2020. február 22., szombat, Kövecs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:58 A Recskre internáltaknak még koncepciós pert sem rendeztek, csak elvitték őket22:38 Földi: rejtett polgárháború van Németországban22:17 Az már biztos, hogy a moszkvai arcfelismerő rendszer jobban működik, mint a koronavírus kimutatása21:56 Kicsoda ön, dr. Sorge? Reálisak-e a 2. világháború legendás hírszerzőtörténetei?21:18 Az igazi rettegők horogkeresztet vélnek felfedezni az Opel egyik új felnijében21:04 Egy állami intézmény igazgatója hogyan lehet kuratóriumi elnök a Jobbiknál? Csak nem Fidesz-ügynök ő is?20:13 Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs20:08 Erdogan felhívta Putyint19:37 Az ujjlenyomatok újbóli ellenőrzése alapján azonosították a makói kettős gyilkosság elkövetőjét19:16 Olajalku: új ajánlatot tett Putyin Lukasenkának18:49 Egyre elégedetlenebbek az ukránok a zsidó humorista embereivel18:15 A tizenötből 10 akadémiai kutatóközpont nem őrizte megfelelően a közvagyont17:44 Belekötöttek az oláhok a zilahi Ady Endre-szoborba17:32 NYT: Moszkva Trump újraválasztását támogatja17:17 Őrizetbe vettek egy illedelmesen kopogtató pakisztáni gyilkost
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Politikai menedékjogot kért Amerikában Varga Mihály egykori tanácsadója

Reklám

Bukta Béla Szabolcs, aki a kétezres években Varga Mihály tanácsadója volt, az ellenük indított ügyekben történt állítólagos visszaélések miatt kér menedékjogot az USA-ban.
A jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodó Bukta Béla Szabolcs levelet írt az ügyvédjének, arra kérve, hogy
jelentse be a Tisztelt Bíróságnak, hogy hivatalosan is politikai menedékjogot kértem az Egyesült Államoktól, mert az ellenünk indított és folyó büntetőeljárásokban sorozatos hatósági visszaélések történtek, történnek, amelyek a jogaimat sértették, sértik.
A levelet az Index szerezte meg, a lap úgy tudja, hogy Buktát az amerikai Belbiztonsági Minisztériumban már meghallgatták, és befogadták a kérelmét.
A férfi – aki a lap ismertetése szerint 2006-2007-ben a jelenlegi pénzügyminiszter politikai és gazdasági tanácsadójaként dolgozott – vádlottja volt egy kémügynek, amelyben végül őt és vádlott-társát, Maxin Norbertet is felmentették.
Bukta egy bűnszervezetben elkövetett csődbűntett gyanújával indult eljárásban, egy hamis tanúzás miatti eljárásban és egy emberölés gyanúja miatt indult nyomozásban is érintett, ám úgy érzi, "Magyarországon nem tud tisztességesen védekezni a vádak ellen", mert csak az azokról készült iratok egy részét ismertették vele.
A lap arra nem talált adatot, hogy az elmúlt évtizedekben hány magyar állampolgár kért és kapott politikai menedékjogot az Egyesült Államokban.
(hvg nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready