2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot19:40 Gázsprére volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti félszerzetnek19:23 Negyvenhét afrikai Kolumbuszt mentettek ki a Kanári-szigeteknél19:04 Gyöngyöspatai csoda: 11-re már végez a leckével az összes purdé, csak a tanároktól nem tudnak tanulni18:52 Konronavírus-fertőzött lett a belga királyi unokaöcs18:37 Adminisztratív értelemben is véget ért a járvány Szlovéniában18:16 Gyurcsány bizonyult a 2019-es év legbőkezűbb pártmecénásának17:57 Lengyelországban nem kell már maszkot viselni a szabadban és az éttermekben17:38 Rendelőben lopott telefont ez a fiatalember17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A BKK visszavonja a jegyautomatákra vonatkozó közbeszerzést

Reklám

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt ellehetetlenült a jegyautomaták üzemeltetéséről és fejlesztéséről szóló közbeszerzés határidőre történő, jogszerű lebonyolítása, ezért azt visszavonják - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
A főváros közlekedésének zavartalan működtetése érdekében döntött a közbeszerzés leállításáról a BKK, amelynek célja, hogy a kialakult járványügyi helyzetben és azt követően is folyamatosan biztosítsa a kötelező közösségi közlekedési közszolgáltatást, az utasok teljeskörű kiszolgálását és a díjtermékek elérését - olvasható a közleményben.
Mint írták, a koronavírus-járvány idején komoly segítséget jelentenek a BKK jegyautomatái, hiszen az eszközökkel személyes érintkezés nélkül lehet jegyet vagy bérletet vásárolni.
A BKK március 19-től kénytelen volt bezárni ügyfélközpontjait a járványveszély elmúltáig, emellett ideiglenesen megszűnt a járművezetői jegyértékesítés is, ezért az automaták jelenleg nem válthatók ki olyan értékesítési csatornával, amely nem igényel személyes érintkezést.
Az automaták zavartalan működése nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági szempontból is rendkívül fontos. A készülékekből megvásárolt jegyek és bérletek a BKK árbevételének több mint 60 százalékát jelentik, ezért a fővárosi közösségi közlekedés fenntartásának kiemelten fontos eleme az automatahálózat zavartalan működése - mutattak rá.
A közlemény szerint jelenleg 372 BKK-jegyautomata működik Budapesten és az agglomerációban, amelyek üzemeltetését a T-Systems Magyarország Zrt. végzi. AZ üzemeltetési szerződés 2020 decemberében jár le és a BKK idén januárban új közbeszerzési eljárást indított.
A kialakult helyzetben a jegyautomaták üzemeltetésének és fejlesztésének megújítására vonatkozó decemberi határidő már nem tartható. Többek között azért nem, mert az automaták zökkenőmentes üzemeltetését csak úgy lehetne biztosítani, ha júniusban új szerződést kötnének a leendő üzemeltetővel és megkezdhető lenne az automaták fizikai átadás-átvételi folyamata is, amelynek kivitelezése a jelenlegi helyzetben bizonytalanná vált - írták.
A BKK kitért arra is, hogy az utasforgalom rendkívüli mértékben visszaesett, ennek következtében a vállalt menetdíjbevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva közel 80 százalékkal csökkent.
Ez azt vetíti előre, hogy a társaság bevétele összességében - a veszélyhelyzet fennállásának időtartamától függően - tízmilliárd forintot meghaladó mértékben csökkenni fog - olvasható a közleményben.
Közölték, a bevételcsökkenés miatt át kell alakítani a BKK költségvetését, és ez hatással van arra a fedezetre is, amelyet az automaták fejlesztésére, új automaták beszerzésére, és a hálózat üzemeltetésére kiírt közbeszerzésre tervezett fordítani a BKK.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready