2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:41 90 ezer mecsetet nyitott újra Szaúd-Arábia, de Mekka marad még zárva15:13 Trónus: Trianon véres oldala14:57 Állítólagos kínai karikatúra: elmosódott Dávid-csillag a jenki kaszás gyilokszerén14:39 Indiában exponenciálisan növekszik a fertőzöttek száma14:07 Brazília beelőzte Franciaországot: közel 29 ezer covidos halottal már a negyedik a "világranglistán"13:37 Krausz Tamás eszméletlen eszmefuttatása13:20 Két és fél hónap után újra nyitva az al-Aksza mecset13:04 Szünetel a gúnyhatár-átléptetés Záhonynál12:42 Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez12:21 Újraindul Olaszország, de az egyidejű nyitás gondolatáért nem mindegyik tartomány rajong11:58 Koszovót és Szerbiát még a koronavírus sem békítette össze11:45 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 11:29 Benkő Tibor a Hősök terén koszorúzott11:06 Százezreket lopott egy ifjú páros Zalaegerszegen, de Keszthelyen véget ért a kalandjuk10:47 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Külföld :: :: Hozzászólások

Az EU felszólította Izraelt, ne raboljon több földet - két zsidóbérenc vezetésű állam nem írta alá

Reklám

Az Európai Unió arra szólította fel az új izraeli kormányt kedden, hogy mondjon le a ciszjordániai telepek tervbe vett bekebelezéséről, és tartsa be a nemzetközi jogot. Az izraeli külügyminisztérium visszautasította Brüsszel "hangosbeszélő-diplomáciáját".
Zoom
Hát persze hogy Orbán a két zsidóbűnöző-csatlós egyike
"Nyomatékosan kérjük Izraelt, hogy tartózkodjon a megszállt palesztin területek bekebelezésére vonatkozó egyoldalú döntésektől, amelyek semmibe veszik a nemzetközi jogot" - írta nyilatkozatában az Európai Unió.
A Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő által ismertetett dokumentumot Ausztria és Magyarország kivételével az összes uniós tagország aláírta. Az állásfoglalást május 15-én vitatták meg az uniós külügyminiszterek.
Jean Asselborn, a luxemburgi diplomácia vezetője örömmel fogadta a nyilatkozat széleskörű támogatottságát. A dokumentum Asselborn és ír kollégája, Simon Coveney május 12-i kezdeményezésének eredménye. Asselborn ugyanakkor sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy Ausztria és Magyarország nem csatlakozott a 25 tagállamhoz az uniós külpolitika hitelessége szempontjából szerinte kiemelten fontos ügyben.
Borrell szóvivője, Peter Stano elmondta: Brüsszel a nyilatkozatban felhívta a figyelmet a nemzetközi jog tiszteletben tartásának fontosságára. Az Európai Unió emellett nyomatékosította, hogy támogatja egy palesztin állam létrehozását Jeruzsálem központtal. Brüsszel szerint a kétállamos megoldás az egyetlen lehetőség arra, hogy megteremtsék a tartós békét és stabilitást a térségben. Stano egyúttal aláhúzta: az EU kész építő módon együttműködni az új izraeli kormánnyal.
Asselborn korábban hangsúlyozta: bár a jelenleg elfogadott nyilatkozat nem agresszív hangvételű, és szankciókat sem helyez kilátásba, ha Izrael a tettek mezejére lép, és annektálja a Jordán folyó nyugati völgyét, az egyenértékűnek tekinthető azzal, amit Oroszország tett 2014-ben a Krím félszigettel. A luxemburgi diplomácia vezetője azonban megjegyezte: egyelőre nem akar szankciókról beszélni, mivel július 15-ig még van idő meggyőzni Izraelt, hogy tegyen le terveiről.
Izrael több mint 130 ciszjordániai zsidó telepet akar bekebelezni a Jordán-völgyben az Egyesült Államok (pontosabban Trump zsidó veje) közel-keleti "béketerve" alapján.
Az izraeli külügyminisztérium "természetesen" visszautasította az uniós bírálatokat. Egy külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy Izrael biztonságát és az őt érő fenyegetéseket említésre sem méltatták a nyilatkozatban. Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter hivatalba lépésekor azt hazudta: Izrael szeretne jelentőségteljes párbeszédet folytatni európai szövetségeseivel.
"Ez a hangosbeszélő-diplomácia nem helyettesíti a baráti diplomáciai párbeszédet, és nem segíti elő azt, hogy Európa betöltse a magának szánt szerepet a világban" - tette hozzá Askenázi.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready