2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hat évvel ezelőtt verte át az időseket a termékbemutatós, most nyújtották be a vádiratot

Reklám

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.
A vádirati tényállás szerint a vádlott egy kft. vezető tisztségviselőjeként 2013. július 12. és 2013. november 19. napjai között Magyarország különböző településein termékbemutatókat szervezett.
A termékbemutatók során jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek.
A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a fenti termékeket megvásárló sértetteket arról is tájékoztatták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől, ugyanakkor ezen jogosultság tényleges biztosítása a vádlottnak nem állt szándékában, célja az általa megbízott személyek felhasználásával a sértettek ebbeli megtévesztése volt.
A sértettek éltek az elállás jogával, és a termékeket a kft. tatai székhelyére visszavitték, ahol a gazdasági társaság nevében eljáró ügyintézők a vádlott utasításának megfelelően olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben – általuk nem tudottan – valótlanul arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek „bevizsgálását” követően, az ellenértékük 30 napon belül a sértettek számláira visszautalásra kerülnek.
Az ígérettel ellentétben a sértettek a vádlott eredeti csalárd célzatának megfelelően sem a termékek ellenértékét, sem az elállás okán visszaszolgáltatott termékeket nem kapták meg, majd a vádlott, illetve az általa irányított, a termékeket értékesítő gazdasági társaság számukra elérhetetlenné vált.
A négy sértett közül egy kerepesi sértettnek 100 000, egy hajdúszoboszlói és két budapesti sértettnek egyaránt 380 000 kárt okozott a vádlott.
Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat – amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri – 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380 000 vagyonelkobzásra is ítélje - közölték az ügyészség honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready