Bezár!
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:16 Részletes járványügyi intézkedési protokollt kapnak az intézmények08:33 Bidennek most már tényleg muszáj lesz vásárolnia egy néger nőt08:12 Ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök07:46 Lövések a Fehér Háznál, Trump kiment a sajtótájékoztatóról07:40 Al-Shabaab-ritkítást végzett a szomáliai kormányhadsereg07:29 A világon másodikként esett át ismételt arcátültetésen egy amerikai nő06:55 A kijárási korlátozások miatt több idejük maradt az embereknek a kincskeresésre Nagy-Britanniában23:38 Japánban első ízben esett 30 százalék alá a dohányzó férfiak aránya23:17 Bezárattak Iránban egy újságot, amelyben egy szakértő megkérdőjelezte a hivatalos koronavírus-adatokat22:49 Az Egyesült Államok társult államában újból megtartják az előválasztást, mert elfogyott a szavazócédula22:29 Kassai Viktor és az Állami Duma alelnöke szerint is szemüveg dukált volna a bírónak Szpartak Moszkva-PFK Szocsi-meccsen22:15 Az ún. Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát - az okát nem pontosították21:50 Egy sukár csávó a bejrúti robbanásról: "Bárcsak Pesten történt volna, okádék Magyarország"21:42 Belorusz elnökválasztás: ismét összecsapott a rendőrség a tüntetőkkel - "szakrális áldozatra" van szükség21:36 Izraelben már férfi nemi szerv alakú lufikkal is követelik Netanjáhu távozását
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

A demokrácia diadala: évenként 500 ezres "kártérítés" az osztálytársaikat terrorizáló fiatal cigánybűnözőknek

Reklám

500, illetve 300 ezer forint jár évenként a "károsult roma gyerekeknek" a gyöngyöspatai iskolai elkülönítésért és a "rosszabb minőségű oktatásért" - mondta ki a Debreceni Ítélőtábla. A pénzt 15 napon belül ki kell fizetni a kiscsaládoknak az adónkból.
Zoom
Illusztráció (valószínűleg)
Az eddig sem volt kérdés, hogy a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában (ahol épp most hurcolják meg az igazgatót, mert elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt) "szegregálták a roma diákokat" - ezt 2015-ben mondta ki a Kúria -, ma viszont az is eldőlt, hogy ezért kártérítés is jár nekik ezért.
Az ügyben az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) jogászai képviselték a 62 érintett gyereket, 2016-ban indult a per, ami a "gyerekeket ért károkért" követelt összesen 209 millió forintot. A Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletében úgy látta, jár a kártérítés - mondta a hvg-nek Sahin-Tóth Balázs, a CFCF ügyvédje.
Másodfokon megállapította a bíróság, hogy két jogcímen is megsértette az iskola a gyerekek személyiségi jogait, a jogellenes elkülönítéssel és az alacsonyabb színvonalú oktatással. A "roma" gyerekek ugyanis nem mehettek fel az első emeletre, a földszinten kellett maradniuk, ahol olykor nem működött a mosdó sem. És előfordult, hogy hetedik-nyolcadikban a negyedikes tankönyvből tanították őket (vajon miért?... - a szerk.), vagy alig volt kémiaórájuk, helyette csak számítógépeztek. Így aztán a nyolcadik után sorra hullottak ki a gyerekek a szakiskolákból.
A másodfok egységesen 500 ezer forint "kártérítést" állapított meg a gyerekeknek 2004-től 2012-ig évenként (2004-es az egyenlő bánásmódról szóló törvény). 2012-től pedig már csak a fizikai elkülönítés volt, így onnantól 2017-ig évente 300 ezer forint jár a "diákoknak".
A másodfokú ítélet lényegében helyben hagyta az elsőfokú ítélet összegeit, annyit módosítással, hogy az elsőfokú bírósággal szemben az Ítélőtábla úgy döntött, a sok igazolatlan óra sem csökkenti a kártérítés összegét (magyarul a cigánynak mindent szabad), ugyanis
az iskola dolga is motiválni a gyereket a bejárásra, a sok hiányzást nem lehet önhibának minősíteni...
A jogerős ítéletre 60 napig lehet kérni a Kúrián felülvizsgálatot, mondja Sahin-Tóth, de ettől még az ítélet jogerős, így 15 napon belül jár a pénz a gyerekeknek. (Pontosabban a szüleiknek, italra és kábítószerre - a szerk.) Ha a Kúria a felülvizsgálat során úgy ítéli meg, kevesebbet kellene fizetni nekik, akkor valamennyit majd vissza kell adniuk. (Pontosabban kellene - a szerk.) Az alperesek (a gyöngyöspatai önkormányzat, az általános iskola és a Hatvani Tankerületi Központ) kérhetik, hogy a Kúria döntésééig függesszék fel a kifizetést, de nem valószínű, hogy ezt helyben hagyja a Kúria.
És hogy miért kellett elkülöníteni a vadakat?
Erről valamiért nem szól a hvg cikke, és Sahin úr sem beszél róla.
Említik viszont a korábban hivatkozott összeállításban:
  • "a diákokkal rendszeresen vannak fegyelmi problémák, sajnos a szülők sem fogják vissza őket. Amikor rendet teszek köztük, előfordul, hogy a szülők felháborodnak és fenyegetőznek mindenfélével, még a családom kiirtásával is";
  • "a roma gyerekek megfélemlítik a többit, elveszik a holmijukat";
  • "bandába verődnek, és csúnya beszéd, és verekedés, és elvesszük a többiek cuccait, és megfélemlítés, meg hasonlók", lásd alább:
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready