Bezár!
2020. július 8., szerda, Ellák, Eperke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 A legújabb nagy WHO-bejelentés az, hogy a vírus a levegőben is terjed, ezért maszk viselését javasolják22:09 Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség21:33 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!21:25 Lövöldözés volt az amerikai tengerészgyalogság egyik támaszpontján Kaliforniában20:44 A "cisznemű nő" bocsánatkérése: újabb szánalmas-nevetséges történet az agyhalottak országából20:17 Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában19:44 Bolsonaro is elkapta a "kisebb influenzát"19:36 Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke19:21 Mekkai zarándoklat: fertőtlenített sátándobáló kövek, palackozott szentelt víz és saját imaszőnyeg szükségeltetik18:51 Koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikreket választottak szét a vatikáni kórházban18:04 Fejlődés előtt állhat a kisüzemi sörfőzés a kereskedelmi törvény módosítása következtében17:45 Roma Lives Matter: nálunk is derekasan harcolnak az elnyomottak a rasszista rendőri erőszak ellen17:21 Miniszterelnöki megbízott: nem lesz több pénzszerző per szegregáció ürügyén17:12 Tóba zuhant egy busz Délnyugat-Kínában, többen meghaltak16:54 Csak idő kérdése, és a hollandok is kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nagyon csípi az ENSZ migránssimogatóinak a szemét, hogy nem engedjük be szabadon lófrálni az összes erre "menekülő" illegálist

Reklám

Vonja vissza a magyar kormány azt a szabályozást, amelynek értelmében a menedékkérők ezután már csak az országhatáron kívül, nagykövetségeken adhatják be kérelmüket – ezt követeli az ENSZ menekültügyi szervezete. A kormány érvelése szerint azért választották ezt a megoldást, mert a tranzitzónákat be kellett zárni.
Szűk két hete fogadta el az Országgyűlés kormánypárti többsége azt a jogszabályt, amely – többek között – új eljárásrendet alakít ki a menedékkérők számára. Az eddigi rendszer az volt, hogy a magyar határhoz érkezők a tranzitzónákba kerültek – számos kritika övezte az ottani állapotokat (pl. az Amnesty International vagy Szél Bernadett részéről... - a szerk.) –, ott kellett megvárniuk, míg kérelmüket a hatóságok elbírálják. Az Európai Bíróság ugyanakkor jogellenesnek ítélte azt, hogy az oda bekerülő emberek lényegében őrizetben vannak, hiszen nem hagyhatják el. (A szerbek felé nyitott volt magyar részről a tranzitzóna, de azt állították, hogy oda sem engedték már vissza őket - a szerk.)
Zoom
A régi szép ENSZ-kompatibilis idők, amikor Keleti pályaudvarig menekülhettek a "háború elől"... (forrás: 24.hu)
A kormány ezért felszámolta a tranzitzónákat és egy jogszabály új szabályokat hozott: aki Magyarországra be kíván jutni, az a menekültügyi kérelmet a külképviseleten nyújthatja be.
– Ez a jogszabály még jobban ellehetetleníti mindazoknak a hozzáférését Magyarország területéhez és a menekültügyi eljáráshoz, akik háborúk és üldöztetés elől menekülnek, pedig az már azt megelőzően is súlyosan korlátozva volt – közölte hétfőn este az UNHCR, vagyis az ENSZ menekültügyi szervezete. Ez az eljárás szerintük veszélyeztetheti a menedékkérőket, visszakényszeríthetik őket abba az országba, ahonnan az életveszély elől elmenekültek, vagy más módon sérülhetnek a jogaik. (Az nem derült ki, hogy melyik szomszédos háború sújtotta országból nem tudnak idemenekülni, és miért kényszerülnek haza, ha útközben számos országban tudnak menedékjogot kérni, még hozzánk is a követségeken. Hacsak nem az a cél, hogy már az elbírálás előtt is szabadon mászkálhassanak Európában, azok is, akiknek elméletileg az ENSZ szerint sem járna menedékjog vagy oltalom... - a szerk.)
A szervezet szerint mindez az 1951-es Menekültügyi Egyezmény, illetve számos más olyan nemzetközi és regionális jogi egyezmény megsértését jelentené, amelyeknek Magyarország az aláírója.
Azzal érvelnek, hogy amikor egy állam a határán kézhez kap egy menedékkérelmet, a nemzetközi és az európai uniós jog alapján köteles legalább ideiglenesen beengedni az ország területére az illetőt, arra az időre, amíg a menedékkérelmét kivizsgálják. Ha nem teszi, azzal mind a menedékkérelemhez való jogot, mind a visszakényszerítés tilalmának alapelvét semmibe veszi. (Már megint az a szörnyű délszláv háború! Talán nem kellene szabadságukban korlátozhatatlanként és alig hazatoloncolhatóként kezelni a békés országok során átutazókat - a szerk.)
– Ezek az alapvető aggodalmak alapján felszólítjuk Magyarország kormányát, hogy mielőbb kezdeményezze a szóban forgó jogszabály visszavonását, és vizsgálja felül a menekültügyi rendszerét, annak érdekében, hogy azt összhangba hozza a nemzetközi menekült- és emberi jogi jogszabályokkal, valamint az európai uniós joggal – közölte Gilian Triggs, az UNHCR-nek a menekültek védelméért felelős helyettes főbiztosa.
(Magyar Hang)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready