Feljelentést tesz "gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás" miatt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a fideszes Horváth László és a Mi Hazánk színeiben politizáló Dúró Dóra független országgyűlési képviselő ellen.
Zoom
Fotó: Sióréti Gábor/Magyar Narancs
Tordai Bence, aki részt vett az 1992-ben meggyilkolt Danyi Zoltán emléktáblájának szombati salgótarjáni avatásán, azt mondta, azért jelentik fel "ezt a két szélsőjobboldali képviselőt", mert a hétfői parlamenti ülésen olyan felszólalásokat mondtak, amelyek "gyilkos tetteknek ágyazhatnak meg".
A Párbeszéd sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott videofelvételen Tordai Bence közölte, Horváth László, aki Gyöngyöspata országgyűlési képviselője, nemhogy enyhítené, inkább szítja a feszültséget, és "azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy az ügy áldozatai valójában tettesek". Azt hazudja, hogy azok, akik kártérítést kaptak, egytől egyig tanárverők - tette hozzá.
Az ellenzéki politikus azt mondta, erre tett rá egy lapáttal Dúró Dóra, aki törvényesítené a szegregációt. Egy apartheid rendszert akarnak bevezetni - összegzett.
Tordai Bence, aki Berki Sándorral, a Párbeszéd Nógrád megyei elnökével vett részt az avatáson felidézte, a 1990-es években is "a cigányok ellen uszítottak az országban", Salgótarjánban, és annak gyilkosság lett a vége. Danyi Zoltán 32 éves volt, amikor szkinhedek megvárták a háza előtt és halálra verték. Nem volt más bűne, csak az, hogy cigánynak született - tette hozzá az MTI beszámolója szerint.
Íme a majomképű videója:
Frissítés: Dúró visszautasítja a komcsi módszert
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Feljelent engem Tordai Bence, mert szegregációt követeltem egy interpellációmban szakmai alapon, melyről gátlástalanul hazudik, rágalmaz engem, hogy egy apartheid rendszert akarok bevezetni, és gyilkosságra uszítok. A véleményemet továbbra is vállalom, és visszautasítom azt a komcsi módszert, ami véleménydiktatúrát akar bevezetni akár a cigánysággal kapcsolatban. A Mi Hazánk az egyetlen párt ugyanis, amely igen: törvényesítené a szegregációt, mert igazságtalan, hogy a normákat betartó gyerekeknek kell elmenniük iskolákból az alulszocializált, integrációra nem is alkalmas és nem is hajlandó társaik miatt. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint Gyöngyöspatán is annak a 86 magyar gyerek családjának járna a kártérítés, akiknek más településre kell járniuk, mert a tanuláshoz való joguk és a biztonságuk nem garantált saját községük iskolájában. Valójában az ő családjaik vállaltak plusz terheket, valójában ők az áldozatok. Mindezeket a Fidesz sem hajlandó belátni: a nagy szavakon kívül továbbra is annak a szemléletnek a foglya, amely harminc éve az integrációt erőlteti, mintegy feneketlen kútba öntve a százmilliárdokat. A kártérítést a kormány is a gyöngyöspatai cigány családoknak adja így vagy úgy. Úgy tűnik, Tordai Bence túl sok időt töltött elvtársaival, talán emiatt veszi át már a kommunista módszereiket is: véleménydiktatúrát akar kialakítani a polkorrekt tabuk nélküli szakmai párbeszéd és az elhallgatott igazsággal való szembenézés helyett. De sajnos ki kell ábrándítanom: nem ijedek meg (nem bújok a mentelmi jogom mögé, hiszen a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely eltörölné e jogintézményt), és - a neojobbikosokkal szemben - semmi szín alatt nem szeretnék megfelelni az ő elvárásainak. Az interpellációm itt van, ítélje meg mindenki maga: https://youtu.be/HYThqko2dT8
Dúró Dóra (@duro_dora_hivatalos_oldal) által megosztott bejegyzés,