Bezár!
2020. július 5., vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:57 Tűzveszélyes az alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt hőségben a kocsiban hagyni10:42 Elengedte a hidroklorokint a WHO10:23 Kanye West néger rapper a legújabb elnöki ambíciókat szövögető bohóc10:07 Energetikai technológia és energiapolitika (II. rész)09:56 Alkotmányellenesek a román kormány karanténintézkedései, hiába próbálták Orbanék ezt elhallgatni09:34 Több tucat halottja lehet a földcsuszamlásoknak Japánban09:15 Kilenccel emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma08:58 Késelésig fajult a szóváltás Vásárosnaményban08:42 Kolumbusz-szobor találkozott a progresszióval Baltimore-ban08:19 Átlépte a 11 milliót a covidosok száma világszerte07:55 Hétfőn újranyit a Louvre07:38 Megkezdődtek az előrehozott parlamenti választások Horvátországban07:21 Bejött a sáskák hisztis zsarolása: olasz hajó veszi át az Ocean Viking rakományát06:53 Másfélszeresére nőtt a végelszámolások száma00:05 "Istentől kapott értékeinkre saját szülőföldünkön, az ő tenyerén kell vigyáznunk"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez

Reklám

Júniustól a magánorvosok is az Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) töltik fel betegeik egészségügyi adatait - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel, kiemelve: minden egészségügyi szolgáltató érdeke a minél hatékonyabb és jobb ellátás.
A minisztérium közleménye szerint június 1-től a közfinanszírozott szolgáltatók után a már a magánegészségügyi szolgáltatóknál keletkezett adatok is megjelennek az EESZT rendszerében.
Ennek értelmében júniustól a magánorvosok által felírt e-receptek és az elvégzett ellátások, beavatkozások adatai is elérhetővé válnak az EESZT-ben. A kezelőorvosoknak pedig hozzáférhetővé válnak a páciensek más intézményekben meglévő vizsgálati eredményei, gyógykezelési, gyógyszerelési és betegadatai.
A korszerű egészségügyi ellátás szempontjából elengedhetetlennek nevezték, hogy a betegadatok egy helyről elérhetőek legyenek minden kezelőorvosnak, függetlenül attól, hogy a szolgáltatásokat államilag finanszírozott vagy magánszolgáltatói rendszerben vették igénybe a páciensek.
Azt írták: a magánszolgáltató orvosok EESZT-hez csatlakozásával a kezelőorvosoknak több információ áll majd rendelkezésük a betegekről. Lekérdezhetik betegük gyógykezelési, gyógyszerelési és vizsgálati adatait, és láthatják a számára felírt és ki nem váltott gyógyszereket. A rendszer használatával hozzáférhetővé válnak a páciensek más intézményben elvégzett vizsgálati eredményei is, vagyis szükségtelenné válik az ellátási dokumentumok "utaztatása".
Mindez jelentősen javítja a betegellátás minőségét és hatékonyságát: elkerülhetők a feleslegesen megismételt vizsgálatok, az orvosok sokkal pontosabb képet kapnak pácienseikről, ami elősegíti a biztosabb diagnózist és a hatékonyabb gyógyítást. Az állampolgárok pedig egyre több, az egészségügyi ellátásukkal kapcsolatos adatot követhetnek figyelemmel az EESZT lakossági portál felületén (eeszt.gov.hu) - közölték.
Ezen az állampolgároknak kialakított felületen bárki megtekintheti a saját, EESZT-be került egészségügyi információit. A portálon minden egészségügyi adat megtalálható, amelyeket az EESZT-hez csatlakozott intézmények 2017. november 1-jét követően feltöltöttek. Megtekinthetők például a zárójelentések, laborleletek, e-receptek, és értesítés is kérhető, ha valamilyen dokumentumot - beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt - rögzítenek a pácienssel kapcsolatban az EESZT-be - írták.
(MTI)
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready