Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom környezet-, természet- és állatvédelmi kabinetje – jelentette be Fülöp Erik, a párthoz tartozó független országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón.
Mint mondta, nagyon nagy szükség van egy olyan hiteles közösségre, egy olyan politikai szervezetre, amely méltóképpen tudja a zöldpolitikát képviselni. Ezt most a Mi Hazánk Mozgalom fogja betölteni a jövőben, hiszen az európai parlamenti választáson a magát eddig zöldpártként jellemző LMP „csúfosan szerepelt, elvesztette hitelességét és szakmaiságát is” – emelte ki.
Zoom
Illusztráció (kép forrása: a Mi Hazánk Mozgalom honlapja)
Csereklye-Klapwijk Krisztina, a „Zöld Hazánk” elnevezésű kabinet vezetője arról beszélt, hogy átfogóan kívánnak foglalkozni a hulladékgazdálkodással, a levegő- és talajszennyezéssel, a vizek minőségével és az ökológiai gazdálkodás kérdésével.
Hozzátette, sem a baloldali, sem a liberális pártok nem rendelkeznek környezetpolitikával, erre – mint mondta – az LMP az egyik példa, ahol a vezetőségi tagok közül senkinek nincs szakirányú végzettsége. Jelezte, nemcsak az íróasztal mellett fognak dolgozni, hanem aktív terepmunkát is folytatnak majd.
Fülöp Erik elmondta, jelenleg húsz aktivista és szakember van segítségükre, de – mint hozzátette – több tucatnyian szeretnének csatlakozni a Zöld Hazánk munkájához.
Kérdésre azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik őszre halasztotta tisztújítását, Fülöp Erik azt mondta, a Jobbikban óriási a pozícióharc, és véleménye szerint „nem elegáns” a tisztújítást az önkormányzati választás utánra időzíteni. Ezzel – tette hozzá – a saját tagságot és a rájuk szavazókat „nézik hülyének”.
(MTI)