2019. december 15., vasárnap, Valér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:44 Elit katonák vadásztak Mátyás királyra11:08 Súlyosan megsérült egy túrázó a Ferenc-hegyi-barlangban10:58 Nem csak az autókhoz, a bankkártyákhoz és ATM-ekhez is értenek a kormányerőforrások10:37 Maffiózók autókereskedése Százhalombattán - a reklamálást szamurájkarddal intézik el, a rendőrség bűnpártolást folytat, a kiscsalád fenyegetőzik09:47 Hőség és bozóttüzek Ausztráliában08:47 Bolívia elfogatóparancsot ad ki Evo Morales ellen08:18 Könnygázt vetett be a libanoni rendőrség07:45 Megöltek egy brit turistát Buenos Airesben07:33 Jenga-torony-kihívást teljesíthetett egy solymári raklapos kocsi06:56 Mint kés a vajban szelte át Amerikát egy önvezető kamion22:21 Ékszerként használt emberi fogakat fedeztek fel a kutatók Törökországban21:59 Hárommillió forintot zsákmányolt egy unokázós "navajonki" Kaposváron21:42 Csökkenő forgalom mellett is áremelkedésre számítanak jövőre a lakóingatlan-piacon21:00 Fény az alagút végén? - Adjunk pofont a techóriásnak!20:37 "Európa legbiztonságosabb országában" sem lesznek TEK-etlenek az adventi és karácsonyi vásárok
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Megverték, mert eldobta a szemetüket - a bíróság szerint ez nem büntetendő

Reklám

A Szikszói Járásbíróság 2019. október 28-án döntött annak a két vádlottnak az ügyében, akik Szikszón egy élelmiszerbolt parkolójában vertek meg egy férfit, mert az nemtetszését fejezte ki a szemetelésük miatt.
A bíróság honlapján közölt tényállás szerint a vádlottak idén áprilisban egy szikszói áruház parkolójában beszélgettek, miközben energiaitalt fogyasztottak. Miután elfogyott az egyikük itala, megfogta és az autója mellé, a földre dobta az üres palackot.
A közelben parkoló sértett, mindezt látva, kiszállt az autójából, odament a vádlottakhoz és, elégedetlenségének hangot adva, megfogta a palackot, és a szemetesbe dobta. A két férfit ez olyannyira felháborította, hogy mielőtt még a sértett visszatérhetett volna az autójához, nekiestek, és több helyen megütötték, megrúgták, mindeközben pedig hangosan szidalmazták.
A járásbíróság a vádlottakat a rendelkezésre álló adatok alapján – figyelemmel arra, hogy a szóban forgó bűncselekmény háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak és a büntetés célja ily módon is elérhető - tárgyalás mellőzésével fejenként 2 – 2 évre próbára bocsátotta, továbbá pártfogó felügyeletüket is elrendelte. Az intézkedés értelmében azonban a bíróság mindkét vádlottal szemben büntetést szab ki, ha a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követnek el vagy őket elítélik, továbbá a pártfogó felügyelet magatartási szabályait megszegik.
A bíróság döntését a vádlottak és az ügyészség is elfogadta, így az jogerőssé vált.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready