Egy hét sem telt a Jobbik feszültséggel teli tisztújító kongresszusa óta, máris komoly változások történnek a szervezet körül. Az Origó értesülései szerint a Gyurcsánnyal való összeborulást támogató, Jakab-féle pártvezetés azonnali hatállyal felmondta Burik Anett sajtófőnök szerződését, és helyette egy volt párbeszédest nevezett ki. A Jobbik sajtóosztálya a fideszes lap megkeresésére elismerte, hogy a párt kommunikációja átszervezés alatt áll, ugyanakkor személyi kérdésekre nem válaszoltak.
Miután Jakab Péter elsöprő győzelmet aratott Szávay Istvánék fölött a jobbikos tisztújító kongresszuson, voltak sajtóhírek arról, hogy az új pártvezetés elégtételt vehet a párt belső ellenzékén. A jelek szerint elsőként a párt bürokratáit érte el a tisztogatási hullám: a Jakab-féle vezetés hétfőn azonnali hatállyal vált meg Burik Anettől, a Jobbik Sajtóosztályának vezetőjétől.
Ez több mint egy szimpla csere: Burik ugyanis annak a Farkas Gergelynek az élettársa, aki parlamenti képviselőként Szávayék oldalán vett részt a csatározásokban. Így minden bizonnyal politikai és hatalmi motiváció húzódott meg a döntés hátterében, annak ellenére, hogy Burik, amíg pozícióban volt, teljes mértékben lojális volt a pártvezetéshez.
Nemcsak Jakabék revansa, hanem az új sajtófőnök személye is kifejezetten érdekes: Burik helyett Szapanyos Anett fogja felügyelni a párt parlamenti frakciójának kommunikációját. A váltás azonban érthető: Szapanyos jelenleg is Jakab Péter asszisztense, ugyanakkor ezt megelőzően a Párbeszéd ifjúsági szervezetének, a ZöldFrontnak volt az elnökségi tagja.
Korábban írtuk: