2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk

Reklám

Mérséklődik ugyan, de még mindig jelentős a végrehajtások száma – derült ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adataiból. 2019 harmadik negyedévében közel 1100 alkalommal intézkedtek a hatóságok, amelyek közül a legnagyobb arányt a – vélhetően – bedőlt hitelesekhez köthető árverés utáni birtokbaadás adta, ami az 1700-at közelíti. Szeptemberrel bezárólag már a 2500-at is túllépte a végrehajtások száma 2019-ben.
Zoom
Csaknem 1100 ingatlannal kapcsolatos végrehajtásra került sor 2019 harmadik negyedévében – derült ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adataiból, miután pár napja az atv a friss számok felől érdeklődött. Korábban kiderült, hogy csak júniusban közel félezer végrehajtás történt, ezzel pedig összességében közel 1500-ra ugrott ez a szám az év első felében.
Az atv pár napja ismételten érdeklődött a harmadik negyedévről. Egy olyan időszakról, amikor a kilakoltatási moratórium nem érvényes, az ugyanis április 30-án lejárt. Az időközben feltöltött adatokból pedig kiderül, hogy a július-szeptember időszakban összesen 1096 alkalommal került sor végrehajtási cselekményre, amelynek megosztás a következő: lakóingatlan sikeres árverését követő birtokba adás miatt: 748, lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt: 191, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során: 105, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt: 44, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően: 8.
Az adatokból az is látszik, hogy szeptember végével bezárólag összesen 2572 végrehajtás történt, ami ugyan magas, de kissé elmarad az előző évek végrehajtási dömpingjétől. Azonban az is kiolvasható, hogy a bedőlt hitelek tovább pörgetik a kilakoltatásokat, az árverést követő sikeres birtokbaadás száma ugyanis az 1700-at közelíti ebben az évben. Ez pedig jellemzően – de nem kizárólagosan – ahhoz a társadalmi csoportot érinti, akik bedőlt devizahitelekkel rendelkeztek. Emellett a lakásügyben hozott végrehajtási határozatok száma sem csekély, egészen pontosan 467.
Az elmúlt három évben összesen közel 10 ezer otthonból és üzlethelyiséggel kapcsolatos végrehajtás történt, a lakhatási moratórium lejárta ezeket a folyamatokat jellemzően tovább erősítette. A tévé legutóbb egy olyan történetről számolt be, ahol egy budapesti nőnek a pénze és a ruhája is a lakásban maradt, miután egy véletlen miatt tudta meg, hogy el kell hagynia a házat. Sz. Ildikó akkor azt állította, hogy hogy semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatás időpontjáról, és azóta sem kapott hivatalos dokumentumot arról, ami bizonyítaná, hogy az ingatlan elhagyására a végrehajtó konkrét dátum megjelölésével felszólította volna.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready