2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek

Reklám

A Fővárosi Törvényszék 2019. december 3-án az előkészítő ülést követő tárgyaláson tíz hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akit az ügyészség hivatali vesztegetés bűntettével vádolt.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége 2017. októberi végzésében nyilatkozattételre és iratbemutatásra hívta fel a vádlottat, mivel korábban a kéményseprő-ipari közszolgáltató szabálytalanságokat talált a vádlott által használt ingatlan égéstermék-elvezetőivel kapcsolatban. A végzés előírta, hogy a vádlott igazolja az időközben elvégzett javításokat. Válaszlevelében a vádlott – anélkül, hogy a végzésben kért igazolásokat rendelkezésre bocsátotta volna – kifogást emelt a végzésben tett megállapításokkal szemben, továbbá közölte, hogy a lakásban szén-monoxid érzékelőt helyezett fel, a lakásban lévő tüzelőberendezéseket rendszeresen ellenőrizteti, az égéstermékek elvezetése és a lakás szellőzése biztosítva van, az összekötő elemek megfelelő állapotban vannak, a lakásban tartózkodók a legminimálisabb mértékben sem veszélyeztetettek. Mindezekre tekintettel kérte a megindított eljárás megszüntetését. A válaszboríték a vádlott nyilatkozata mellett tartalmazott még egy 20 000 forintos bankjegyet is, amelyről a borítékot felnyitó postázó haladéktalanul jelentést tett a Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyettes vezetőjének. A vádlott célja a pénz elküldésével az volt, hogy az ügyében eljáró hivatásos állományú ügyintézőt úgy befolyásolja, hogy az számára kedvező döntést hozzon, azaz az eljárást megszüntesse.
Az előkészítő ülés során a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, így a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta, amelyet azonnal megnyitott.
A tárgyaláson a vádlott vallomásában többek között azzal védekezett, hogy a kérdéses időszakban rendszeresen járt szakorvoshoz, a borítékban talált összeget neki szánta hálája jeléül. A pénzt már korábban bekészítette egy üres borítékba és azt a táskájába tette, hogy alkalomadtán kéznél legyen. Mikor a válaszát megírta a Katasztrófavédelemnek, azt kinyomtatta a munkahelyén, majd a postára sietett. Ekkor találta meg a borítékot a táskájában, és a választ abban adta fel, nem sejtve, hogy abban pénz is van, mivel arról már megfeledkezett.
A bíróság nem fogadta el a vádlott védekezését. A nyomozóhatóság feltérképezte a vádlott orvosi látogatásainak időpontjait, ami alapján a bíróság életszerűtlennek tartotta, hogy a vádlott közel két hónapon keresztül hordta magával a pénzes borítékot a táskájában anélkül, hogy azzal felkereste volna az orvosát. Nem fogadta el azt a védekezést sem, miszerint a vádlott véletlenül találta a postán a borítékot a táskájában és abban küldte el a válaszlevelét, mivel a címzést számítógéppel kinyomtatta, majd hajszálpontosan körbevágva felragasztotta a borítékra.
A bíróság a vádlottat bűnösnek találta hivatali vesztegetés bűntettében és tíz hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik. Súlyosító körülményként értékelte a hasonló cselekmények elszaporodását. Az ügyészség súlyosításért, a védelem és a vádlott felmentésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready