Tánczos Gábor és édesanyja, Gyöngyi néni csak most beszélt először arról a számukra örömteli hírről, hogy a lassan tíz esztendeje ártatlanul raboskodó körmendi fiú napokon belül szabadul a börtönből. Tánczosné szerint fia, Gábor még most sem fogta fel igazán, hogy szabad lehet. Hiába tíz év, az bizony tíz év.

"Nagyon örülök, mit is mondhatnék. Nem titkolom, hogy picit tartok a szabadulástól és fel kell készülnünk sok mindenre" - mondta Tánczos.

"Nem félek és nem rettegek igazán, hisz nem követtem el semmit. De édesanyámat több támadás is érte az elmúlt időben, ez sajnos tény. Hogy engem bántanak vagy sem, nem számít, sok mindenen átmentem már itt a falak között, de a családom biztonsága mindennél fontosabb nekem. Nem tervezem, hogy elköltözünk Körmendről, de nem is zárom ki ezt teljesen. Bízom benne, hogy édesanyámék sem raknak ki majd az utcára. Nem azért mondom ezt, mert rosszban vagyunk, sőt, szoros a kapcsolatunk, de ez is előfordulhat, ha sok támadás ér majd minket.

Igazából fel sem fogtam még, hogy két hét múlva szabadulok, igaz, csak feltételesen. Sok volt bennem a negatív élmény az igazságszolgáltatással szemben, ez sem titok, mindenki tudja, hogy ártatlanul voltam tíz évig börtönben. Sok mindenen keresztülmentem. El voltam zárva a külvilágtól és a szeretteimtől egyaránt, a fiatalságomat börtönben töltöttem. Az biztos, hogyha kimegyek, dolgozni fogok, ha lehet. Szeretnék a vendéglátóiparban elhelyezkedni, beszélek négy nyelven és imádom az olasz gasztronómiát és kultúrát. A barátnőm lehet hogy a szabadulásom napján itt lesz Magyarországon, aminek örülök nagyon. Hogy ő kicsoda egyelőre erről nem kívánok semmit sem mondani, ő a barátnőm" - üzente a STOP-nak Tánczos Gábor.

Tánczosné Gyöngyi néni úgy véli, fiának elsősorban meg kell szoknia a szabadságot. Azt, hogy nincsen bezárva és hogy nincs szigorú szabályokhoz kötve. Hogy ezután mit fog kezdeni Gábor a nagybetűs élettel azt még nem tudni, hisz szakmája nincsen. Négy nyelven beszél, és a vágya a vendéglátás, de ezzel az előélettel és 10 évnyi raboskodással nem lesz könnyű elhelyezkednie ezt az édesanyja is tudja. Gyöngyi néni nem titkolta, hogy ő nem tart az atrocitásoktól, és emelt fővel fog járni az utcán.

"Nincs mit szégyenkeznünk. Az emberek eddig sem néztek rám rossz szemmel, a fiam pedig ártatlan, ebben biztos vagyok. Hogy lesznek-e támadások, atrocitások? Szinte biztos. Eddig is engem már kétszer konkrétan megtámadtak. A brutális gyilkosság után egy évvel el akartak ütni, épp amikor a kutyákat sétáltattam. Én tudom ki volt az, de erről nem kívánok beszélni, hisz az érintett gyásza miatt én ezt megbocsátottam. Aztán ahol dolgoztam ott is megtámadtak. Mellbe vágtak szó szerint, nő létemre. Senki se jött segíteni, hiába kiabáltam, és a támadó azt mondta: a fiaddal együtt megdöglesz. Mindezek ellenére én nem akarok elköltözni, Gábor a fiam, szeretem őt és ő semmit nem tette, soha életében és ártatlanul ült 10 évet" - mondta Tánczosné.

(Stop)


Kapcsolódó

Január 20-án szabadul Tánczos Gábor
Döntött a bíró: szabad lesz Tánczos!
Tánczos és ügyvédje könyvet írt és fenntartja: koncepciós perben ítélték el
Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet… (I. rész)
Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet... (II. rész)