Pénteken megkapta a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja. Mint a Magyar Nemzet megtudta: a végrehajtó dél tájban átutalta a család számlájára azt 4,9 millió forintot, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg korábban a bíróság.
– Az összeg hiánytalanul került a családhoz – nyilatkozta a lapnak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Schadl György magyarázatként közölte: ha sikeres a fellépése, úgy a végrehajtót a jogszabály szerint munkadíj és jutalék illeti meg, ahogy a köztestület is felszámíthat bizonyos összeget. Ezek a díjak ebben az esetben több százezer forintot tennének ki. – A végrehajtó, a kar és az igazságügyi tárca azonban közösen úgy döntött, hogy minden ilyen költségtől eltekint, ezeket nem kéri el – mondta a kar elnöke.
Ifjabb Horváth Dezső azért perelte be a magyar államot, mert "méltatlannak" tartotta a börtönben az illemhely állapotát, a meleg víz hiányát és a szellőztetés elmaradását. A cigánynak első fokon ötmillió forint kártérítést ítéltek meg, a döntés tavaly novemberben emelkedett jogerőre. Ez az összeg került át most a Szögi családhoz.