Miközben Polt Péter ügyészsége elfogadta a bíróság által kiszabott egy év (két év hat hónapra) felfüggesztett börtönbüntetést és 540 ezer forintos pénzbüntetést Kaleta Gábor pedofilügyében, a volt perui nagykövet védője fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, írta meg a hvg.
Zoom
A Fővárosi Törvényszék az Index megkeresésére azt közölte:
[...] a vádlott védője enyhítésért fellebbezést jelentett be, így az eljárás másodfokon folytatódik.
Mint ismeretes, a volt perui nagykövetet teljes titokban hozták haza, és azt sem verték nagydobra, hogy eljárás indult ellene. Az akció egyes részletei pedig titkosak. Kaleta 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok.
Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon. A több mint 19 ezer pedofil kép miatt elítélt férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy védence
mélyen vallásos ember, és óriási lelkiismeret-furdalása van...
Frissítés: Kocsis Máté: az ügynek még nincs vége
A Fidesz frakcióvezetője Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettét undorítónak, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, írja az MTI. Az ügyészség szerepéről valamiért nem ejtett szót.
Kocsis Máté szerdán a Facebook-oldalán úgy fogalmazott: Kaleta Gábor ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe "gyomorforgató" tettével, és annak minden létező következményével, "ugyanis az ügynek még nincs vége".
A kormány valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgál és szigorítani fog, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk - hangsúlyozta. A frakcióvezető azt írta: két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartja helyesnek.
Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban, a "legdurvábban" fellépjenek a pedofilok ellen - írta Kocsis Máté.