Lement, becsöngetett, és a nőre támadt – egyelőre csak ennyit ismert be az a 22 éves férfi, aki december 30-án szurkált össze egy 45 éves asszonyt Kőbányán.
Zoom
A nő és három gyereke két szinttel "K.", azaz Kárpáti Dániel lakása alatt élt a Harmat utcai házban, de az Index úgy tudja, arra a férfi sem tudott magyarázatot adni, hogy miért támadt rá egy machetével a nőre. A szomszédok azután hívták a rendőröket, hogy az egyik első emeleti lakásnál és a folyosón is vércseppeket láttak.
"K." Dánielt végül a XVII. kerületben fogták el, ahol a Bors szerint szótlanul, véres kézzel bolyongott, de kihallgatásán beismerő vallomást tett, a bíróság pedig pénteken egy hónapra elrendelte a letartóztatását – mondta az Indexnek Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Csécsi Soma, a BRFK szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy a sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben az áldozat és az elkövető között sem szeretői, sem egyéb kapcsolat nem volt, leszámítva azt, hogy egy lépcsőházban laktak, szomszédok voltak. Csécsi hozzátette, hogy a machetét, amivel a férfi áldozatára támadt, a rendőrök megtalálták és lefoglalták.
Bár a nőt a támadás után a mentők még kórházba szállították, ott végül belehalt sérüléseibe.
Frissítés: sátánizmus és szexuális visszaélés
Szexuális visszaélés miatt tavaly már elítélték a kőbányai gyilkosság elkövetőjét – tudta meg az ATV híradója. A szomszédok azt mondták, a férfi korábban sátánista szimbólumokat firkált a lépcsőház falára.
Kárpátit tavaly felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték szexuális visszaélésért, a gyilkosságot próbaideje alatt követte el. Környezete szerint magányos volt. Néhány órával a gyilkosság előtt egy közeli edzőteremben látták, magatartásában semmi furcsát nem vettek észre.
„A nyomozási bíró a mai napon tartott ülésen elrendelte a kényszerintézkedést egy hónapra. Ennek az indoka az, hogy a gyanúsított ne szökhessen meg a hatóságok elől, valamint szabadlábon hagyása esetén ne követhessen el újabb bűncselekményt. A végzés nem végleges, azt az ügyészség tudomásul vette, azonban a védelem fellebbezést jelentett be ellene.” - mondta dr. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.
"K." Dániel védőügyvédje azt kérte a bíróságtól, hogy ügyfele bűnügyi felügyelet alá kerülhessen nyomkövetővel, az indítványt azonban elutasították.