A Jobbik Bács-Kiskun megyei regionális igazgatója, Lejer Zoltán lett a Jobbik újdonsült pártigazgatója, ő váltja a posztot 16 évig ellátó Szabó Gábort. A párt egyik legfontosabb háttéremberének számító, nagy befolyással bíró Szabó az év elején mondott le a posztról, feltehetően azért, mert nem élvezte Jakab Péter, a későbbi új pártelnök támogatását - írja a Magyar Nemzet.
Az országos elnökség két helyettest is kinevezett. Lejer javaslatára Tokody Marcell és Faragó Tamás látja el ezt a feladatot. Lejer Zoltán amellett, hogy Bács-Kiskun megyei regionális igazgató, a tavaly őszi önkormányzati választáson ő volt Kecskeméten a polgármesterjelölt. A Szövetség a Hí­rös Városért Egyesület mögé a Jobbik mellett felsorakozott a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, Lejer így az ellenzék közös jelöltjeként indult Kecskeméten.
Faragó Tamás korábban Vona Gábor kampányfőnöke volt, még ha csak rövid ideig is. Kinevezését ugyanis Gyöngyösön, a volt pártelnök választókörzetében nem fogadta kitörő lelkesedés. 2010-ben a gyöngyösi szervezetben tömeges kilépés indult.
Zoom
Kép: 60tvonline
Czeglédi Ágnes, a gyöngyösi szervezet alapító alelnöke azt kifogásolta, hogy Faragó több kaszinót is működtet, a pénznyerő gépekkel üzletelés pedig szerinte olyan alvilági tevékenység, amely ellen a Jobbik programja alapján is küzdenie kellene. A háborgást követően Faragót végül hivatalosan elmozdították ugyan, de később is számos eseményen ott volt Vona mellett - emlékeztet a lap.
Akkoriban egy hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyen Sneider Tamás próbálja meggyőzni Faragó személyéről Czeglédi Ágnest. A felvételen Sneider többek között arról beszél, hogy a témában „szájzár” van érvényben. Mikor Czeglédi ismételten utalt Faragó Tamás nem túl szerencsés foglalkozására, Sneider úgy válaszolt:
„A maffiózókkal is jóban kell lenni.”
Kapcsolódó: