2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:42 Kettős késelés Gyulán - egyik sérült nem élte túl07:30 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég06:52 Két csapat tíz koronavírusos játékosa miatt elmarad egy ukrán bajnoki22:38 Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet22:07 Pompeo a kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követeli Moszkvától21:56 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 21:15 Biztonságos turisztikai folyosóval mentené a menthetőt a spanyol kormány20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot19:40 Gázsprére volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti félszerzetnek19:23 Negyvenhét afrikai Kolumbuszt mentettek ki a Kanári-szigeteknél19:04 Gyöngyöspatai csoda: 11-re már végez a leckével az összes purdé, csak a tanároktól nem tudnak tanulni18:52 Konronavírus-fertőzött lett a belga királyi unokaöcs18:37 Adminisztratív értelemben is véget ért a járvány Szlovéniában18:16 Gyurcsány bizonyult a 2019-es év legbőkezűbb pártmecénásának
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Két településen új választást tartanak Zalában, egynél még vitatott az eredmény

Reklám

Januárban tartanak időközi választást Lakhegyen, ahol korábban nem voltak jelöltek, illetve Esztergályhorvátiban, ahol szavazategyenlőség alakult ki. Kisbucsán még bírósági döntésre vár az eredmény.
A Zala megyei Lakhegyen – az idei önkormányzati választáson egyetlen településként – október 13-án jelöltek hiánya miatt sem polgármestert, sem képviselőket nem tudott választani a mintegy 400 szavazópolgár. Ürmösiné Kőmíves Eleonóra, az Egervárral közös önkormányzati hivatal jegyzője, egyben a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek kedden elmondta: a zalai településen január 12-re írták ki az időközi választást.
A tervek szerint szintén január 12-én tartják az időközi polgármester-választást Esztergályhorvátiban – erről csütörtökön dönt majd a helyi választási bizottság –, miután október 13-án szavazategyenlőség alakult ki két jelölt között – mondta el Kovács Katalin, a Zalaapátihoz tartozó közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-nek.
Itt a település 362 választásra jogosult lakója közül 237 szavazott a négy független polgármesterjelölt valamelyikére, érvénytelen voksot nem találtak, a két legjobban szereplő jelölt azonban egyaránt 87-87 szavazatot gyűjtött be.
Kisbucsán ugyancsak szavazategyenlőség alakult ki a két polgármesterjelölt között, de egyelőre nem dönthetnek új szavazásról, mert az egyik érintett hétfőn bírósági jogorvoslati kérelmet nyújtott be – jelezte Mester László Zala megyei főjegyző a területi választási iroda vezetőjeként.
A 385 választópolgár közül 283-an voksoltak, az urnában egy érvénytelen szavazólapot találtak, a két független jelöltre 141-141 szavazatot adtak le.
Egy vitatott érvényességű szavazólap miatt fordult először a területi választási bizottsághoz jogorvoslati kérelemmel az egyik jelölt, a bizottság azonban változatlanul hagyta a szavazategyenlőséget megállapító eredményt. Ez ellen nyújtott be bírósági felülvizsgálati kérelmet az érintett, de erről a beadványról már a Pécsi Ítélőtáblának kell döntenie 3 napon belül – tette hozzá a főjegyző.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready