A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. október 4-én 21 órakor érkezett a bejelentés, miszerint egy salgótarjáni házba ismeretlen személyek betörtek, onnan készpénzt és arany tárgyat tulajdonítottak el.
A salgótarjáni nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves salgótarjáni férfit és 16 éves társát.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2019. október 4-én egy salgótarjáni családi ház ajtaján lévő kis ablakot benyomta, melyen nevelt lánya az ingatlanba bejutott, majd őt is beengedte. A férfi a szobából egy aranyláncot, valamint az ott lévő pénztárcából nagy összegű készpénzt vett magához, majd a helyszínről távoztak. A férfi az eltulajdonított láncot egy fővárosi zálogházban értékesítette.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfit lopás és kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt, míg a fiatalkorú lányt lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók - írják a Police.hu-n.