Kardokkal, késekkel szúrtak és vagdostak halálra egy fiatal férfit Dövényben vasárnap éjjel. A fiatalember és gyilkosai között egy helyi kocsmában jött létre konfliktus, amely azonban rendeződni látszott, aztán egy autóban, illetve egy putnoki ház pincéjében halálra szúrással, veréssel és kaszabolással végződött. A gyanúsítottak már nem sokkal a gyilkosság után lebukhattak volna, hiszen út közben megállította őket egy rendőr - írja a Boon.hu.
Zoom
Kutyákkal akarták megetetni
Úgy tudják, az áldozatra egy dövényi kocsmában egy vicces köszönés miatt orrolt meg későbbi gyilkosa, aki aztán Putnokra vitte autóval, közben pedig késsel megszúrta, majd társaival egy putnoki családi ház pincéjében folytatta a cselekményt, kardokkal, nagy késekkel kaszabolták, szúrták, verték a magatehetetlen, aki kétszer még magához tért, majd a helyszínen életét vesztette. Élettársát is meg akarták ölni, s megerőszakolni, végül csak megsebesítették. A holttestet egy szőnyegbe csavarták, az autó hátsó ülésének helyére tették, s ráültek, majd Dövény felé vették az irányt. A tervük az volt, hogy a testet feldarabolják, és ismerősök kutyáival etetik meg. Visszafelé egy rendőri ellenőrzésbe botlottak, de itt nem derült fény a cselekményre, mert a papírok rendben voltak, a sértett párját pedig késsel tartották sakkban, hogy ne szólhasson. A nőt hétfőn reggel engedték szabadon, s feljelentést tett a rendőrségen.
Zoom
Az áldozat élettársa elmondta, fél ő is és családja is, hiszen életveszélyesen megfenyegették a tettesek. A rendőrség fokozottabban van jelen a településen, de nem érzik magukat biztonságban. Bízik abban, hogy védelmet kapnak, s abban is, hogy életfogytiglant kap az elkövető. (Nem fog.)
Mint mondta, a későbbi gyilkosokat nem ismerték közelebbről, nem barátkoztak velük, bár volt hírük a faluban, ezt nem gondolta volna róluk senki. A kocsmában találkoztak velük, ő élettársa után ment a szórakozóhelyre, de nem érezte, hogy baj lesz. Hazament, s nem sokkal később párja is követte, de ő aztán átment a szemközti rokonokhoz, majd érkezett egy autó a ház elé, s maga is átment a szomszédba.
Zoom
Végig kellett néznie
– A párom megkérdezte őket, átviszik-e őt Jákfalvára. Igent mondtak, én pedig mentem vele, nem akartam, hogy egymaga menjen velük. De nem oda, hanem Putnokra vittek bennünket, a telefonomat elvették, nem tudtam segítséget kérni, kiugrani sem tudtam a kétajtós kocsiból, az ajtókat is bezárták. Már az autóban megszúrták a páromat, s végig kellett néznem, ahogy később halálra szurkálják – mondta el a lapnak a fiatal nő.
Zoom
Kutya helyett emésztőgödör
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását a négy gyanúsítottnak, akik brutális kegyetlenséggel ölték meg ismerősüket. A bíróság szerint a gyanúsítottak és a sértett együtt italoztak, majd az egyik gyanúsított nő által vezetett autóval Putnokra indultak. Az autóban utazók vitatkoztak, majd a sértettet a két gyanúsított férfi egy késsel többször megszúrta, a nyakát is elvágták. Putnokra érve a vérző sértettet a kocsiból kihúzták, és tovább szurkálták, miközben a gépkocsit vezető gyanúsított telefonnal világított társainak. A sértett a helyszínen életét vesztette. A gyanúsítottak a holttestet visszatették az autóba, majd egyikük ingatlanán lévő emésztőgödörbe tették. A nyomok eltüntetésében az egyik gyanúsított korábbi élettársa, a negyedrendű gyanúsított is közreműködött.
Zoom
5-15 év...
A bűncselekmény mindössze 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, azonban fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Fennáll a veszélye annak is, hogy a gyanúsítottak újabb bűncselekményt követnének el, vagy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnák, megfélemlítenék, és ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, ezért a nyomozási bíró a gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el.
Az első rendű gyanúsított már többször volt büntetve.
Dr. Háger Miklós kirendelt védő az RTL-nek elmondta, a cselekmény motiválatlansága sajátos és szokatlan, se bosszú, se vagyoni érdek nem vezette az elkövetőket, akik tagadják a terhükre rótt cselekményt.
"Mit szállítanak, hol van a hátsó ülés?" - kérdezték a rendőrök
A megölt férfi párja nyilatkozott az RTL Klubnak és a TV2-nek is, azt mondja, a gyilkosok készek lettek volna a rendőrökkel is végezni.
Az egyik gyilkos közmunkásként dolgozott - neki Lázár elmélete alapján már nem kellett volna kedve legyen a bűnözéshez: