Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó07:32 Gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Köves Slomó rabbi kivezeti népét az ígéret földjéről - Izraelbe

Reklám

A koronavírus-járvány komollyá válása után Magyarországról is igyekeztek hazautazni az izraeliek, ám az egyetemi hallgatók és a létfontosságú munkát végző kósermetszők közül sokan itt rekedtek. Köves Slomó rabbi szervezésének köszönhetően a ISRAIR izraeli légiforgalmi társaság gépe a holnapi nap folyamán több mint 200 izraeli állampolgárt vesz fedélzetére, szállít haza, miután Budapesten kiszálltak az Izraelből kimenekített horvát és cseh állampolgárok – írja a 0404 című izraeli hírportál.
Zoom
A ISRAIR Boing 757-es gépe Lod repülőterén (fotó: 2all.co.il)
A világ országainak többsége, így Magyarország is már napokkal ezelőtt lezárta repülőtereit a személyforgalmat lebonyolító repülőgépek előtt, de a koronavírus idején hazájukba visszatérni emberekkel időnként leszállhat egy-egy rendkívüli járat. Így teszi ezt Izrael harmadik legnagyobb légiforgalmi társasága, a ISRAIR is, amelynek gépe csütörtökön veszi fedélzetére a Magyarországon rekedt, több mint 200 izraelit, többnyire Budapesten tanuló egyetemi hallgatót, üzletembert, illetve az itteni kóser vágóhidakon dolgozó személyt, a családtagjaikat, és szállítja őket haza, Izraelbe.
Miután az izraeliek hazaszállításának ügyében Köves Slomón keresztül Izrael a magyar hatóságokkal, így a Külgazdasági és Külügyminisztériummal is fölvette a kapcsolatot, a magyar fél azzal a kéréssel fordult az izraeli légiforgalmi társasághoz: a ISRAIR gépe hozza vissza Magyarországra az „Izraelben rekedt polgárokat.” A hírportál szerint a ISRAIR habozás nélkül beleegyezett, s kész teljesíteni a magyar hatóságok kérését.
Zoom
A ISRAIR repülőgépe landolás után (fotó: tripvisor.com)
Slomó rabbi ázsiója közben annyira megnőtt, hogy a fentebb említett kimentő akció hallatán „a Magyarországgal szomszédos Horvátország és Csehország külügyminisztériuma is Köves rabbihoz fordult azzal a kéréssel, hogy nekik is vannak Izraelben rekedt állampolgáraik”, s intézze el az ő kimentésüket is. (Azon mi már nem is csodálkozunk, hogy az igen olvasott 0404 izraeli hírportál nem tudja, hogy hazánk egyelőre még nem, majd csak a harmadik bécsi döntés után lesz szomszédos Csehországgal – H. J.) Mindenesetre, Slomó rabbi a horvátok és cseh „szomszédaink” kérését is kijárta.
Az összehangolt mentőakció lebonyolítására holnap kerül sor, amikor is a kora reggeli órákban Izraelben fölszáll a ISRAIR gépe, fedélzetén a zsidó államból Magyarországra, Horvátországba és Csehországba visszatérni szándékozó személyekkel, majd rövid budapesti tartózkodás után fölveszi a Magyarországról Izraelbe hazatérő állampolgárokat.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready