítő, hogy még mindig harmadik lehetőségként beszélnek magukról, miközben nyíltan beállni készülnek az MSZP-s miniszterelnök-jelölt mögé, sőt Gyurcsány Ferenc pártjának támogatását is örömmel veszik. Ez milyen harmadik út? Semmilyen. Tisztult a kép, ugyanis a Mi Hazánk tényleg annak szellemében építkezik, hogy se Gyurcsány, se Orbán. Ebbe Karácsony Gergely sem fér bele. És innentől az is nyilvánvaló, hogy a balliberálisok jelöltje mögé beállni hajlandó Puzsérnak kötelessége alapból lefasisztázni minket, pedig mi csak következetesek vagyunk. Ha neki nincs elég bátorsága ahhoz, hogy tényleg a bukott balliberális pártok nélkül építsen új erőt, attól még nem mi vagyunk a fasiszták, hanem ők a gyávák és elvtelenek.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready