2019. szeptember 17., kedd, Zsófia, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók22:13 "A kutyahús fogyasztása nem jó szokás" - győzködik egy vietnami város lakóit22:01 Gulyás: megvétózzuk az EU-költségvetést, ha az előterjesztés nem változik21:48 Snowden: ami miatt most Kínát bírálják, azt Amerika már régóta csinálja21:23 Orbán Ráhel-hasonmás DK-st indít az ellenzék Óbudán21:11 Oroszország Sz-400-as légvédelmi rakétákat telepített az Új-föld szigeteken20:53 Varga Judit azt mondja, cáfolt minden vádat és hamis állítást Brüsszelben20:37 A Terry Black nevű "előadóművész" is távozott az élők sorából20:28 Johnson: van esély a megállapodásra, de csak a backstop-megoldás nélkül20:04 Polgármestert ütött a visszaeső, de megússza felfüggesztettel, mert enyhén debil19:53 Az NVB elutasította a fellebbezést Berki nyilvántartásba vétele ügyében19:31 A héten érkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok19:04 Netanjahu a korábbinál is pofátlanabb területfoglási tervet jelentett be18:14 Nem akarnak egész nap dolgozni, ezért a Fidesznek kampányolnak a nagykállói cigányok17:52 Az újabb lépcsőfok: Franciaországban hamarosan leszbikusok is kérhetnek mesterséges megtermékenyítést
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására

Reklám

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete idén második alkalommal indított közvélemény-kutatást a tűzoltó hivatással kapcsolatos kérdésekről. Ezúttal csak a ténylegesen vonulós beosztást betöltő hivatásos tűzoltókat kérdeztük meg a hivatásukat és életpályájukat érintő kérdésekről - áll a szakszervezet Kuruc.infóhoz eljuttatott közleményében. Alább a folytatás.
Kérdőívünkben arra kerestük a választ, hogy mit szeretnének a tűzoltók. Előző kérdőívünkben a lakosság véleményét kérdeztük meg arról, hogy szerintük mit érdemelnének a tűzoltók a járandóságukat illetően, ezúttal maguk a tűzoltók kaptak lehetőséget arra, hogy szabadon elmondják az életpályájukkal kapcsolatos kívánságaikat és a problémáikat.
A kérdőív 2019. augusztus 1-jén indult és két hétig érkezhettek válaszok. Összesen 1392 válasz érkezett, melyekből ugyan messzemenő következtetést levonni nem lehet, de híven tükrözi a tűzoltó-társadalom véleményét és álláspontját.
Zoom
Részlet a kérdőív kiértékeléséből
A kérdésekkel azt vizsgáltuk, hogy a tűzoltókra rátelepedett „szakmai” vezetés, azaz a katasztrófavédelem és a belügyminisztérium által óriási sikerként, a tűzoltók szemében azonban megalázó és a hivatást lealacsonyító életpályamodell milyen hatással van a ténylegesen tűzoltó szolgálatot teljesítőkre, valamint hogy a tűzoltók mit tartanának elfogadható alternatívának a sikeresnek hazudott, egyébként a tűzoltóságot, a hivatást megosztó és szétziláló életpályamodell-tákolmány helyett.
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének álláspontja az, hogy a rendvédelmi ágazatot érintő jelenlegi intézkedések létszámcsökkentő következményei rossz hatással vannak a lakosság biztonságára és a vagyonvédelemre, ezen belül a tűzoltás, balesetek és természeti csapások okozta életveszély és anyagi károk elhárítására. A jelenlegi életpályamodellnek nevezett förmedvény – amint az látható lesz mind a kérdőív eredményéből, mind pedig a rendelkezésre álló beavatkozó tűzoltók valódi létszámából is – csak arra való, hogy elűzze az évtizedes tapasztalattal rendelkezőket a pályáról, és elfordítsa a szakma és a hivatás iránt érdeklődőket a tűzoltóságtól. Évről évre többen hagyják el ezt a majd 200 éves hagyománnyal rendelkező hivatást, és egyre kevesebb a jelentkező.
Zoom
Részlet a kérdőív kiértékeléséből
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szeretné ezt a trendet megállítani, sőt, a hivatást újra élhetővé és vonzóvá tenni, hogy a feladataikat ellátó tűzoltók újra megkaphassák azt a megbecsülést, ami az előző közvélemény-kutatás alapján a társadalom szerint megilleti őket.
A jelenlegit megelőző és a jelenlegi kérdőív eredményei azt látszanak alátámasztani, hogy jelentős módosításokra van szükség az életpályamodell, a munkakörülmények és a szervezeti struktúra területén. Az eredmények magukért beszélnek.
A kérdőív kiértékelése ide kattintva tölthető le.
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready