Letartóztatták azt az 54 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy beteget a sátorlajaújhelyi kórházban – számolt be az RTL Klub Híradója.
A csatorna beszámolója szerint az ápolóként dolgozó 54 éves férfi beadta a nőnek az orvos által felírt gyógyszereket, majd magára hagyta. Később azonban visszament, ekkor történhetett az erőszak.
Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta, hogy a beteg a gyógyszerek hatására szedált állapotban feküdt hajnalban a kórteremben. A gyanúsított bement, a nő alsóruházatát levette és sérelmére szexuális cselekményt követett el.
Az RTL Klub úgy tudja, hogy a nő felébredt és segítségért kiáltott, de az ápoló arra kérte, hogy maradjon csendben, majd kiment. A bántalmazott másnap feljelentést tett.
Jogg Zsolt beszámolt arról is, hogy a gyanúsított tagadja a bűncselekményt, még a gyanúsítás ténye ellen is panasszal élt. A védekezésének a lényege, hogy a szexuális cselekmény a sértett beleegyezésével, sőt, az ő kezdeményezésére történt.
A férfit letartóztatták, mert nem zárható ki, hogy szökni próbál vagy befolyásolni akarná a tanúkat. Ha elítélik, akár tíz év börtönt is kaphat.
(Magyar Hang)