Borzalmas részletekre derült fény a 2017. októberi zsámboki gyilkosság vádiratából - írja a Bors. A Budapest Környéki Törvényszéken jövő pénteken tartanak előkészítő ülést, két "férfi" ül a vádlottak padján.
Zoom
Illusztráció
A vád szerint a két Zsámbokon dolgozó férfi sört, bort és pálinkát ivott, majd az elsőrendű vádlott magához vett egy vascsövet, és elment a szálláshelyéről. Céltalanul bolyongott Zsámbok utcáin, így érkezett meg a házhoz, ahol a 88 éves asszony egyedül lakott. Idős kora miatt rendszeres gondozásra, ápolásra szorult. Olyan gyenge volt, hogy felkelni sem tudott, ezért pelenkázni kellett.
Az ápolással kapcsolatos feladatokat a menye végezte, aki a szomszédos házban lakott. A cigány látta, hogy a néni szobájában ég a villany, és az idős asszony az ágyában fekszik. Elhatározta, hogy bemegy hozzá azért, hogy "szexuális vágyait kielégítse", illetve azért, hogy élelmiszert, vagy más értéket magához vegyen.
Bemászott a nyugdíjas portájára, ahova magával vitte a vascsövet is. A néni ágya mellé lépett, és négyszer "emberi erőt meghaladó erővel" megütötte a sértett fejét, majd közösült vele. Végül az áldozata környezetében levő ruhaneműt meggyújtotta, és távozott a házból. A sértett a sérülések elszenvedését követően rövid időn belül életét vesztette.
Miután a cigány hazaérkezett, levette a véres ruháit, és lefeküdt aludni. Később közölte munkatársaival, többek között a másodrendű vádlottal is, hogy megölt egy idős nőt. A másodrendű vádlott erre a véres ruhákat, valamint a cipőjét a kályhába tette, hogy elégesse. Azonban nem volt nála öngyújtó, így a bűnjelek megsemmisítésére nem került sor.
Nem volt baj vele, igaz, korábban már megvert és kirabolt egy idős nőt
És fél évvel a gyilkosságot megelőzően jött ki a börtönből. A TV2 2017-es híradójában megszólal a gyilkos testvére és unokatestvére is - ha valakinek esetleg kétsége lett volna a származást illetően...