2019. július 17., szerda, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:53 Villamosmegállóban fosztott ki egy magatehetetlen 19 évest ez a két fürge lábú20:41 Lefejeztek több embert a Sínai-félszigeten20:13 Bíróság mondta ki a németellenes országban, hogy mostantól nyugodtan ki lehet rúgni a hazafiakat a Bundeswehrtől19:55 "Rasszista indíttatásból történő kizsákmányolás", ha a Máltára betolakodókat nem szállodai körülmények között szállásolják el19:47 Tizenkét izraeli fiatal csoportosan megerőszakolt egy 19 éves brit nőt Cipruson18:28 Így jelent meg egy IÁ-agitátor a bíróságon - mert "Német"országban ezt is lehet17:53 Hazaáruló-kerekasztal alakult Strassburgban - hát persze hogy Gyöngyösi is része a migránsbarát ballib klubnak17:34 Élete végéig börtönben marad a Köpcös16:45 Vádat emeltek az Eximbank volt vezetői ellen16:21 Munkásság a Harmadik Birodalomban - a Német Munkafront, III. rész15:41 Agyonlőttek három török diplomatát Erbílben14:55 Salvini szerint "Ukrajna-párti neonácik" akarták megölni - méghozzá egy 245 kilós katari levegő-levegő (!) rakétával14:43 Végre: mobil fülhallgatóval telefonálj, hallgass zenét bármikor - most csak 5990 Ft (x)14:11 Már 470 elektromos töltőállomást helyeztek üzembe13:35 Újabb szomorú statisztika: hazánkban halnak meg a legtöbben rákban az EU országai közül
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hat évvel ezelőtt verte át az időseket a termékbemutatós, most nyújtották be a vádiratot

A Tatabányai Járási Ügyészség négyrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki termékbemutatók során csapta be a sértetteket.
A vádirati tényállás szerint a vádlott egy kft. vezető tisztségviselőjeként 2013. július 12. és 2013. november 19. napjai között Magyarország különböző településein termékbemutatókat szervezett.
A termékbemutatók során jellemzően idős korú sértettek részére egészségi állapotuk javítását célzó termékeket (gyapjútakaró, lábstimulátor, légtisztító, pulzáló mágnesterápiás készülék, mágnesterápiás matrac) értékesítettek.
A vádlott, illetve utasításainak megfelelően a termékbemutatók során a lehetséges vevőkkel kommunikáló, a vádlott megbízása alapján eljáró személyek a fenti termékeket megvásárló sértetteket arról is tájékoztatták, hogy nyolc napon belül elállhatnak a szerződéstől, ugyanakkor ezen jogosultság tényleges biztosítása a vádlottnak nem állt szándékában, célja az általa megbízott személyek felhasználásával a sértettek ebbeli megtévesztése volt.
A sértettek éltek az elállás jogával, és a termékeket a kft. tatai székhelyére visszavitték, ahol a gazdasági társaság nevében eljáró ügyintézők a vádlott utasításának megfelelően olyan átadás-átvételi jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben – általuk nem tudottan – valótlanul arról biztosították a sértetteket, hogy a visszavett termékek „bevizsgálását” követően, az ellenértékük 30 napon belül a sértettek számláira visszautalásra kerülnek.
Az ígérettel ellentétben a sértettek a vádlott eredeti csalárd célzatának megfelelően sem a termékek ellenértékét, sem az elállás okán visszaszolgáltatott termékeket nem kapták meg, majd a vádlott, illetve az általa irányított, a termékeket értékesítő gazdasági társaság számukra elérhetetlenné vált.
A négy sértett közül egy kerepesi sértettnek 100 000, egy hajdúszoboszlói és két budapesti sértettnek egyaránt 380 000 kárt okozott a vádlott.
Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat – amennyiben a bűncselekmények elkövetését előkészítő ülésen beismeri – 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat 380 000 vagyonelkobzásra is ítélje - közölték az ügyészség honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready