Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Zavargások voltak Bolíviában Morales lemondását követően22:17 A krokodil nem szereti, ha nyomják a szemét21:31 Bedobott néhány felest, hogy legyen mersze felhívni a rendőrséget - végül túl sok bátorságra tett szert21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk

Reklám

Mérséklődik ugyan, de még mindig jelentős a végrehajtások száma – derült ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adataiból. 2019 harmadik negyedévében közel 1100 alkalommal intézkedtek a hatóságok, amelyek közül a legnagyobb arányt a – vélhetően – bedőlt hitelesekhez köthető árverés utáni birtokbaadás adta, ami az 1700-at közelíti. Szeptemberrel bezárólag már a 2500-at is túllépte a végrehajtások száma 2019-ben.
Zoom
Csaknem 1100 ingatlannal kapcsolatos végrehajtásra került sor 2019 harmadik negyedévében – derült ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adataiból, miután pár napja az atv a friss számok felől érdeklődött. Korábban kiderült, hogy csak júniusban közel félezer végrehajtás történt, ezzel pedig összességében közel 1500-ra ugrott ez a szám az év első felében.
Az atv pár napja ismételten érdeklődött a harmadik negyedévről. Egy olyan időszakról, amikor a kilakoltatási moratórium nem érvényes, az ugyanis április 30-án lejárt. Az időközben feltöltött adatokból pedig kiderül, hogy a július-szeptember időszakban összesen 1096 alkalommal került sor végrehajtási cselekményre, amelynek megosztás a következő: lakóingatlan sikeres árverését követő birtokba adás miatt: 748, lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt: 191, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során: 105, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt: 44, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően: 8.
Az adatokból az is látszik, hogy szeptember végével bezárólag összesen 2572 végrehajtás történt, ami ugyan magas, de kissé elmarad az előző évek végrehajtási dömpingjétől. Azonban az is kiolvasható, hogy a bedőlt hitelek tovább pörgetik a kilakoltatásokat, az árverést követő sikeres birtokbaadás száma ugyanis az 1700-at közelíti ebben az évben. Ez pedig jellemzően – de nem kizárólagosan – ahhoz a társadalmi csoportot érinti, akik bedőlt devizahitelekkel rendelkeztek. Emellett a lakásügyben hozott végrehajtási határozatok száma sem csekély, egészen pontosan 467.
Az elmúlt három évben összesen közel 10 ezer otthonból és üzlethelyiséggel kapcsolatos végrehajtás történt, a lakhatási moratórium lejárta ezeket a folyamatokat jellemzően tovább erősítette. A tévé legutóbb egy olyan történetről számolt be, ahol egy budapesti nőnek a pénze és a ruhája is a lakásban maradt, miután egy véletlen miatt tudta meg, hogy el kell hagynia a házat. Sz. Ildikó akkor azt állította, hogy hogy semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatás időpontjáról, és azóta sem kapott hivatalos dokumentumot arról, ami bizonyítaná, hogy az ingatlan elhagyására a végrehajtó konkrét dátum megjelölésével felszólította volna.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready