Bezár!
2021. január 20., szerda, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:22 Üveges céklát hív vissza a forgalomból a Bonduelle19:58 Engedélyezték a magyar hatóságok az AstraZeneca és a Szputnyik V oltóanyagokat19:47 Szijjártó: megérkezett az orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet19:17 Halálos késelés a IX. kerületben - rendőrök előtt ismert áldozat, indulatos rokonság18:50 Oltásóvatosság - a többségi álláspont18:28 Beiktatták Amerika leendő elnökét - és Bident is18:07 Azonosíthatóvá válhatnak Mátyás király csontjai17:39 Ab: alkotmányellenes a hulladékgazdálkodási törvény17:17 Kurz felháborodott, amiért a megmaradt oltásokat nem aggastyánoknak, hanem önkormányzati dolgozóknak adták be17:11 Trump a levélírás hagyományával nem szakított16:47 Japán tizenkétmillió embernek elegendő oltóanyag beszerzéséről állapodott meg a Pfizerrel16:25 Trump elítélte az ostromot, a legjobb kívánságait küldte Bidenéknek, és elrepült16:06 Müller Cecília szerint ez az oltás aranyat ér15:53 Egy közeli faluba akarják költöztetni a putri nélkül maradt csíksomlyói cigányokat - a helyiek tiltakoznak15:33 Tovább nyal Bidennek a Jobbik - Gyöngyösi segít még az amerikai-európai kapcsolatok helyreállításában is
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Brutálisan összevert egy nőt egy nyugalmazott alezredes Bujákon, a rendőrök elengedték

Reklám

Brutálisan összevertek egy nőt november 10-én hajnalban a bujáki katonai létesítményben - tudta meg a 168 Óra. A bántalmazásról maga az áldozat számolt be nyilvános Facebook-bejegyzésében, amelyhez képeket is mellékelt a sérüléseiről. A lap úgy tudja, az elkövető egy nyugalmazott katonai alezredes.
„...kötelességemnek tartom felhívni a figyelmet arra, hogy miért fontos soha hátra nem nézni és menekülni egy nárcisztikus személytől. Mert különben nem biztos, hogy túléled. Nekem szerencsém volt. Igaz, ez a harmadik és remélem, hogy egyben az utolsó bántalmazása/gyilkossági kísérlete volt ellenem csak azért, hogy ha már az övé nem lehetek, másé se legyek” - írja az áldozat, akinek támadója a bejegyzés szerint eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta.
Hiába kért vele szemben távoltartási végzést és személyi védelmet, a jogszabályok ezt nem teszik lehetővé. A nő beszámolója szerint a tettes feltörte az ajtót, mielőtt megtámadta, és annak köszönheti az életét, hogy a segítségére siettek. A tettes korábban a volt feleségét és saját húgát is bántalmazhatta. „Hibát követtem el, amikor már az első brutális bántalmazás miatt nem jelentettem fel” - írta.
„2019. augusztus 9-én hajnalban lakásomon felkeresett és annyira megvert, hogy szintén nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem el tőle. Szétszakította a bal fülemet beszakítva a dobhártyámat is, nem jelentettem fel. Tudjátok miért nem? Mert rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem, én fogok pórul járni. Nyugalmat szerettem volna már végre, megszabadulva tőle” - írja az áldozat.
Az őt ellátó kórház feljelentést tett a bántalmazással kapcsolatban.
Mivel az eset Nógrád megyében történt, ezért a lap megkereste a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy érkezett-e hozzájuk feljelentés. Válaszukban azt írták, az ügyben büntetőeljárás van folyamatban, melynek részleteiről az eljárás érdekében nem adhatnak bővebb tájékoztatást.
A bántalmazott nőt telefonon sikerült utolérniük. Az áldozat azt mondta, az első bántalmazásnak a gyerekei is szemtanúi voltak. A férfi ekkor részeg volt. A másodiknál a rendőrséget is hívták, de ő végül nem tett feljelentést. A múlt heti eset után kihallgatták a feltételezett tettest, de szabadlábon távozhatott. A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozója a hölgynek azt mondta, szóljon, ha legközelebb is előfordul ilyesmi.
A férfinek fegyvermérnöki diplomája is van és fegyverei is vannak. Az áldozat szerint az egyik bántalmazásnál azt mondta neki, hogy a falon lógó szamurájkarddal fogja elvágni a torkát.
Frissítés: bűnbánó magatartást tanúsított, ezért elengedték
„Nincs más eszköz a kezében”, ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített, mondta az Indexnek az a miskolci nő, akit állítása szerint volt barátja vert meg még múlt szombaton.
Orosz Bernadett gyakorlatilag felismerhetetlen a képeken, a látvány pedig annyira sokkoló, hogy az ügyben eljáró nyomozó is úgy fogalmazott a kihallgatása után: ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el.
A nő volt barátját meghallgatása után mégis elengedték. Bernadett azt mondja, a rendőrök ezt azzal indokolták, hogy a férfi „bűnbánó magatartást tanúsított”.
A hatgyerekes anyuka és K. István viszonya tavaly októberben kezdődött, Bernadett szerint „olyan se veled, se nélküled kapcsolat volt az övék”, már csak azért is, mert ő Miskolcon, a férfi pedig, aki a nő elmondása szerint egy nyugalmazott katonai alezredes, Sárospatakon élt. Együtt voltak akkor is, amikor idén júniusban egy családi rendezvényen a férfi először esett neki.
– Akkor beleverte a fejemet a falba. De úgy voltam vele, hogy sokat ivott, lecsillapodik és minden rendben lesz, de miután hazaértünk, folytatta – állítja a nő.
Akkor a szomszédok ki is hívták a rendőröket, de Bernadett nem tett feljelentést, és akkor sem kért a rendőröktől segítséget, amikor augusztus 9-én a férfi hajnalban jelent meg miskolci házánál. „Lebukott, hogy van barátnője, ezért letiltottam mindenhonnan, meg akartam vele szakítani a kapcsolatot”, állítja Bernadett.
– Akkor az bosszantotta fel, hogy nagyon közönyös vagyok. Az voltam, hiszen le akartam zárni a kapcsolatot. Először csak pofonokat adott. Sírtam és kértem, hogy ne ébressze fel a kicsiket. Van egy életlen szamurájkard a szobában, azt mondta, hogy azzal vágná el a torkomat, hogy másé se legyek.
A bántalmazás akkor úgy ért véget, hogy a férfi sírva könyörgött a nőnek, hogy folytassák a kapcsolatot. Később egy orvosi vizsgálat során viszont kiderült, hogy a pofonok miatt Bernadett dobhártyája beszakadt, de a bántalmazásból ezután sem lett rendőrségi ügy. „A rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem, én fogok pórul járni. Önámítás. Úgy gondoltam, hogy jobb egy barát, mint egy ellenség” – Bernadett ezzel magyarázza, hogy miért nem kért soha segítséget, és hogy miért ment el a férfival múlt szombaton egy katonai rendezvényre Bujákra. A nyugalmazott alezredes itt a szállodai szobában, vacsora után támadt rá, mert azt hitte, a nő azért vonult vissza vacsora után, hogy mással tudjon telefonon beszélni.
– Lefogta a kezemet, tépte a hajamat, próbáltam az arcomat védeni. Azt mondta, ha sikítok, nagyobbat kapok! Próbáltam felsorolni, hogy miért ne öljön meg.
Mivel Bernadették szobája a második emeleten volt, sokáig senki nem hallotta a sikítozást. Végül a recepciós hallotta meg a nő hangját, a férfi katonatársai pedig a betört ajtót látva rohantak be a szobába. „Látták az arcomat és kérdezték, hogy te normális vagy, István?” A bujáki rendezvényre végül a mentőket és rendőröket is kihívták. A nőt kórházba szállították, az intézmény pedig hivatalból feljelentést tett.
A rendőrség viszont szűkszavúan egyelőre csak annyit közölt, hogy az ügyben büntetőeljárás folyik.
Arra viszont nem válaszolnak, hogy bántalmazással kapcsolatban őrizetbe vettek-e bárkit. Bernadett állítja, hogy a szombati eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították. „Nem vagyunk élettársak, nincs közös lakcímünk, de még csak egy városban sem élünk, ezért nem segíthetnek”, állítja a nő.
2. frissítés: van sajtókampány, van eredmény...
Kezdeményezte a távoltartás elrendelését a rendőrség egy tartalékos katonatiszt ellen, aki a gyanú szerint brutálisan összevert egy nőt szombaton Bujákon. Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán közölte, az ügyben az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartás elrendelését.
Kiemelte továbbá, hogy a büntetőeljárásban érintett férfi nem volt és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja.
A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére azt közölte, a HM és a Magyar Honvédség – az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről – tették hozzá.
Azt írták, az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, amelynek befejezéséig további információt nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready