Bezár!
2020. július 2., csütörtök, Ottó, Jenő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:45 Letartóztatták Epstein nőjét, aki a kiskorú lányokat szállította és betanította számára18:14 Momentumos logika: bunkóság és szexizmus, ha viszontlátják az elvtársnőjük horroridézetét17:50 Esős kezdet után a hétvégén is meleg, napsütéses idő várható17:34 Összefog az annektálás ellen a Hamász és a Fatah17:16 Nem adják ki a Maduro-kormánynak a Londonban őrzött venezuelai aranyat17:05 Jordánia és Libanon tiltakozik a tervezett zsidó területfoglalás ellen16:47 A jászokról és kunokról mint magyarrá vált népekről ("Kötöny népe" belép a magyar történelembe - II. rész)16:23 Egy kis jó értelemben vett nyelvtannácizmus: olvasónk a helyesebben írt hozzászólásokért, II. rész16:02 Titkosított telefonhálózatot működtető bűnözői csoportot számoltak fel a holland és a francia hatóságok15:43 Az illetékes török bíróság megkezdte a Hagia Sophia mecsetté alakításáról szóló kérelem elbírálását15:28 Lukasenka győzelmet hirdetett a járvány felett15:11 KGB-iratokat találtak Lettországban egy ház felújításakor14:55 Romániában 450-nel nőtt az azonosított fertőzöttek száma egyetlen nap alatt14:39 Merkely: november a legvalószínűbb időpontja a második hullámnak - hacsak be nem hurcolják korábban külföldről a vírust13:54 A Fennvalónak sem lehet könnyű: Donald Tusk imádkozik Biden sikeréért
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Az Országos Onkológiai Intézet főorvosa: nálunk a halottak nagy része biztosan nem a Covidban halt meg

Reklám

Az Országos Korányi Pulmonógiai Intézetben két olyan koronavírussal fertőzött fiatal fekszik válságos állapotban, akiket műtüdőn keresztül lélegeztetnek – jelentette ki dr. Elek Jenő főorvos, az Országos Onkológiai Intézet intenzív osztályának vezetője a Spirit FM Spirit Show műsorában.
Bár az élet Magyarországon kezd visszaállni a járvány előtti állapotokhoz, a főorvos szerint túlzás azt állítani, hogy nyugalmi állapot van. „Most is fekszik nálunk két olyan beteg az Országos Korányiban, akik nem is lélegeztetőgépen vannak, hanem úgynevezett műtüdőn, és ez a két fiatalember ebben a pillanatban is életveszélyes, válságos állapotban van”. A felépülési esélyekről annyit tudott mondani, korábban voltak, akik hasonló állapotból felépültek, és már otthon vannak.
A járvány kezelésével kapcsolatban arról beszélt, hogy miután Magyarországon a legtöbb beteget a Korányi látta el, ez az intézet vált a legveszélyeztetettebbé. Ennek ellenére egy kolléga sem, és egy más betegségben szenvedő beteg sem fertőződött meg a koronavírussal. Abban a szerencsés helyzetben voltak ugyanis, hogy építészetileg az épület adottságai lehetővé tették, hogy egy úgynevezett zsiliprendszert alakítsanak ki.
Arról is beszélt, hogy náluk a halottak nagy része biztosan nem a Covidban halt meg,
hanem ez egy picit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsük. Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon. Teljesen egészséges 30-40 éves betegeink is voltak, akiknek óriási nagy csatát kellett vívnia az életéért.
Szerinte Magyarország példásan felkészült ágyszám biztosítással, a technika biztosításával a nagyon nagy bajra.
„Ez a nagyon nagy baj nem következett be. Hogy ezt mennyire kell visszafejleszteni, nehéz megmondani. Érdemes egy olyan tartalékot képezni az egészségügyben, mint régen volt a tartalékos állomány a honvédségnél, amely könnyebben bevethető” – jegyezte meg a második hullámra való felkészülés kapcsán. Mint mondta, „amiben Magyarország jobb volt Olaszországnál vagy Franciaországnál, az durván 40-45 nap.”
(atv nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready