Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:53 Újabb észak-koreai diplomatának lett elege a sztálinista jólétből08:24 Tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező kínaiszemét-szállító vonatok száma08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen19:50 Korábban a britektől, most az EU-tól nem akar elszakadni Skócia: újabb függetlenségi népszavazásra készülnek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hat évvel ezelőtt verte át az időseket a termékbemutatós, most nyújtották be a vádiratot

Reklám

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.
A vádirati tényállás szerint a vádlott egy kft. vezető tisztségviselőjeként 2013. július 12. és 2013. november 19. napjai között Magyarország különböző településein termékbemutatókat szervezett.
A termékbemutatók során jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek.
A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a fenti termékeket megvásárló sértetteket arról is tájékoztatták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől, ugyanakkor ezen jogosultság tényleges biztosítása a vádlottnak nem állt szándékában, célja az általa megbízott személyek felhasználásával a sértettek ebbeli megtévesztése volt.
A sértettek éltek az elállás jogával, és a termékeket a kft. tatai székhelyére visszavitték, ahol a gazdasági társaság nevében eljáró ügyintézők a vádlott utasításának megfelelően olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben – általuk nem tudottan – valótlanul arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek „bevizsgálását” követően, az ellenértékük 30 napon belül a sértettek számláira visszautalásra kerülnek.
Az ígérettel ellentétben a sértettek a vádlott eredeti csalárd célzatának megfelelően sem a termékek ellenértékét, sem az elállás okán visszaszolgáltatott termékeket nem kapták meg, majd a vádlott, illetve az általa irányított, a termékeket értékesítő gazdasági társaság számukra elérhetetlenné vált.
A négy sértett közül egy kerepesi sértettnek 100 000, egy hajdúszoboszlói és két budapesti sértettnek egyaránt 380 000 kárt okozott a vádlott.
Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat – amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri – 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380 000 vagyonelkobzásra is ítélje - közölték az ügyészség honlapján.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready