2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:17 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak14:21 Szeged: idegállapot miatt autórongálás14:00 Jogerős: ha elég hülye a cigány, lophatja az áramot, és még ölhet is vele13:25 Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás12:52 A demokrácia diadala: évenként 500 ezres "kártérítés" az osztálytársaikat terrorizáló fiatal cigánybűnözőknek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hat évvel ezelőtt verte át az időseket a termékbemutatós, most nyújtották be a vádiratot

Reklám

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.
A vádirati tényállás szerint a vádlott egy kft. vezető tisztségviselőjeként 2013. július 12. és 2013. november 19. napjai között Magyarország különböző településein termékbemutatókat szervezett.
A termékbemutatók során jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek.
A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a fenti termékeket megvásárló sértetteket arról is tájékoztatták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől, ugyanakkor ezen jogosultság tényleges biztosítása a vádlottnak nem állt szándékában, célja az általa megbízott személyek felhasználásával a sértettek ebbeli megtévesztése volt.
A sértettek éltek az elállás jogával, és a termékeket a kft. tatai székhelyére visszavitték, ahol a gazdasági társaság nevében eljáró ügyintézők a vádlott utasításának megfelelően olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben – általuk nem tudottan – valótlanul arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek „bevizsgálását” követően, az ellenértékük 30 napon belül a sértettek számláira visszautalásra kerülnek.
Az ígérettel ellentétben a sértettek a vádlott eredeti csalárd célzatának megfelelően sem a termékek ellenértékét, sem az elállás okán visszaszolgáltatott termékeket nem kapták meg, majd a vádlott, illetve az általa irányított, a termékeket értékesítő gazdasági társaság számukra elérhetetlenné vált.
A négy sértett közül egy kerepesi sértettnek 100 000, egy hajdúszoboszlói és két budapesti sértettnek egyaránt 380 000 kárt okozott a vádlott.
Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat – amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri – 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380 000 vagyonelkobzásra is ítélje - közölték az ügyészség honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready