2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Eljött a fehérorosz labdarúgó-bajnokság ideje22:41 A Közel-Keleten is terjed a Covid-1922:29 Emberi csontokat találtak egy szentendrei ingatlan udvarán22:03 Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott - Heti progresszió, XXI. rész (16+)21:29 Fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban 20:57 A katasztrófavédelem kész csatlakozni a RescEU-programhoz20:33 Moszkvában meghaladta az ezret a fertőzöttek száma - kötelező házi karantént rendeltek el20:10 A járványgörbe lefele ível Lombardiában19:47 Spanyolországban több mint nyolcszázzal nőtt a halottak száma egy nap alatt - leállítják a nem létfontosságú ágazatokat19:39 Átlépte a tízezret az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban19:07 Egy vármegyés lány a jövő generációjának kineveléséről18:48 "Mészáros Géza repülőhadnagy úr, jó repülést az ég felé!" - a harmadik emlékséta18:30 Minél rosszabb a piac, annál jobb lehetőségek vannak a profitra - a koronavírus haszonélvezői17:45 "Asszed, zászló vagy, oszt izé vagy?" - kátrányos helyzetű polgártársunk és a buszsofőr esete17:20 Párizs 2024: felül kell vizsgálni az olimpiai terveket
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Politikai menedékjogot kért Amerikában Varga Mihály egykori tanácsadója

Reklám

Bukta Béla Szabolcs, aki a kétezres években Varga Mihály tanácsadója volt, az ellenük indított ügyekben történt állítólagos visszaélések miatt kér menedékjogot az USA-ban.
A jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodó Bukta Béla Szabolcs levelet írt az ügyvédjének, arra kérve, hogy
jelentse be a Tisztelt Bíróságnak, hogy hivatalosan is politikai menedékjogot kértem az Egyesült Államoktól, mert az ellenünk indított és folyó büntetőeljárásokban sorozatos hatósági visszaélések történtek, történnek, amelyek a jogaimat sértették, sértik.
A levelet az Index szerezte meg, a lap úgy tudja, hogy Buktát az amerikai Belbiztonsági Minisztériumban már meghallgatták, és befogadták a kérelmét.
A férfi – aki a lap ismertetése szerint 2006-2007-ben a jelenlegi pénzügyminiszter politikai és gazdasági tanácsadójaként dolgozott – vádlottja volt egy kémügynek, amelyben végül őt és vádlott-társát, Maxin Norbertet is felmentették.
Bukta egy bűnszervezetben elkövetett csődbűntett gyanújával indult eljárásban, egy hamis tanúzás miatti eljárásban és egy emberölés gyanúja miatt indult nyomozásban is érintett, ám úgy érzi, "Magyarországon nem tud tisztességesen védekezni a vádak ellen", mert csak az azokról készült iratok egy részét ismertették vele.
A lap arra nem talált adatot, hogy az elmúlt évtizedekben hány magyar állampolgár kért és kapott politikai menedékjogot az Egyesült Államokban.
(hvg nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready