2019. szeptember 23., hétfő, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:56 Túl vidám kukoricát termesztett egy orosházi férfi10:38 Telefonokkal seftelő szerb ellen emeltek vádat10:19 Átvonult Japánon a Tapa tájfun09:44 Délvidéki magyar fiatalt vertek agyon a cigányok Törökkanizsán09:21 A rasszista térfigyelő szerint nem svéd cserediák akarta felgyújtani (faj)társait Székesfehérvár szívében09:05 Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai - az állami vállalatok első emberei jóval nagyobb fizetést kapnak08:33 Hatmillió látogatót várnak az Oktoberfestre - idén 4000 forintot kérnek az egyliteres korsóért08:04 Irán elengedi a júliusban lefoglalt brit tartályhajót07:56 A MACS kérte Magát Krisztina versenyzési jogának felfüggesztését07:32 Eltűnt egy gleccser Svájcban06:54 Jobban árthatnak a Földnek a vegetáriánusok, mint azok, akik kevés húst esznek22:29 Újra megjelent a gyermekbénulás a Fülöp-szigeteken22:09 A Fidesz-KDNP-kormány a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá teszi Slomóék Chabad-szektáját21:53 A magyar szenvedéstörténet krónikása 21:37 Az arab koalíció Beni Ganz kormányalakítását támogatja Binjámin Netanjáhu ellenében
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Egy belső Závecz-felmérésben már 3,4 százalékon áll a Mi Hazánk - bajban a ballibek, de jól halad a törpepártosodás

Reklám

A már nyilvánosan is megjelent közvélemény-kutatásában 12, illetve 11 százalékra mérte az MSZP és a DK támogatottságát Závecz Tibor kutatóintézete, míg a kifejezetten az LMP számára készített felmérésében ugyanez a két párt már csak 8, illetve 7 százalékos támogatottsággal szerepel. A különbség másfélszeres. Závecz Tibor a Magyar Hangnak azt mondta, hogy ő semmilyen kutatást nem hozott nyilvánosságra, azt csak a megrendelők szivárogtatják ki. Ráadásul ez még belefér a hibahatárba.
Egészen elképesztő különbségek vannak a Závecz Tibor által vezetett Závecz Research két reprezentatív közvélemény-kutatásában, amely az európai parlamenti választásokon induló pártok esélyeit is felmérte. Pedig szinte napra pontosan ugyanabban az időszakban készültek (április 15 és 25, illetve április 16 és 26 között), és ugyanúgy 1000 fő telefonos megkérdezésével. Az elsőt a HVG.hu ismertette csütörtökön – nem lehet tudni, hogy kinek a megrendelésére készült – a második adatsort pedig az LMP kapta meg, de a Magyar Hang is megszerezte.
Zoom
Néppártosodást hirdettek, törpepártosodás lett belőle. Az végül is félsiker
Látszik, hogy a legnagyobb különbség a baloldali pártoknál, illetve a Mi Hazánknál van, de azért szembetűnő az LMP helyzete is. A nyilvánosságra hozott számok szerint ugyanis az ötszázalékos küszöb alatt vannak, míg a kifejezetten nekik szánt mérés szerint már bejutnának az EP-be.
A Magyar Hang megkeresésére Závecz Tibor leszögezte, hogy ők nem hoztak nyilvánosságra semmilyen eredményt, annyi történik ilyenkor, hogy a kutatás megrendelője kiszivárogtatja azt a sajtónak. Vagyis a HVG-n megjelent adatsort nem ő adta ki.
Zoom
Megérte összebútorozni. Ja, nem...
Hangsúlyozta azt is, hogy ezek nem a hagyományos, steril pártpreferencia-vizsgálatok voltak, hanem volt valamilyen más témájuk. Vagyis a kutatók feltettek 15-20 kérdést, és csak a végén kérdeztek rá arra, hogy az adott illető egyébként melyik pártot támogatná az európai parlamenti választáson. Ráadásul – mint mondta – ebben a tartományban 2,5 százalékos a hibahatár, vagyis bőven beleférnek ezek a különbségek.
A lap azon kérdésére, hogy az ilyen felmérések befolyásolhatják a bizonytalan szavazókat, akik mondjuk a legesélyesebb ellenzéki pártra szeretnének szavazni, Závecz Tibor azt mondta, hogy megnézné például azt a DK-szimpatizánst, aki ilyenek miatt másra húzza be a ikszet.
(Magyar Hang nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready