2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek18:30 Szirénázó mentőautóval keménykedett a nap tahója17:56 Ezért különbözik országonként a halálos áldozatok aránya: eltérő módon számolnak17:44 Megszavazták a koronavírus-törvényt, mostantól még sötétebb a diktatúra17:27 A szerb ortodoxok is fittyet hánynak a biztonsági előírásokra - egy püspökük már belehalt a vírusba
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Köves Slomó rabbi kivezeti népét az ígéret földjéről - Izraelbe

Reklám

A koronavírus-járvány komollyá válása után Magyarországról is igyekeztek hazautazni az izraeliek, ám az egyetemi hallgatók és a létfontosságú munkát végző kósermetszők közül sokan itt rekedtek. Köves Slomó rabbi szervezésének köszönhetően a ISRAIR izraeli légiforgalmi társaság gépe a holnapi nap folyamán több mint 200 izraeli állampolgárt vesz fedélzetére, szállít haza, miután Budapesten kiszálltak az Izraelből kimenekített horvát és cseh állampolgárok – írja a 0404 című izraeli hírportál.
Zoom
A ISRAIR Boing 757-es gépe Lod repülőterén (fotó: 2all.co.il)
A világ országainak többsége, így Magyarország is már napokkal ezelőtt lezárta repülőtereit a személyforgalmat lebonyolító repülőgépek előtt, de a koronavírus idején hazájukba visszatérni emberekkel időnként leszállhat egy-egy rendkívüli járat. Így teszi ezt Izrael harmadik legnagyobb légiforgalmi társasága, a ISRAIR is, amelynek gépe csütörtökön veszi fedélzetére a Magyarországon rekedt, több mint 200 izraelit, többnyire Budapesten tanuló egyetemi hallgatót, üzletembert, illetve az itteni kóser vágóhidakon dolgozó személyt, a családtagjaikat, és szállítja őket haza, Izraelbe.
Miután az izraeliek hazaszállításának ügyében Köves Slomón keresztül Izrael a magyar hatóságokkal, így a Külgazdasági és Külügyminisztériummal is fölvette a kapcsolatot, a magyar fél azzal a kéréssel fordult az izraeli légiforgalmi társasághoz: a ISRAIR gépe hozza vissza Magyarországra az „Izraelben rekedt polgárokat.” A hírportál szerint a ISRAIR habozás nélkül beleegyezett, s kész teljesíteni a magyar hatóságok kérését.
Zoom
A ISRAIR repülőgépe landolás után (fotó: tripvisor.com)
Slomó rabbi ázsiója közben annyira megnőtt, hogy a fentebb említett kimentő akció hallatán „a Magyarországgal szomszédos Horvátország és Csehország külügyminisztériuma is Köves rabbihoz fordult azzal a kéréssel, hogy nekik is vannak Izraelben rekedt állampolgáraik”, s intézze el az ő kimentésüket is. (Azon mi már nem is csodálkozunk, hogy az igen olvasott 0404 izraeli hírportál nem tudja, hogy hazánk egyelőre még nem, majd csak a harmadik bécsi döntés után lesz szomszédos Csehországgal – H. J.) Mindenesetre, Slomó rabbi a horvátok és cseh „szomszédaink” kérését is kijárta.
Az összehangolt mentőakció lebonyolítására holnap kerül sor, amikor is a kora reggeli órákban Izraelben fölszáll a ISRAIR gépe, fedélzetén a zsidó államból Magyarországra, Horvátországba és Csehországba visszatérni szándékozó személyekkel, majd rövid budapesti tartózkodás után fölveszi a Magyarországról Izraelbe hazatérő állampolgárokat.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready