Pár nappal ezelőtt került ki a Szabadság térre, a szovjet emlékmű közelébe egy orosz katonai sapkát, egy vörös csillagos usankát formázó miniszobor.
A Mi Hazánk Mozgalom szerint fővárosunk szabadságról elnevezett terén egy szovjet megszállási emlékmű is túl sok, ezért a mai napon, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselőnk eltávolította az engedély nélkül kihelyezett, usankát ábrázoló szobrot, és azt méltó helyére juttatta - áll a Mi Hazánk Mozgalom közleményében.
Két fényképet mellékeltek:
Zoom
Zoom
Frissítés: videón az akció:
2. frissítés: Oroszországból kapott fenyegetést a Mi Hazánk
Alább olvasható a párt elnökségének közleménye:
Miután Fülöp Erik országgyűlési képviselőnk baltával leverte és megsemmisítette a vörös csillagos miniszobrot a budapesti Szabadság téren, a Mi Hazánk Mozgalom központi címére fenyegető levél érkezett Oroszországból. A fenyegetés arra utal, hogy hasonló sorsra juthatnak a magyar hadisírok Oroszországban.
A Mi Hazánk Mozgalom felhívja a figyelmet arra, hogy pártunk minden katonai sírt tiszteletben tart, így az orosz hadisírokat is, de nem tűr a közterületeken semmilyen kommunista, vörös csillagos önkényuralmi jelképet ábrázoló, Magyarország megszállását és kirablását dicsőítő emlékművet. A megsemmisített alkotás nem elhunyt katonáknak, hanem egy magyarellenes, internacionalista diktatúrának állított emléket.