Bezár!
2020. június 4., csütörtök, Bulcsú, Tormás napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:50 "Mi olyanok vagyunk a bukarestiek számára, mint a forró puliszka"22:31 Amerikai igazságügyi miniszter: bizonyítékaink vannak rá, hogy az Antifa szítja az erőszakos cselekményeket22:05 A fekete életek számítanak, folyik a szennymédiából - és a fehér életek érdekelnek valakit?21:52 Szijjártó: korlátozásmentesen lehet utazni Ausztriába, Csehországba és "Szlovákiába"21:33 Rövidített programmal, de megtartják a Kolozsvári Magyar Napokat21:14 Edzés közben lett rosszul, majd elhunyt az ESMTK 22 éves válogatott birkózója20:52 A becsült ár mintegy négyszereséért kelt el egy Enigma kódfejtő gép egy bécsi aukción20:10 Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi fotót tesz közzé az OSZK19:33 Észak-Korea fiatalos propagandát indított a YouTube-on18:48 Alapszerződések felmondása, ENSZ-hez fordulás - Toroczkai bemutatta a Mi Hazánk trianoni akciótervét18:36 Vádat emeltek egy egri tömegverekedés három résztvevője, köztük két biztonsági őr ellen18:11 Romániában másfélszeresére ugrott az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma17:52 Országos tisztifőorvos: a járvány nyugvópontra érkezett17:41 Valamilyen oknál fogva megint nem a keresztény- és Európa-gyűlölő muszlim hozzászólókra csapott le a "német" rendőrség17:23 Kezdetben sok eső, majd sok napsütés lesz a hétvégén
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

A magyar politikai élet április 1-jéje: vagyonnyilatkozata szerint még Simonkának is alig van valamije

Reklám

Minden megtakarítását felélte tavaly Orbán Viktor: míg tavaly még 1,3 millió forintot tüntetett fel ezen a soron, a tavalyi évre vonatkozó nyilatkozatában üresen hagyta ezt a részt. Ajándékot nem kapott, és nincs autója sem. De van neki Mészárosa...
Zoom
Úgy tűnik, nagyon megszerette a budapesti II. kerületet Áder János: azok után, hogy 2018-ban már rendelkezett itt egy lakással, tavaly – másodmagával – vett egy másik, 125 négyzetméteres lakást is itt – derül ki a köztársasági elnök friss vagyonnyilatkozatából.
Ha a magánélete nem is alakult túl jól, anyagilag nem panaszkodhat Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tavaly 809 millió forintot tudott megtakarítani, megvált ugyanakkor a rejtélyesen növekedő budai lakásától és a balatonlellei nyaralójától is.
Lázár Jánosnak is sikerült gyarapodnia egy kicsit 2019-ben: vett négy darab szántót, övé lett egy szegedi lakóház, illetve egy szegedi garázs fele, és az eddigi Land Rovere mellé vett egy másik autót is, egy Mini Cooper Cabriót. A fideszes politikusnak nincs banki hitele, magánszemélynek tartozik 20 millió forinttal, de a bankszámláján ott van 48 millió forint.
Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes 4 millió forintot tart bankban, tavaly ez az összeg mindössze 680 ezer forint volt, készpénzállománya pedig a tavalyi 1,8 millióról 6,5 millióra nőtt. A tárcavezető több fővárosi és vidéki lakással, nyaralókkal és mezőgazdasági területekkel rendelkezik, ingatlanvagyonát 2019-ben nem gyarapította. Pintér 43,7 millió forintot tart Magyar Állampapír Pluszban, emellett OTP-és Mol-papírokat is vásárolt. A legérdekesebb azonban egy szerény, mindössze 185 ezer forintos Appeninn-pakett, amellyel Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tőzsdei érdekeltségébe szállt be. 2013-as cégeladásából még mindig 500 millió forint jár neki, családi és baráti körben pedig 605 millióval tartoznak neki. Pintér Sándornak van egy 1995-ös Wartburgja.
Varga Judit igazságügyi miniszter három balatonhenyei ingatlanban érdekelt másodmagával: egy lakóházban, illetve két kivett, beépítetlen területben. Ezen felül felesben tulajdonol egy Volvo XC60-as autót, és van néhány értékes műtárgya is, mint például egy Szász Endre-rézkarc. A vagyonnyilatkozatból kiderül, hogy a miniszter férjének tulajdonában álló lakást Airbnb-zésre használják, ebből a férjével közös jövedelmük évente nagyjából 7,4 millió forint. Ezen felül Varga 2019 novembere és 2020. január vége között a Miskolci Egyetemen is oktatott, ebből havi bruttó 300 ezer forint jövedelme keletkezett.
Novák Katalin több fővárosi és szegedi ingatlannal rendelkezik, ezek körül több haszonélvezettel terhelt. Az államtitkár ingatlanállománya komoly, havi 2,1 millió forintos bevételt termel. Ez a 2018-as évre vonatkozó vagyonnyilatkozatához képest új elem, pedig a hét ingatlan és a garázs már ekkor is a tulajdonában volt. Míg 2018-ban nem volt bankbetétje, 2019-ben 20 millió forintot sikerült összeszednie. Novák Katalinnak nincsen tartozása, államtitkári fizetése 1,2 millió forint.
Szerény elemek szerepelnek a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt fideszes politikus, Simonka György vagyonnyilatkozatában. Azt követően, hogy az ügyészség 850 millió forintos vagyonelkobzást kért Simonkára, az 500 ezer forint készpénzzel rendelkező képviselő vagyonelemei terheltek lettek.
Zoom
Polt Péter 2 millió forintnyi készpénzről, 5 millió forintnyi kamatozó kincstárjegyről és 20,8 millió forintnyi bankszámlán lévő összegről nyilatkozott. A legfőbb ügyész megtartotta Opel Mokkáját, ingatlanvagyonát pedig nem gyarapította: egy II. kerületi 110 négyzetméteres lakás fele részét, a hozzá tartozó 12 négyzetméteres teremgarázsi hely felét, egy fónyi 30 négyzetméteres pincét, egy loves üdülőt és udvart, Bárdudvarnokon egy szántót, Balatonfüreden pedig egy üdülőt tulajdonol. Az övé egy vitorlás kishajó fele, hitelállományát pedig 3 millió forinttal apasztotta tavaly, így már csak 800 ezer forintot kell törlesztenie.
Németh Szilárd okosan és megfontoltan gazdálkodott, ennek köszönhetően nem csak a hitelkártya-tartozását sikerült visszafizetnie, de még a megtakarításait is növelni tudta 2018-hoz képest 8,5 millió forintra. Szijjártó Péter ugyanakkor még mindig 30 millió forinttal tartozik a szüleinek, ahogy Kövér László esetében sem történt semmi lényeges változás.
A vagyonnyilatkozata alapján kiszállt a szállodás cégéből a fideszes Becsó Zsolt azt követően, hogy a 24.hu megírta: évek óta működhetett feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a kormánypárti képviselő cégének tulajdonában lévő apartmanhotel. Becsó azt állította, már nincs érdekeltsége az Ublot Kft.-ben, jóllehet, ennek nem volt nyoma a cégkivonatban. A 2019-es vagyonnyilatkozatában ugyanakkor már nincs felsorolva a cég.
Bajkai István fideszes képviselő nem zárt rossz évet: 42 millió forintot tart nemesfémben, ez 30 millió forinttal több, mint az első ciklusát töltő politikus nyitó bevallásában szereplő érték. Bajkai szünetelteti ügyvédi praxisát, azonban ügyvédi irodája működik, tavaly bruttó 161 millió forintot hozott a konyhára. Bajkai ingatlanvagyona változatlan: egy XVII. kerületi családi ház negyedét, egy belvárosi, 83 négyzetméteres lakás felét, egy gombai, 75 négyzetméteres házat és számos erdőt, árokot és kivett területet birtokol Gombán.
Lakást vásárolt Kisvárdán tavaly Seszták Miklós KDNP-s politikus, így most már összesen hat ingatlannal rendelkezik. Autója nincs, ugyanakkor növelni tudta a pénzintézeti számlakövetelését 2018-hoz képest, közel 91 millió forinttal, bár devizában már kevesebbet tart a bankban.
Míg 2018-ban alaposan megszaladt Bánki Erik vagyona, tavaly már visszafogottabb gyarapodást rögzíthetett. Mindössze két darab szántóföldet vett, a részvényei is csökkentek, és a készpénzállománya is lecsökkent 2 millió forintra, miközben 213 millió forintos banki és 71 millió forintos, magánszemélyekkel szembeni tartozása volt.
Tovább gyarapította ingatlangyűjteményét Tállai András államtitkár. Több településen is volt már ingatlana, például Mezőkövesden résztulajdonosa volt két lakóháznak, most viszont lett egy harmadik is, egy 812 négyzetméteres telken fekvő családi ház, amelynek a fele van Tállai nevén. Ezen felül összesen nagyjából 35 millió forint értékben van OTP-befektetési jegye, és 32 millió forint található a bankszámláján.
Budai Gyulának alig van vagyona, mindössze egy kiskunlacházi lakóház fele van a nevén, de azért akad érdekesség a nyilatkozatában. A tulajdonosa ugyanis két sportlónak, az egyik állat 1 millió forintba, a másik 2 millió forintba került. Ezen kívül 20 millió forintos lakás-, és 2 millió forintos folyószámla hitele van a fideszes politikusnak.
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a fizetésén felül havi bruttó 500 ezret kap a Nimród főszerkesztéséért, és 8-ról 9 millióra növelte a készpénzállományát.
Ellenzék
250 millió forinttal előlegezett le egy ingatlant Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke az Altusból 238,3 millió forintot vett ki, de elég komoly hiteltartozása is van – derül ki a nyilatkozatából.
Vadai Ágnes 2015-ben vásárolt egy 77 négyzetméteres lakást a XIII. kerületben. Ingatlanvagyonát tavaly nem gyarapította. Nyugdíjpénztári megtakarításai 17,2 millió forintról 18,7 millió forintra ugrottak, emellett 1590 eurót és 72 dollárt is feltüntetett bevallásában. Bankszámláján tavaly nem szerepelt összeg, idén 9,7 millió forint áll ezen a soron. 4,4 millió forint magánkölcsöne 300 ezer forinttal kevesebb mint tavaly. Vadai Ágnes négy, összesen 110 oldalnyi tanulmányt írt a DK által alapított Új Köztársaságért Alapítványnak, ezekért összesen 1 millió 550 ezer forintot fizettek neki.
Ungár Péter megdézsmálta a bankszámláját, legalábbis ahhoz képest, hogy 2018-ban még 82 millió forint volt rajta, 2019-ben már csak kicsivel több mint 14 millió forint, az 50 millió forint egyéb számlakövetelés mellett. Az egyébként milliárdos vagyonnal rendelkező LMP-s politikus más változást nem tüntetett fel.
Dúró Dóra négy gyermekével és férjével, Novák Előddel egy 566 négyzetméteres telken fekvő 156 négyzetméteres budaörsi családi házban él. Családi autójukon kívül a Mi Hazánk politikusa 1 millió forintnyi, folyószámlán lévő pénzösszeget, illetve egy körülbelül kétezer kötetes házikönyvtárat vallott be.
Matolcsynak gyermeke született
Matolcsy György jegybankelnök élete egy gyermekkel gazdagodott tavaly friss vagyonbevallása szerint. Az már tavalyi nyilatkozatából is kiderült, hogy oktatási anyagokat lektorál, tanfolyamokat vezet, ezekért pedig havi bruttó 750 ezer forintot kapott 2019-ben. Matolcsynak Györgynek nincs autója, az ingatlanoknál pedig csak egy balatonakarattyai házat tüntet fel. Jegybankelnöki fizetése havi 5 millió forint, ennek ellenére nincsen semmilyen megtakarítása és ingatlant sem vásárolt.
Elsőként írtuk meg, hogy a jegybankelnök és új felesége, Matolcsy Zita egy 400 millió forintos budai villába költöztek. A konstrukció rendkívül érdekes: az ingatlant Matolcsy György fiának cége vette meg, Matolcsy György unokatestvérének bankja hitelezte, Matolcsy Györgyék pedig bérlik.
Az is izgalmas, hogy kitől vette meg a Matolcsy-cég a méregdrága villát. A rezidencia eladóit rokoni és baráti szálak kötik a belvárosi ingatlanpanamában és a letelepedésikötvény-bizniszben is érintett üzleti körhöz.
(24.hu nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready