Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették

Reklám

A Pécsi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy párral szemben, akik Pécsett egy helyi járatú buszon próbáltak kirabolni egy idős sértettet.
A vád szerint a férfi és élettársa 2019 decemberében, a déli órákban, ittasan utazott Pécsett egy helyi járatú buszon két kiskorú – hat- és négyéves – gyermekével együtt.
A buszon utazott a rokkantnyugdíjas sértett, aki mankóval közlekedett. A sértett a vállán átvetett, teste mellett tartott oldaltáskájában tartotta pénztárcáját és telefonját. Az egyik megállónál az idős személy a leszálláshoz készülődött, amikor a nő megszólította, majd a sértett táskájából megpróbálta a pénztárcáját kivenni. A sértett a táskájára ráfogott értékei védelme érdekében.
Amikor a busz megállt és a vezető kinyitotta a jármű ajtaját, a nő lelökte az idős sértettet a buszról, majd a buszmegállóban ismét meglökte a férfit, miközben kivette a táskájából a pénztárcáját. Ekkor a sértett egy gyors mozdulattal visszavette a pénztárcáját, azonban a nő dulakodni kezdett vele. A sértett botja a földre esett, melyet az elkövető félrerúgott, hogy a sértett védekezését megnehezítse.
Ekkor szállt le a buszról a nő élettársa is, aki a sértettet a kerítésnek lökte, majd megpróbálta ő is elvenni a pénztárcát.
Eközben a járat indult volna tovább, a gépkocsivezető az ajtókat bezárta, miközben a két felügyelet nélkül hagyott kisgyerek a buszon maradt. A többi utas figyelmeztette a sofőrt a felügyelet nélkül maradt gyermekekre, ezért újra kinyitotta az ajtót, majd a többi utas is szólt a két vádlottnak. Az elkövetők a sértett szívós védekezése miatt nem tudták elvenni a pénztárcáját, így cselekményükkel felhagytak és visszaszálltak a buszra.
Az elkövetők cselekménye a rablás minősített esetének, valamint a kiskorú veszélyeztetés bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés - közölte honlapján az ügyészség.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready