A 24.hu információi szerint nemcsak olyan vizsgálatok folynak a rendőrségen, amelyben Borkai Zsolt sértettként szerepelhet: a rendőrség szűkszavú közlése szerint hűtlen kezelés miatt is nyomoznak. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt tudatta: az ügyben a rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van.
Az ORFK-tól kapott tájékoztatóból arra lehet következtetni, hogy jelenleg nem is egy, hanem több olyan nyomozás is zajlik, amelyek érinthetik a város nemrég lemondott vezetőjét. Az ORFK közlése szerint ugyanis a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.
A nyomozások érdekeire hivatkozva a rendőrség ezekről az eljárásokról nem adott bővebb tájékoztatást, így azt sem tudni, pontosan milyen ügyekről van szó. A 24.hu azért kereste meg a rendőrséget, mert az elmúlt napokban több hír is napvilágot látott a Borkai-ügy körül elindított vagy már le is zárt nyomozásokról.
A rendőrség szerint a gazdasági és a zsarolási ügyben folynak eljárások. Azt is megerősítették: a zsarolás és más bűncselekmény miatt indított nyomozás szintén az NNI-ben folyik. Az eljárásban több gyanúsított van. Itt azt vizsgálják, zsarolták-e, és ha igen, kik, Borkait az adriai orgián készült szexképekkel.
A rendőrség arra nem válaszolt, ennek a nyomozásnak a keretében keresik-e a botrányt kirobbantó „Az ördög ügyvédje” blog szerzőjét. Megkérdezték azt is, kereste-e a rendőrség a német és a svájci társszerveket a nyomozással kapcsolatosan, illetve, hogy történt-e adatkérés a blog facebookos változata miatt a Facebooknál, de az ORFK itt is megtagadta további információk kiadását. A Fővárosi Főügyészség annyit árult el, hogy a zsarolással kapcsolatban ők vették át a nyomozás irányítását.
Az csütörtökön derült ki, hogy az NNI nem vizsgálódik tovább a drogos szálon, mert szerintük nincs elég bizonyíték, hogy nyomozást lehessen indítani Borkai Zsolték ellen a drogügyben. Pénteken pedig a Népszava hozta nyilvánosságra, hogy a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította Szabó Tímea országgyűlési képviselő hivatali vesztegetés bűntette miatt tett feljelentését.