Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:53 Újabb észak-koreai diplomatának lett elege a sztálinista jólétből08:24 Tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező kínaiszemét-szállító vonatok száma08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen19:50 Korábban a britektől, most az EU-tól nem akar elszakadni Skócia: újabb függetlenségi népszavazásra készülnek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Napi humor: a szétrohadó Jobbik megkoronázta a néppártosodást, Jákob pedig visszaadta a párt lelkét

Reklám

A párt által maga elé tűzött célokat összegző elvi nyilatkozatot fogadtak el és írtak alá kedden Budapesten a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai, valamint regionális igazgatói.
A dokumentum "Magyarország egyetlen valódi néppártjaként" határozza meg a Jobbikot, amely büszkén vállalja, hogy nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt.
A nyilatkozat a célok között említi a jóléti Magyarország megteremtését, egyenlő esély biztosítását a nemzet minden tagjának, a szabad vállalkozáson és teljesítményen alakuló társadalom építését, a biztonság garantálását a korrupció felszámolása és a bűnözés társadalmi okainak megszüntetése révén.
A dokumentum egy erős Magyarország igényét szögezi le, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy a 21. század változásainak ne elszenvedője, hanem nyertese legyen az ország.
A Jobbikot olyan európai pártként határozzák meg, "amely hisz abban, hogy Magyarország több mint ezer éve Európát és a kereszténységet választotta, és a jövője is Európában lesz". Kitér arra is: a párt eszmei előképének tekintik az Európai Unió keresztény alapító atyáit.
Hangsúlyozzák: a Jobbik saját értékeit szilárdan követő, önálló politikai mozgalom, ugyanakkor hajlandó együttműködni más politikai erőkkel "olyan ügyekben, amelyek egybeesnek a párt támogatóinak céljaival, hogy a magyar demokráciát és jogállamot együtt állítsuk helyre".
Brenner Koloman, a nyilatkozatot megalkotó stratégiai tanács vezetője a néppártosodási folyamat megkoronázásaként beszélt a dokumentumról.
Hozzátette, az elfogadás új korszakot nyit a Jobbik életében, megjegyezve, Jakab Péter pártelnök "visszaadta a Jobbik lelkét".
Jakab Péter pártelnök, frakcióvezető az eseményen arról beszélt: nem csupán lezárult, de már sikeresen is vizsgázott a Jobbik néppártosodása, hiszen a tavaly őszi önkormányzati választáson mutatott szereplésük bizonyította, hogy "minden tisztességes magyar embert képesek vagyunk képviselni".
Szavai szerint a párt "megérkezett a politikai centrumba", a szabadság és a gyarapodás lehetőségét kínálja minden tisztességes magyar embernek, kiváltképpen azoknak, akik ezt az elmúlt három évtizedben nem kapták meg, írja az MTI.
Vona szerint is prolipárt lett a Jobbik
Ugyanazt az alsó-középosztályt célozzák meg, amit a DK, az MSZP és a Fidesz. Nincs program, jövőkép, érdemi vita, inkább egymással vannak elfoglalva, jelentette ki az egykori pártelnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Részlet.
– Mit gondol a Jobbik jelenlegi, Jakab Péter-féle vezetéséről? Korábban kiállt Jakab elnökké választása mellett. Nem bánta meg?
– Jakab Péter az elnökségem alatt szóvivő volt, és kiválóan látta el ezt a feladatát. A tisztújítás során neki drukkoltam, de arra nem látok rá, hogy milyen vezető. Ezt majd az idő dönti el.
– Gondolom, azért megtekintette néhány parlamenti felszólalását vagy valamelyik egyedi performanszát a sok közül.
– A Jobbik jelenlegi politikája eltér az általam képviselttől. Nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypárti szavazók megszólítására is törekedtem. Ezt ma nem látom. Az összes ellenzéki párt csak a kormányellenes tortára koncentrál. Ezáltal nincs program, jövőkép, érdemi vita, inkább egymással vannak elfoglalva. Mondhatnám, a néppártosodásomból pártnépesedés lett.
– Ez érdekes szókép. Lát más különbséget is?
– Van egy szociológiai vetület is. Az én politikám a középosztály megszólítására és szélesítésére épült. A mostani Jobbik pedig az alsó-középosztályt célozza meg, csakhogy a DK, az MSZP és a Fidesz is erre fókuszál. Őket pedig ebben nehéz lesz legyőzni. Másrészt szerintem Magyarországnak nem az alsó-középosztály hergelésében való zsigeri versenyre, hanem egy józan polgári politikára lenne szüksége.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready