2019. december 15., vasárnap, Valér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:05 Parkolj bunkón! (60.)11:44 Elit katonák vadásztak Mátyás királyra11:08 Súlyosan megsérült egy túrázó a Ferenc-hegyi-barlangban10:58 Nem csak az autókhoz, a bankkártyákhoz és ATM-ekhez is értenek a kormányerőforrások10:37 Maffiózók autókereskedése Százhalombattán - a reklamálást szamurájkarddal intézik el, a rendőrség bűnpártolást folytat, a kiscsalád fenyegetőzik09:47 Hőség és bozóttüzek Ausztráliában08:47 Bolívia elfogatóparancsot ad ki Evo Morales ellen08:18 Könnygázt vetett be a libanoni rendőrség07:45 Megöltek egy brit turistát Buenos Airesben07:33 Jenga-torony-kihívást teljesíthetett egy solymári raklapos kocsi06:56 Mint kés a vajban szelte át Amerikát egy önvezető kamion22:21 Ékszerként használt emberi fogakat fedeztek fel a kutatók Törökországban21:59 Hárommillió forintot zsákmányolt egy unokázós "navajonki" Kaposváron21:42 Csökkenő forgalom mellett is áremelkedésre számítanak jövőre a lakóingatlan-piacon21:00 Fény az alagút végén? - Adjunk pofont a techóriásnak!
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A mai Göringek már Karácsonyokkal lépnek szövetségre, és gyűlölik a nacionalisták Európáját

Reklám

Kormányok helyett közvetlenül a településeket kellene finanszíroznia az EU-nak, amelynek hosszú távon az Európai Egyesült Államok felé kellene lépnie – mondta a német Zöldek parlamenti frakciójának vezetője, aki Karácsony Gergellyel találkozott hétfőn, miután sok magyar városban "a progresszív erők" győztek, írja az Index.
Zoom
Fotó: KG/Fb
Katrin Göring-Eckardt, a német Zöldek frakcióvezetője szerint az Orbán-kormány rendszere tudatosan szembement az európai értékekkel, a jogállamisággal, és meg kell találni a módját, hogy az EU erre reagáljon. A szembemenetel megmutatkozott a "menekültek" helyzetének kezelésében is az EU külső határánál, mondta. Eckardt szerint humánus bevándorlási rendszerre van szükség, betartva a genfi egyezményt, "tiszteletben tartva az európai értékeket".
Az egyre több tartományban második erővé előlépett, a szociáldemokraták visszaesése, a kormány vezető erejét adó kereszténydemokraták kifáradása miatt már országosan is kormányzati szerep lehetőségében gondolkodó párt politikusa úgy látja, van helye a szabályozott bevándorlásnak, mert nem csak Németországnak, "de Magyarországnak is szüksége van a külföldről érkező szakképzett munkaerőre."
Az egykori NDK-ban 1963-ban született, a rendszerváltás óta politikailag aktív Göring-Eckardt személyesen is fontosnak érezte a magyarországi folyamatokat, ezért is találkozott a magyar főpolgármesterrel, amint erre lehetősége volt. "Jó, hogy most helyzetbe kerültek azok a progresszív politikai erők, amelyek európai értékek mentén valósítanának meg klímapolitikát, lakhatási és más szociális programokat."
"Nagy esélyt látok a korrupcióellenes harc leküzdésére is" - mondta Göring-Eckardt. Több tagország kormánya "érzi, hogy nem számolhat magától értetődően az EU-s forrásokkal." Felvetette, hogy jó kerülő út lenne, ha az EU a nagyvárosok számára közvetlenül nyújthatna finanszírozást a megadott programokra."
Zoom
Fotó: Bődey János / Index
Karácsony ehhez a közös beszélgetésen hozzátette: "Nem azt mondjuk, hogy a kormány helyett az ellenzéki települések kapjanak támogatást, hanem azt, hogy a városok kapják meg a pénzt olyan projektre, amelyek az EU szerint is fontosak. Nem sajnálnám a klímavédelmi támogatást egy fideszes vezetéstől sem". (Ezt a politikus már a kampányban is felvetette, sőt, tárgyalt is róla Brüsszelben.)
Azonban a kormány prioritásai ettől most eltérnek, mondta Karácsony: légszennyezettségi ügyben kötelezettségszegési eljárás van, "de a kormány nem tesz semmit". Nekünk viszont van programunk erre, mondta. "Ha német politikus lennék, és meg kellene indokolnom, hogy a német adófizetők pénzének egy részét miért kell más tagországokban elkölteni, azt mondanám: ne a korrupt kormányokat, hanem a becsületes magyar városokat támogassuk" - mondta a főpolgármester.
"A renitens tagállamok nemzeti kormányai fittyet hánynak az EU szankcióira. Erre igenis lehetséges válasz az, hogy a kormányok politikáját szankcionálja az EU a városok közvetlen támogatásával." A gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan elvét Göring-Eckhart általában a vidék közvetlen támogatásának fontosságával egészítette ki, mondván, a Zöldek nem csak a városokat képviselik.
"Az Európai Egyesült Államok híve vagyok" - mondta Göring-Eckardt, hangsúlyozva, hogy több szintű döntési mechanizmusról van szó: "ami működik, azt meg kell őriznünk, van, amit az EU szintjén, van, amit nemzeti, van, amit önkormányzati szinten kell eldönteni. Amire biztosan nincsen szükség, az a nacionalisták Európája" - mondta Karácsony szövetségese.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready