2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

"Náci bábszínház", O1G helyett T1G - a cigányok ellendemonstrációja hozta a tőlük elvárható kreativitást

Reklám

Megtartotta a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat az ellentüntését, amit a Mi Hazánk Mozgalom ma délutáni, sályi rasszista demonstrációja miatt szerveztek. A résztvevők az esemény elején azt kiabálták, „mocskos nácik”, de a szervezők óva intették őket, hogy ez egy erőszakmentes tüntetés:
Nekik az az elvük, hogy nem emberként, hanem állatként viselkedünk, ezért kell most, hogy ez egy békés demonstráció legyen. (És az asszonyt megölő cigány miként viselkedett? Mit érdemes mondani abból a közegből, melyből jött? - a szerk.)
Dánielné Tóth Beáta, a tüntetés első felszólalója emlékeztetett, a 2020-as év nem jól kezdődött: már januárban is volt egy tüntetés a roma nők kényszersterilizálása ellen (amiből semmit sem sikerült bizonyítani, és aki előállt, az sem cigány, máskor ezt hívják összeesküvés-elméletnek - a szerk.), most is van, és a jövő héten is lesz tüntetés.
„Nincs olyan, hogy cigánybűnözés. Mi is, cigányok is emberi lények vagyunk. Értelmes emberi lények, nem ítélhetik el az egész cigány társadalmat olyan cigány bűnelkövetők miatt, akik félrecsúsznak. Mindenki a saját tettéért felelős. Harcoljunk, de törvényesen! Követeljük az egyenlő bánásmódot, az igazságszolgáltatást, de ítéljük el a rasszista megnyilvánulásokat” – mondta Dánielné.
Váradi Gábor képviselő „náci bábszínházak” nevezte a Mi Hazánkat, akik a településekre csak a megfélemlítést viszik. Hozzátette:
Tudjuk, kik mozgatják ezeket a bábokat, ne engedjük, hogy ennek az aljas bábszínháznak a részeseivé váljunk.
Ezt követően az O1G mintájára, Toroczkaira utalva egy T1G feliratú táblát mutattak fel.
A szervezők az utolsó beszédben hangsúlyozták, elég volt abból is, hogy politikai pártok eszközként használják a cigányokat, és rögtön egymásnak fordítják a „roma és nem roma embereket”, amikor éppen veszítenek a népszerűségükből.
Amint arra a tüntetés végén emlékeztettek, február 23-án nagyszabású tüntetést szerveznek a Parlament elé Gyöngyöspata miatt.
(Mérce nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready