Több fel- és bejelentés is érkezett a rendőrségre Borkai Zsolt volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele ügyében. Az eljárásokat egyesítették a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt alig pár napja elrendelt nyomozáshoz.
Ifj. Tényi István, a szocialista győri önkormányzati képviselő Juhász István, a Transparency International Magyarország Alapítvány és Hadházy Ákos is tettek hasonló tartalommal be- és feljelentéseket a rendőrségen a Borkai-ügyben - írja a Blikk.
Már október 9-én megszületett az első bejelentés Tényitől, azonban ahhoz, hogy erre nyomozást lehessen alapozni, a rendőrség – egész pontosan a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya – október 16-án feljelentéskiegészítést rendelt el, majd alig egy hete, november 18-án nyomozást rendeltek el.
A feljelentők azért fordultak a hatósághoz, mert szerintük az ügy résztvevői bennfentes információk alapján az Audi Logisztikai Központjának építéséhez szükséges telkeket olyan módon adták-vették, hogy azzal az önkormányzatnak kárt okoztak.
(HVG)