Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hazáját szolgálta, mélyen vallásos, és 30 kilót fogyott - így hát csakis felfüggesztettet kaphatott a pedofil nagykövet

Reklám

Lezajlott Kaleta Gábor volt perui nagykövet perének előkészítő ülése: a vád szerint a diplomata több ezer gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt a laptopján. A volt nagykövet beismerte a bűnösségét, ezután a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt - írja a Blikk. Mint ismeretes, korábban a járványhelyzet miatt a bíróság tárgyalás nélkül, a nyomozás során keletkezett iratokból felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaletát. Az ügyészség ugyanakkor túl enyhének tartotta az ítéletet, súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.
Zoom
Fehér maszkban, napszemüvegben érkezett a tárgyalóterem elé Kaleta, aki a folyosón a fal felé fordulva várakozott, amíg a bíró be nem engedte. A várakozás alatt sem engedte, hogy fotó készüljön róla.
Bár a rajta lévő szemüveg napszemüvegnek tűnt, állítása szerint dioptriás, rendes darabról van szó. Ezt azután közölte, hogy a bíró megkérte, vegye le a napszemüveget a tárgyalóteremben. Ezután Kaleta Gábor beismerte a vádiratban foglaltakat.
Kaleta ügyvédjének beszédéből kiderült, hogy
a volt diplomata 30 kilót fogyott, akire álláspontja szerint csak pénzbüntetést kellene kiszabni. Mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be, és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét....
Kaleta rövid beszédében arról szólt, hogy végtelenül megviselte az ügy a családját, a szülei ismeretlen számról kapnak hívásokat, a céget is zaklatják, ahol munkát kapott. „Messze azon a mértéken tapasztalatom ezt a nyomást, ami az életemet eléggé megnehezítette” – mondta. Emellett kitért egy zavaros belügyi pletykára is, amely egy Magyarországra akkreditált diplomatáról szólt; ezzel arra próbált reagált, hogy az ügyész szerint Kaleta rontotta Magyarország megítélését.
A bíró visszavonulása után folytatódott a tárgyalás, majd ítélet született az ügyben: a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaletát, illetve 540 ezer forintos pénzbüntetést kell megfizetnie.
A bíró indoklásában hangsúlyozta, hogy a jelenlegi törvény három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, hasonlóan a közokirat-hamisításhoz, fogolyszökéshez, avagy éppen a csoportosan elkövetett garázdasághoz.
Mivel az ügyészi indítvány az volt, hogy Kaleta beismerés esetén 1 évet kapjon három évre felfüggesztve, ennél súlyosabb büntetést a bíróság nem szabhatott volna ki akkor sem, ha ezt indokoltnak látja.
Végül 2 év 6 hónapra függesztette fel a büntetést. A bíróság az ügyészséggel egyetértett abban, hogy az enyhítő és súlyosító körülmények mellett nincs szükség végrehajtandó szabadságvesztésre.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready