2019. december 7., szombat, Ambrus napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Tíz autót rongált meg egy trélerről leesett rámpa az M0-son19:52 Ezer tüntető nagyon nem örült a "megszálló" Putyinnak Minszkben19:30 Hosszú Katinka ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult19:16 Sáskacsempész szírt tartóztattak le18:46 Megbosszulták a szóváltásba keveredést a hirtelen megjelenő rokonok18:20 Országszerte ködre figyelmeztet az OMSZ18:03 Kirúgták az NKE-ről a Botka-fúró "kisgazda" zsidót, mert szexistagyanúsan szólt be a Rácz Zsófia-féléknek17:46 Macron barátját is utolérték a korrupcióellenes vizsgálóbírók17:19 Nem engedi a legfelsőbb bíróság Trumpnak, hogy visszahozza szövetségi szinten a halálbüntetést17:04 Újra egyre többen félnek a sötétedés után az utcára menni, a cigányfertőzött vidékeken a legóvatosabbak16:33 Negyven év után kerültek elő a legnagyobb NDK-s műtárgylopás során meglovasított képek16:18 Disznó-majom kimérákat kotyvasztottak kínai tudósok, de nem éltek sokáig15:59 Megkerült az eltűnt 13 éves kislány - nem szólt a szüleinek arról, hogy két éjszakát a barátainál tölt15:46 Von der Leyen 170 millió euró uniós támogatásról állapodott meg Etiópiával, de az elnökük közölte, hogy ennél több kell15:21 A globális felmelegedés és a óceánok szennyezése miatt egyre kevésbé kapnak levegőt a cápák
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

"Életfogytiglant" kaptak a dövényi horrorgyilkosság cigány elkövetői - de azért még szabadon lehet majd engedni őket

Reklám

A Debreceni Ítélőtábla III.r. vádlott szabadságvesztés büntetését életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosította azzal, hogy a vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. IV.r. vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását 3-3 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Alább folytatódik a Debreceni Ítélőtábla sajtóosztályának közleménye.
Zoom
Korábbi fotók (forrás: 444)
Az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, helyes a bűncselekmény minősítése és helyesen következtetett a vádlottak bűnösségére. Az ítélőtábla nem fogadta el a védői érveléseket, miszerint I.r. vádlotton kívül mindenki fenyegetettség hatására cselekedett. A tények nyomon követhetőek és azok cáfolják a vádlottak védekezését. A rendkívül brutális bűncselekmény ideje, a „horror éjszakája” volt a sértett és hozzátartozója számára. A különös kegyetlenség mint minősítő körülmény nemcsak azt jelentette, hogy a sértett átlagot meghaladó kiszolgáltatott helyzetben volt és átlagot meghaladó kínokat kellett kiállnia, hanem azt is, hogy az elkövetők az átlagot meghaladó brutalitással végeztek vele. Tekintettel a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára és a társadalomra való veszélyességére, csak életfogytiglan tartó szabadságvesztés szolgálhatja a büntetési célok elérését. Az ítélet jogerős.
Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 júniusában a vádlottak közül I., II. és III. r. vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértésese miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint az emberölést a két férfi vádlott társtettesként, a III. r. vádlott nő bűnsegédként követte el. A törvényszék az I. és II. r. vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Az I. r. vádlott legkorábban 35 év, míg a II. r. vádlott 25 év múlva szabadulhat a fegyházból. III.r. vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés kísérletének bűntette miatt 25 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. IV.r. vádlottat bűnpártolás bűntette miatt a bíróság 4 év börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
Zoom
Az ítélet ellen I., II és II.r. vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyész III.r. vádlott terhére is életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a 4 vádlott és a sértett jól ismerték egymást, az eset napján - 2018. február 4-én – is együtt szórakoztak Dövényben, a helyi kocsmában. A vádlottak többször összevesztek, azonban a kocsma bezárása után is folytatták az italozást. Azonban a vita elmérgesedett közöttük, a vádlottak elhatározták, hogy megölik a sértettet. Az I. r. vádlott élettársa, a III. r. vádlott hazament, majd az autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza. Időközben a helyszínre érkezett a sértett férfi barátnője is, aki kérlelte élettársát, hogy menjenek haza, azonban a férfi nem hallgatott rá, továbbra is a vádlottak társaságában maradt. 23 óra körül valamennyien beültek a III. r. vádlott autójába azzal, hogy a közeli településre mennek. Az autót a III. r. vádlott vezette, a hátsó ülésen a két férfi vádlott között ült a sértett, az anyósülésen a barátnő utazott. Az indulás után az I. r. vádlott közölte a sértettekkel, hogy „Most meghaltok mind a ketten.”, majd előkerültek a kések is. A sértettek kérték, hogy engedjék el őket, válaszul az I. r. vádlott többször megszúrta, megvágta a sértettet, miközben kijelentette: „Most vágtam el a nyakát!”. Putnokra érve az I. r. vádlott korábbi élettársának, a IV. r. vádlottnak a házához mentek, a még életben lévő sértettet a pincébe vonszolták, és magukkal vitték a sértett férfi barátnőjét is. A pincében - miközben a III. r. vádlott a telefonjával világított - a két férfi vádlott a magukkal hozott karddal és késsel többször megvágta, megszúrta a sértettet, a barátnőjét pedig megöléssel fenyegették és arra kényszerítették, hogy végignézze élettársa kivégzését. Fenyegetésüknek nyomatékot adva, a III. r. vádlott a nála lévő késsel combon szúrta a rémült nőt. Tettük végeztével a sértett testét szőnyegbe csavarták, betették az autóba, majd a IV. r. vádlott segítségével hozzáláttak a nyomok eltüntetéséhez: a véres ruhákat, a cselekmény során használt bicskát és a sértett telefonját elégették, a vérnyomokat feltakarították, majd a sértett holttestét visszavitték Dövényre, ahol egy emésztőgödörbe dobták.
A sértett sebesült barátnőjét egy napon át fogva tartották, fenyegették, megtiltották, hogy az esetről bárkinek beszéljen. Másnap a nő bejelentést tett a rendőrségen.
Frissítés: nem érzi magát gyilkosnak...
A 65 sérülés és a lefejezés említést sem érdemel.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready